Také vám ještě z léta zbyla cuketa? Vyzkoušejte recept na její využití, tentokrát s kuřecím masem na způsob paprikáše.
3-4 stroužky | česnek |
400-500 ml | vývar |
1 ks | cibule |
3 lžíce | sádlo |
400 g | cuketa |
300 g | kuřecí prsa |
1 lžíce | hladká mouka |
1 lžička | kari koření |
0.5 lžičky | drcený kmín |
1.5 lžíce | mletá sladká paprika |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Cuketu oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso. Velkou oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobno. Na sádle zpěníme cibuli s česnekem a za stálého míchání přidáme kousky masa. Jakmile maso zesvětlá, přidáme koření (mletou sladkou papriku, kari, drcený kmín, mletý černý pepř), vše krátce orestujeme a zaprášíme mouku. Směs ještě asi minutu opékáme a poté podlijeme vývarem a přidáme nakrájenou cuketu. Vývaru přilijeme tolik, aby sahal jen do výšky surovin. Směs zakryjeme a zvolna dusíme asi 30 minut doměkka. Paprikáš s kuřecím masem a cuketou rozdělíme na porce, podle chuti můžeme posypat pažitkou a podáváme s oblíbeným pečivem.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě začíná, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena