reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pangasius na zelenině

Jemně kořeněný pangasius podávaný s teplou zeleninou a rýží.


  • 4,5

    47×

    4,5 47
  • 35 min

  • 17×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Rybu necháme na utěrce "okapat". Jednotlivé filety lehce poprášíme solí, posypeme drceným i celým kmínem a zakápneme citronovou šťávou. Čistýma rukama koření vtlačíme do ryby (pouze po jedné straně).

Na pánvi rozehřejeme olej (máslo), přidáme mraženou zeleninu (směs brokolice, květáku, růžičkové kapusty a červené a žluté mrkve), na plátky nakrájený česnek (použila jsem naložený v chilli) a osolíme. Zeleninu promícháme a orestujeme doměkka. Hotovou zeleninu vyndáme a udržujeme teplou.

Do výpeku přidáme olej (máslo) i na plátky nakrájený česnek, promícháme a necháme rozehřát. Vložíme filety pangasiuse kořeněnou stranou dolů a opečeme je dozlatova, otočíme a i druhou stranu opečeme.

Teplé filety pangasiuse na zelenině naservírujeme kořeněnou stranou nahoru na talíře, přidáme teplou zeleninu a jako přílohu zvolíme dušenou nebo vařenou rýži.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pangasius na zelenině

    Celkový počet komentářů: 15
    • Jarda
      Jarda

      Ziji na ostrově Phuket kde je množství farem na krevety, kraby, ryby včetně pangasú. Několkrát týdně okolo farem jezdím a jelikož jsem milovník seafoodu casto zastavím a nakoupím na co mám chuť. Ještě jsem neviděl nějaké smrduté stoky, právě naopak, rybniky pravidelně čistí a napouštějí čestvou vodou, čili žadné obavy. Pangas je mnohonásobně chutnější ryba než bahnožrout kapr.

      21.07.2018 00:23:39

    • Klára
      Klára

      Komentář k receptu Pangasius na zelenině

      S rýží si ho moc neumím představit, ale jinak opravdu vynikající recept. Děkuji.

      05.01.2014 13:02:52

    • Poganka
      Poganka

      výborný recept,dělala jsem akorát s amerikama,ne s rýží :)

      08.12.2012 18:57:06


    • Šárka
      Šárka

      Recept jsem vyzkoušela,jen jsem místo Pangase zvolila kapra a bylo to také dobré.Doporučuji.

      02.06.2012 12:13:16

    • Jarka
      Jarka

      ten citron je dobrý nápad

      20.07.2011 12:40:18

    • Petr Volhejn
      Petr Volhejn

      Víte kde žije pangasius a co je to za rybu? Já to vím a řeknu vám to! Je to sumeček a chovají ho ve stokách (takové žumpy) a živí se odpadem a kompostem. Maso je sice chutné a bez kosti a chutná jako kuřecí ale při představě kde tento tvor žije je mi špatně! Jinak dobrou chuť!

      20.02.2011 11:22:55

      • Dav
        Dav

        Ze stránek Státní veterinární zprávy (http://www.svscr.cz/index.php ?art=3941)

        Někoho straší pangas, jiného Santa Klaus
        19.11.2009
        V poslední době se šíří po netu špatnou češtinou psaný údajně odborný článek o hrozném pangasovi chovaném ve Vietnamu, který je plný všech možných reziduí, malachitovou zelení počínaje a hormony konče. Při pozorném čtení snad soudný člověk pochopí, že jde o klasické nactiutrhání.

        Nicméně seménko nedůvěry je zaseto a již jsme odpovídali na několik dotazů, například i od provozovatele školních jídelen, jak je tomu doopravdy. Státní veterinární správa ČR zorganizovala dvě kontrolní akce zaměřené na ryby. Jedna se speciálně týkala pangase původem z Vietnamu, kdy byly vzorky laboratorně vyšetřeny na přítomnost steroidů, chlorovaných pesticidů a PCB a chemických prvků. Všechny dosavadní vzorky s negativním výsledkem.

        Druhá akce zaměřená na klamání zákazníků z pohledu označování bude vyhodnocena v nejbližších dnech. Nicméně již dnes lze uvést, že u 4 výrobků z pangase byly zjištěny nedostatky v označení, nešlo však o o ohrožení zdraví. Jednalo se o neuvedení obsahu polyfosfátů na obalu (byť pod limitem) a o zjištěný menší obsah masa než výrobce deklaroval.

        Pangas je sladkovodní ryba původem z jihovýchodní Asie, odkud se i k nám zmražená dováží. Je charakteristická jemným bílým masem a doznává docela obliby. Pokud by si zákazníci měli dát na něco pozor, tak na cenu, a to v tom smyslu, aby si v případě mrazených ryb za cenu masa nekupovali vodu. Pokud jsou ryby mrazené a nejsou označeny jinak, mohou obsahovat vody do 5 %. Pokud jsou tzv. glazované, což má chránit rybí maso před vysušením chladem, nebo je do nich přidaná voda pomocí přídatných látek, může rybí maso obsahovat vody více. A o tom musí být zákazník informován. Někteří výrobci proto na baleních ryb uvádějí: „Bez přidané vody“, zde si zákazník může být jistý, že je zde vody opravdu maximálně do těch 5 %.

        Takže shrneme-li, ryby u nás uvolňované do oběhu, tj. do tržní sítě, musejí splnit podmínky zdravotní nezávadnosti, a jak se orgány veterinárního dozoru průběžně přesvědčují, je tomu tak i u onoho pangase!

        A pokud jde o Santu Klause z titulku, není lépe dát přednost našemu původnímu Mikuláši s čertem a andělem?

        Josef Duben, tisk. mluvčí SVS ČR

        17.02.2012 18:05:18

      • Vladimír Pavuk
        Vladimír Pavuk

        Dobrý deň, a viete v jakom hnoji žije prasa a jaké odpadky žerie? Niekedy zožerie aj úplne hnusné zhnité odpadky. Petr prosím Vás, dúfam, že nekonzumujete výrobky z prasaťa, to by sa Vám mohlo urobiť zle pri pomyslení na čom to prasa vyrástlo...

        13.01.2013 20:05:36

    Nalezeno receptů: 15
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pangasius na zelenině

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.