Tip na jednoduchý a rychlý oběd.
3 stroužky | česnek |
sůl | |
3-4 lžíce | máslo |
1 | petrželka |
1-2 lžíce | citronová šťáva |
mletý černý pepř | |
1 kg | brambory |
500-750 ml | slepičí vývar |
500 g | kuřecí srdíčka (předem dušená) |
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostik. Ty následně vhodíme do hrce a zalijeme množstvím vývaru, aby byly kostky ponořené. V něm brambory vaříme.
Česnek olupeme a nakrájíme na plátky. Petrželku nasekáme najemno.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo. Na něm orestujeme plátky česneku a přidáme srdíčka. Vše opečeme. Uvařené brambory zcedíme a přidáme je do pánve. Přidáme citronovou šťávu, osolíme, opepříme. Vše ještě minutku restujeme a podáváme posypané petrželkou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena