reklama
hledat uživatel
       

Papriková slast

Brambory, které chutnají skvostně.


  • 2,5

    11×

    2,4 11
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Postup přípravy

Brambory nejdříve dobře očistíme, protože je budeme připravovat i se slupkou. Brambory krájíme na opravdu tenké plátky a do tvaru hranolek.

Na rozpáleném oleji, který je z jedné poloviny slunečnicový a z druhé poloviny olivový, brambory osmažíme. Postupně přidáváme koření. Nasypeme do oleje sladkou papriku, aby se z ní stal výpek. Obracečkou převracíme brambůrky ze strany na stranu, dokud nejsou osmažené dozlatova. Poté stáhneme výkon sporáku na nulu a ještě na brambory lehce nasypeme lahůdkovou nebo sladkou papriku, dosmažíme. Podle chuti můžeme přidat i chilli. Nakonec paprikovou slast osolíme.

Paprikovou slast podáváme jako chuťovku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Papriková slast

    Celkový počet komentářů: 1

    • Radka.Radecka
      Radka.Radecka

      Panebože, co to je?!

      Brambory krájíme na opravdu tenké plátky a do tvaru hranolek - tak opravdu tenké plátky nebo hranolky?

      Nasypeme do oleje sladkou papriku, aby se z ní stal výpek - výpek se vznikne po vypečení masa.

      Po přidání papriky by se již smažit nemělo, aby paprika nezhořkla.

      Poté stáhneme výkon sporáku na nulu a ještě na brambory lehce nasypeme lahůdkovou nebo sladkou papriku, dosmažíme - to platí i pro plynový sporák?

      Těšila jsem se na pokrm ze zeleninové papriky. Jinak brambory a pokrmy z nich miluji, ale tady se podařil opravdu paskvil všech paskvilů!

      11.01.2011 21:25:17


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Papriková slast

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.