reklama
hledat uživatel
       

Panna Cotta

Tradiční italský moučník z vařené smetany.


  • 3,3

    485×

    3,3 485
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve si připravíme formičky nebo formu na srnčí hřbet. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.



Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.



Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.



Vychlazen dezert Panna Cotta vyklopíme na talíř, přelijeme lžící Hot Fruits s malinami a dozdobíme jahodami a snítkou máty. Můžeme podávat.

Foto:Profimedia.cz

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Panna Cotta

    Celkový počet komentářů: 36
    • romzo
      romzo

      panna cotta

      Prosím vás, kde kdo vidíte 200 g cukru? V rozpisu je 70 g na 500 ml šlehačky.

      11.02.2018 11:06:01

    • simona
      simona

      Komentář k receptu Panna Cotta

      Mne to teda taky nezhoustlo,ale pridavat nic nebudu,treba zhoustne az vychladne a kdyz ne,tak za ty penize to vypijem ���

      19.05.2016 12:43:19

      • Martina
        Martina

        Re: Komentář k receptu Panna Cotta

        V receptu je samozřejmě špatný poměr tekutin a plátkové želatiny ..takže to nemůže ztuhnout ..držte se návodu na obalu ... zázraky se nedějí :-(

        20.05.2016 12:30:11


    • Marie
      Marie

      Komentár k receptu

      ten recept stoji za všechny prachy, smetana taky nehoustne, asi ten chytrák , co to vymyslel zapomněl, aby se smetana vyšlehala musí byt studená a ne převařena, tak jsem si zničila kuchyň a spoustu hrnců

      21.01.2016 22:35:50

    • Jobik
      Jobik

      Komentář k receptu Panna Cotta

      Hmmm tak nevim nevim, ale me nic nezhoustlo.. Mam to sirupoviteho stavu, takze to rozehreju a dam tam poradne zelatiny.. Podle me to bylo sakra malo...

      27.06.2015 19:37:04

    • Nata
      Nata

      Náhrada za vanilkový lusk?

      Neviete mi povedať, či by sa ten vanilkový lusk nedal nahradiť niečím dostupnejším? Ďakujem :)

      28.02.2015 23:17:15

    • Zuzka
      Zuzka

      No jenom nevím, proč se mi to zobrazuje ve vegetariánských receptech, když v tom je želatina.
      Wikipedia: "Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen." brrrrrrrrrrrrrrr

      23.11.2010 15:07:49

    Nalezeno receptů: 36
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Panna Cotta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.