3 stroužky | česnek | |
sůl | ||
3-4 lžíce | máslo | |
1 | petrželka | |
1-2 lžíce | citronová šťáva | |
mletý černý pepř | ||
1 kg | brambory | |
500-750 ml | slepičí vývar | |
500 g | kuřecí srdíčka (předem dušená) |
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostik. Ty následně vhodíme do hrce a zalijeme množstvím vývaru, aby byly kostky ponořené. V něm brambory vaříme.
Česnek olupeme a nakrájíme na plátky. Petrželku nasekáme najemno.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo. Na něm orestujeme plátky česneku a přidáme srdíčka. Vše opečeme. Uvařené brambory zcedíme a přidáme je do pánve. Přidáme citronovou šťávu, osolíme, opepříme. Vše ještě minutku restujeme a podáváme posypané petrželkou.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena