reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pangasius na rajčatové šťávě

Rychle připravená ryba zvláštní chuti díky použitým ingrediencím.


  • 4,7

    28×

    4,7 28
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

18. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Videorecept: Melounový sorbet pro okamžité osvěžení

17. 8. 2019

Postup přípravy

Pangasiuse rozmrazíme a ořežeme tučnější části, které ryba někdy má kolem svých okrajů. Pokapeme citronem a necháme chvíli stát. Zlehka potřeme rozpuštěným máslem.

Po jedné straně bohatě pokmínujeme a osolíme čerstvě nadrcenou solí a trochou koření na ryby. Rybu otočíme a čerstvě rozkrojeným rajčetem (1 - 2ks) potíráme, přičemž rajče v ruce promačkáváme, abychom vytlačili co nejvíce zrníček a šťávy. Posypeme kořením na ryby. Zbytek rajčete vyhodíme nebo použijeme jinak.
Pangasiuse necháme takto "marinovat" alespoň hodinu.

Na pánvi rozpálíme lžičku másla. Zprudka po obou stranách rybu osmahneme, začneme tou pokmínovanou. Poté podlijeme malým množstvím vody, vymáčkneme zbylé rajče, necháme chvíli pod pokličkou podusit, stačí pár minut. Přilijeme pár lžic sladké smetany a necháme zprudka vysmahnout.

Pangasius na rajčatové šťávě chutná samotný, ale kdo je zvyklý na přílohy, ten přidá vařený brambor, rýži nebo bramborovou kaši. Někomu postačí čerstvá zelenina.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pangasius na rajčatové šťávě

    Celkový počet komentářů: 5

    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Pangasius na rajčatové šťávě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.