reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Paprikáš z kuřecích prsou

Paprikáš je oblíbené jídlo v kterémkoliv ročním období a připravuje se z různého masa, vyzkoušejte recept na jeho přípravu tentokrát z kuřecích prsou.


  • 2,9

    17×

    2,8 17
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, pokrájíme na menší kostky a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Očištěnou cibuli pokrájíme na jemno a očištěný česnek na plátky. Zelenou papriku zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na proužky. Omytá rajčata pokrájíme na měsíčky.

Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita i s chilli vločkami, potom krátce orestujeme přihozené plátky česneku a rajčatovou šťávu, následně přidáme nakrájenou papriku a rajčata, přisypeme obě mleté papriky a stále mícháme, až se mletá paprika v tuku úplně rozpustí, dáváme pozor, aby se nespálila.

Přilijeme malé množství horké vody a vydusíme na tuk, vhodíme kostky kuřecích prsou a za soustavného míchání opékáme v tomto základu z každé strany, dokud se maso nezatáhne.

Poté podlijeme malým množstvím horké vody, přivedeme do varu a osolíme. Ztišíme plamen a přikryté pokličkou dusíme do změknutí masa za občasného podlití horkou vodou. Na závěr do paprikáše přilijeme sladkou smetanu, která pokrm krásně zjemní, poté už necháme jen projít varem.

Paprikáš z kuřecích prsou servírujeme s čerstvě uvařenými domácími haluškami. Jde o velmi chutné a šťavnaté jídlo pikantní chuti, kterou vylepší čerstvá zelenina - paprika a rajčata. Je to jídlo, které zasytí a zahřeje. Příprava je mnohem rychlejší než u paprikáše z jiných druhů masa.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Paprikáš z kuřecích prsou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.