reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pangasius na zelenině

Jemně kořeněný pangasius podávaný s teplou zeleninou a rýží.


  • 4,5

    47×

    4,5 47
  • 35 min

  • 17×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Postup přípravy

Rybu necháme na utěrce "okapat". Jednotlivé filety lehce poprášíme solí, posypeme drceným i celým kmínem a zakápneme citronovou šťávou. Čistýma rukama koření vtlačíme do ryby (pouze po jedné straně).

Na pánvi rozehřejeme olej (máslo), přidáme mraženou zeleninu (směs brokolice, květáku, růžičkové kapusty a červené a žluté mrkve), na plátky nakrájený česnek (použila jsem naložený v chilli) a osolíme. Zeleninu promícháme a orestujeme doměkka. Hotovou zeleninu vyndáme a udržujeme teplou.

Do výpeku přidáme olej (máslo) i na plátky nakrájený česnek, promícháme a necháme rozehřát. Vložíme filety pangasiuse kořeněnou stranou dolů a opečeme je dozlatova, otočíme a i druhou stranu opečeme.

Teplé filety pangasiuse na zelenině naservírujeme kořeněnou stranou nahoru na talíře, přidáme teplou zeleninu a jako přílohu zvolíme dušenou nebo vařenou rýži.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pangasius na zelenině

    Celkový počet komentářů: 15
    • Jarda
      Jarda

      Ziji na ostrově Phuket kde je množství farem na krevety, kraby, ryby včetně pangasú. Několkrát týdně okolo farem jezdím a jelikož jsem milovník seafoodu casto zastavím a nakoupím na co mám chuť. Ještě jsem neviděl nějaké smrduté stoky, právě naopak, rybniky pravidelně čistí a napouštějí čestvou vodou, čili žadné obavy. Pangas je mnohonásobně chutnější ryba než bahnožrout kapr.

      21.07.2018 00:23:39

    • Klára
      Klára

      Komentář k receptu Pangasius na zelenině

      S rýží si ho moc neumím představit, ale jinak opravdu vynikající recept. Děkuji.

      05.01.2014 13:02:52

    • Poganka
      Poganka

      výborný recept,dělala jsem akorát s amerikama,ne s rýží :)

      08.12.2012 18:57:06


    • Šárka
      Šárka

      Recept jsem vyzkoušela,jen jsem místo Pangase zvolila kapra a bylo to také dobré.Doporučuji.

      02.06.2012 12:13:16

    • Jarka
      Jarka

      ten citron je dobrý nápad

      20.07.2011 12:40:18

    • Petr Volhejn
      Petr Volhejn

      Víte kde žije pangasius a co je to za rybu? Já to vím a řeknu vám to! Je to sumeček a chovají ho ve stokách (takové žumpy) a živí se odpadem a kompostem. Maso je sice chutné a bez kosti a chutná jako kuřecí ale při představě kde tento tvor žije je mi špatně! Jinak dobrou chuť!

      20.02.2011 11:22:55

      • Dav
        Dav

        Ze stránek Státní veterinární zprávy (http://www.svscr.cz/index.php ?art=3941)

        Někoho straší pangas, jiného Santa Klaus
        19.11.2009
        V poslední době se šíří po netu špatnou češtinou psaný údajně odborný článek o hrozném pangasovi chovaném ve Vietnamu, který je plný všech možných reziduí, malachitovou zelení počínaje a hormony konče. Při pozorném čtení snad soudný člověk pochopí, že jde o klasické nactiutrhání.

        Nicméně seménko nedůvěry je zaseto a již jsme odpovídali na několik dotazů, například i od provozovatele školních jídelen, jak je tomu doopravdy. Státní veterinární správa ČR zorganizovala dvě kontrolní akce zaměřené na ryby. Jedna se speciálně týkala pangase původem z Vietnamu, kdy byly vzorky laboratorně vyšetřeny na přítomnost steroidů, chlorovaných pesticidů a PCB a chemických prvků. Všechny dosavadní vzorky s negativním výsledkem.

        Druhá akce zaměřená na klamání zákazníků z pohledu označování bude vyhodnocena v nejbližších dnech. Nicméně již dnes lze uvést, že u 4 výrobků z pangase byly zjištěny nedostatky v označení, nešlo však o o ohrožení zdraví. Jednalo se o neuvedení obsahu polyfosfátů na obalu (byť pod limitem) a o zjištěný menší obsah masa než výrobce deklaroval.

        Pangas je sladkovodní ryba původem z jihovýchodní Asie, odkud se i k nám zmražená dováží. Je charakteristická jemným bílým masem a doznává docela obliby. Pokud by si zákazníci měli dát na něco pozor, tak na cenu, a to v tom smyslu, aby si v případě mrazených ryb za cenu masa nekupovali vodu. Pokud jsou ryby mrazené a nejsou označeny jinak, mohou obsahovat vody do 5 %. Pokud jsou tzv. glazované, což má chránit rybí maso před vysušením chladem, nebo je do nich přidaná voda pomocí přídatných látek, může rybí maso obsahovat vody více. A o tom musí být zákazník informován. Někteří výrobci proto na baleních ryb uvádějí: „Bez přidané vody“, zde si zákazník může být jistý, že je zde vody opravdu maximálně do těch 5 %.

        Takže shrneme-li, ryby u nás uvolňované do oběhu, tj. do tržní sítě, musejí splnit podmínky zdravotní nezávadnosti, a jak se orgány veterinárního dozoru průběžně přesvědčují, je tomu tak i u onoho pangase!

        A pokud jde o Santu Klause z titulku, není lépe dát přednost našemu původnímu Mikuláši s čertem a andělem?

        Josef Duben, tisk. mluvčí SVS ČR

        17.02.2012 18:05:18

      • Vladimír Pavuk
        Vladimír Pavuk

        Dobrý deň, a viete v jakom hnoji žije prasa a jaké odpadky žerie? Niekedy zožerie aj úplne hnusné zhnité odpadky. Petr prosím Vás, dúfam, že nekonzumujete výrobky z prasaťa, to by sa Vám mohlo urobiť zle pri pomyslení na čom to prasa vyrástlo...

        13.01.2013 20:05:36


    Nalezeno receptů: 15
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pangasius na zelenině

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.