Panýr - indický sýr

15 min | chuťovka | 2 porce | indická kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1651x
Recept na domácí sýr z mléka a citronové šťávy.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Mléko nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Jakmile se začne mléko vařit, přidáváme pomalu citronovou šťávu, až se začne oddělovat hmota od žluté tekutiny (syrovátky). Následně směs přecedíme přes nějaké plátno.

Syrovátku si můžeme dát bokem a vypít.

Hmotu zabalíme do plátna a něčím zatížíme, nebo pověsíme tak, aby zbytek syrovátky vytekl. Panýr necháme takto zabalený nejlépe přes noc.

Panýr můžeme použít na přípravu salátů, na přípravu dalších pokrmů a také jen tak na chuť.

Miroslav Vytiska autor receptu:

Panýr - indický sýr

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Panýr - indický sýr - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 935 kJ / 223,3 kCal (na 1 porci)
4,2
skvělý recept
5 hlasujících
  • Recept Panýr - indický sýr - Panýr - indický sýr


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Panýr - indický sýr

Přidat příspěvek k receptu Panýr - indický sýr
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept