reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pangasius na rajčatové šťávě

Rychle připravená ryba zvláštní chuti díky použitým ingrediencím.


  • 4,7

    28×

    4,7 28
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Postup přípravy

Pangasiuse rozmrazíme a ořežeme tučnější části, které ryba někdy má kolem svých okrajů. Pokapeme citronem a necháme chvíli stát. Zlehka potřeme rozpuštěným máslem.

Po jedné straně bohatě pokmínujeme a osolíme čerstvě nadrcenou solí a trochou koření na ryby. Rybu otočíme a čerstvě rozkrojeným rajčetem (1 - 2ks) potíráme, přičemž rajče v ruce promačkáváme, abychom vytlačili co nejvíce zrníček a šťávy. Posypeme kořením na ryby. Zbytek rajčete vyhodíme nebo použijeme jinak.
Pangasiuse necháme takto "marinovat" alespoň hodinu.

Na pánvi rozpálíme lžičku másla. Zprudka po obou stranách rybu osmahneme, začneme tou pokmínovanou. Poté podlijeme malým množstvím vody, vymáčkneme zbylé rajče, necháme chvíli pod pokličkou podusit, stačí pár minut. Přilijeme pár lžic sladké smetany a necháme zprudka vysmahnout.

Pangasius na rajčatové šťávě chutná samotný, ale kdo je zvyklý na přílohy, ten přidá vařený brambor, rýži nebo bramborovou kaši. Někomu postačí čerstvá zelenina.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pangasius na rajčatové šťávě

    Celkový počet komentářů: 5

    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Pangasius na rajčatové šťávě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.