reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Panettone

Recept na italský vánoční chléb, který je nadýchaný a jeho chuti málokdo odolá.


  • 5,0

    5 1
  • 1 h 30 min

Ingredience

na ozdobu

na potření

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Z droždí, lžičky cukru, trošky mouky a mléka připravíme kvásek a necháme ho vykynout. Změklé máslo pak vyšleháme se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem a vejci do pěny.
K mouce přidáme sůl, vaječnou pěnu a kvásek. Zbylým mlékem zaděláme vláčné těsto. V teple ho necháme kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Do nakynutého těsta zapracujeme nasekanou citronovou kůru s čokoládou a brusinkami. Znovu necháme vzejít.

Formu vymažeme a vyložíme pečicím papírem. Z papíru uděláme i zvýšený okraj. Z těsta vytvarujeme bochánek, vložíme ho do formy a necháme nakynout. Poté těsto potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme mandlemi.

Panettone pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut. Poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších cca 40 minut.

Panettone necháme vychladnout, poté ho nakrájíme na plátky a podáváme. Je tradičním italským pečivem, které se peče o Vánocích.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Panettone

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.