
Pangasius v jogurtové omáčce
Jemné filé se zeleninou a jogurtem pečené v remosce.
-
4,5
25×
-
45 min
-
4×
Jemné filé se zeleninou a jogurtem pečené v remosce.
25×
45 min
4×
120 g
3 ks
2 ks
1 ks
1 svazek
1000 g
2 ks
2 lžíce
1 ks
2 ks
5 lžic
Pangasius filé rozkrojíme na poloviny a posypeme kořením na ryby. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na osminky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na špalíčky. Citron řádně omyjeme a nakrájíme na kolečka, jarní cibulku nakrájíme také na kolečka.
Na jogurtovou omáčku dohladka smícháme jogurt, vejce, mléko a kečup.
Máslo nakrájíme na plátky a rozložíme na dno remosky. Posypeme mrkví, rajčaty a paprikou a poklademe plátky ryby. Posolíme, poklademe plátky citronu a posypeme jarní cibulkou. Pečeme doměkka. Před dopečením polijeme pangasiuse jogurtovou omáčkou a chvíli zapečeme.
Pangasiuse v jogurtové omáčce podáváme s hranolky, ale výborně chutná i s bramborovou kaší.
Zkusila jsem tento recept s aljašské tresky,zeleninka móóóc dobrý akorát jen trochu
vymažu olivovým oleje a pár plátků másla na chuť,nesmím moc tučná jídla a dávám
když není jogurt kysanou smetanu.Dělám to už podruhé a manžel i syn se jen olizují.
Moc děkuji za zase jiné zpracování ryby a recept též všem doporučuji.Hezký den Eva
Super recept - zelenina dodá rybě osvěžující chuť. Chutná velmi dobře i bez rajčat.
Dobrý den, velice děkuji za tento recept! Trochu jsem ho upravila podle toho, co naše lednička zrovna nabízela (rajčata, cuketa, cibulka) a taky tak, aby oběd mohl dvouletý syn (takže bez jogurtové omáčky). Dali jsme si s bramborem a to tedy bylo! Mňam!!!!! :-) Moc díky!!!!!!
Dobrý den, :-) pangasius jsem teď dodělala a je výborný. :-) Děkuji za recept a všem doporučuji. :-):-):-) S pozdravem Monika