reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Paprikáš z kuřecích prsou

Paprikáš je oblíbené jídlo v kterémkoliv ročním období a připravuje se z různého masa, vyzkoušejte recept na jeho přípravu tentokrát z kuřecích prsou.


  • 2,9

    17×

    2,8 17
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, pokrájíme na menší kostky a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Očištěnou cibuli pokrájíme na jemno a očištěný česnek na plátky. Zelenou papriku zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na proužky. Omytá rajčata pokrájíme na měsíčky.

Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita i s chilli vločkami, potom krátce orestujeme přihozené plátky česneku a rajčatovou šťávu, následně přidáme nakrájenou papriku a rajčata, přisypeme obě mleté papriky a stále mícháme, až se mletá paprika v tuku úplně rozpustí, dáváme pozor, aby se nespálila.

Přilijeme malé množství horké vody a vydusíme na tuk, vhodíme kostky kuřecích prsou a za soustavného míchání opékáme v tomto základu z každé strany, dokud se maso nezatáhne.

Poté podlijeme malým množstvím horké vody, přivedeme do varu a osolíme. Ztišíme plamen a přikryté pokličkou dusíme do změknutí masa za občasného podlití horkou vodou. Na závěr do paprikáše přilijeme sladkou smetanu, která pokrm krásně zjemní, poté už necháme jen projít varem.

Paprikáš z kuřecích prsou servírujeme s čerstvě uvařenými domácími haluškami. Jde o velmi chutné a šťavnaté jídlo pikantní chuti, kterou vylepší čerstvá zelenina - paprika a rajčata. Je to jídlo, které zasytí a zahřeje. Příprava je mnohem rychlejší než u paprikáše z jiných druhů masa.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Paprikáš z kuřecích prsou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.