reklama
hledat uživatel
       

Panna Cotta

Tradiční italský moučník z vařené smetany.


  • 3,3

    489×

    3,3 489
  • 35 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 742 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 795 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 655 hodnocení

Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem

21. 5. 2020

Postup přípravy

Nejprve si připravíme formičky nebo formu na srnčí hřbet. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.



Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.



Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.



Vychlazen dezert Panna Cotta vyklopíme na talíř, přelijeme lžící Hot Fruits s malinami a dozdobíme jahodami a snítkou máty. Můžeme podávat.

Foto:Profimedia.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Panna Cotta

    Celkový počet komentářů: 37
    • martinakoc
      martinakoc

      poděkování

      Děkuji za skvělý recept.

      23.04.2020 21:36:37

    • romzo
      romzo

      panna cotta

      Prosím vás, kde kdo vidíte 200 g cukru? V rozpisu je 70 g na 500 ml šlehačky.

      11.02.2018 11:06:01

    • simona
      simona

      Komentář k receptu Panna Cotta

      Mne to teda taky nezhoustlo,ale pridavat nic nebudu,treba zhoustne az vychladne a kdyz ne,tak za ty penize to vypijem ���

      19.05.2016 12:43:19


      • Martina
        Martina

        Re: Komentář k receptu Panna Cotta

        V receptu je samozřejmě špatný poměr tekutin a plátkové želatiny ..takže to nemůže ztuhnout ..držte se návodu na obalu ... zázraky se nedějí :-(

        20.05.2016 12:30:11

    • Marie
      Marie

      Komentár k receptu

      ten recept stoji za všechny prachy, smetana taky nehoustne, asi ten chytrák , co to vymyslel zapomněl, aby se smetana vyšlehala musí byt studená a ne převařena, tak jsem si zničila kuchyň a spoustu hrnců

      21.01.2016 22:35:50

    • Jobik
      Jobik

      Komentář k receptu Panna Cotta

      Hmmm tak nevim nevim, ale me nic nezhoustlo.. Mam to sirupoviteho stavu, takze to rozehreju a dam tam poradne zelatiny.. Podle me to bylo sakra malo...

      27.06.2015 19:37:04

    • Nata
      Nata

      Náhrada za vanilkový lusk?

      Neviete mi povedať, či by sa ten vanilkový lusk nedal nahradiť niečím dostupnejším? Ďakujem :)

      28.02.2015 23:17:15

    • Zuzka
      Zuzka

      No jenom nevím, proč se mi to zobrazuje ve vegetariánských receptech, když v tom je želatina.
      Wikipedia: "Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen." brrrrrrrrrrrrrrr

      23.11.2010 15:07:49


    Nalezeno receptů: 37
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Panna Cotta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.