Panýr - indický sýr

15 min | chuťovka | 2 porce | indická kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1186x
Recept na domácí sýr z mléka a citronové šťávy.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Mléko nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Jakmile se začne mléko vařit, přidáváme pomalu citronovou šťávu, až se začne oddělovat hmota od žluté tekutiny (syrovátky). Následně směs přecedíme přes nějaké plátno.

Syrovátku si můžeme dát bokem a vypít.

Hmotu zabalíme do plátna a něčím zatížíme, nebo pověsíme tak, aby zbytek syrovátky vytekl. Panýr necháme takto zabalený nejlépe přes noc.

Panýr můžeme použít na přípravu salátů, na přípravu dalších pokrmů a také jen tak na chuť.

autor receptu:

Panýr - indický sýr

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Panýr - indický sýr - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 935 kJ / 223,3 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 3690 běžně 6190 Kč sleva 40 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
5 hlasujících
  • Recept Panýr - indický sýr - Panýr - indický sýr

Kuchařky obsahující recept Panýr - indický sýr

Recept se nachází v 19 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3470 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Panýr - indický sýr

Přidat příspěvek k receptu Panýr - indický sýr
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept