reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Paprikáš z kuřecích prsou

Paprikáš je oblíbené jídlo v kterémkoliv ročním období a připravuje se z různého masa, vyzkoušejte recept na jeho přípravu tentokrát z kuřecích prsou.


  • 3,0

    18×

    3 18
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, pokrájíme na menší kostky a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Očištěnou cibuli pokrájíme na jemno a očištěný česnek na plátky. Zelenou papriku zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na proužky. Omytá rajčata pokrájíme na měsíčky.

Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita i s chilli vločkami, potom krátce orestujeme přihozené plátky česneku a rajčatovou šťávu, následně přidáme nakrájenou papriku a rajčata, přisypeme obě mleté papriky a stále mícháme, až se mletá paprika v tuku úplně rozpustí, dáváme pozor, aby se nespálila.

Přilijeme malé množství horké vody a vydusíme na tuk, vhodíme kostky kuřecích prsou a za soustavného míchání opékáme v tomto základu z každé strany, dokud se maso nezatáhne.

Poté podlijeme malým množstvím horké vody, přivedeme do varu a osolíme. Ztišíme plamen a přikryté pokličkou dusíme do změknutí masa za občasného podlití horkou vodou. Na závěr do paprikáše přilijeme sladkou smetanu, která pokrm krásně zjemní, poté už necháme jen projít varem.

Paprikáš z kuřecích prsou servírujeme s čerstvě uvařenými domácími haluškami. Jde o velmi chutné a šťavnaté jídlo pikantní chuti, kterou vylepší čerstvá zelenina - paprika a rajčata. Je to jídlo, které zasytí a zahřeje. Příprava je mnohem rychlejší než u paprikáše z jiných druhů masa.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Paprikáš z kuřecích prsou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.