Recept na slané lívanečky z paprikového těsta, které servírujeme s aromatickými přírodními sýry. Hodí se například kozí tvarohový krém a brynza.
2 stroužky | česnek |
3 ks | vejce |
200 ml | mléko |
200 g | hladká mouka |
0.5 lžičky | kypřicí prášek |
2 ks | červená kapie |
2 lžíce | čerstvá petrželka |
150 g | kozí nebo ovčí tvaroh |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
pažitka | |
mletý černý pepř |
Papriky očistíme, rozkrojíme na poloviny, zbavíme semínek a na suché pánvi nebo pod rozpáleným grilem opečeme. Zčernalou slupku odstraníme a vychladlé papriky nakrájíme na malé kousky. Mouku prosejeme a promícháme s kypřícím práškem do pečiva. Čerstvou petrželku jemně nasekáme a oloupaný česnek prolisujeme. Mléko rozmixujeme s paprikami a česnekem dohladka. Z tohoto ochuceného mléka umícháme s moukou, vejci a nasekanou petrželkou těstíčko, které osolíme, opepříme a zakryté necháme asi 15 - 20 minut rozležet. Mezitím si připravíme kozí tvaroh, který podle potřeby našleháme s mlékem a ochutíme solí, pepřem a nasekanou pažitkou. Paprikové lívance smažíme na rozpáleném a olejem vytřeném lívanečníku z obou stran dozlatova. Podáváme s ochuceným tvarohovým sýrem a zdobíme čerstvou paprikou a bylinkami. Paprikové lívance se sýrem můžeme podávat jako teplý předkrm, ale i jako hlavní chod k večeři. Lívanečky chutnají i studené s čerstvou zeleninou.
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena