reklama
hledat uživatel
       

Panenský špíz

Výtečný špíz ze syrové a uzené vepřové panenky. Jednoduše ho připravíme jak v troubě, tak i při letním grilování na zahradě. Uvedené množství ingrediencí by mělo vystačit celkem na 4 vydatné špízy.


  • 3,3

    18×

    3,3 18
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

10+1 otázek: Jak můžeme ovlivnit stravování našich dětí?

24. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme a naporcujeme maso a zeleninu. Vepřovou panenku v syrovém i uzeném provedení nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm, vzniknou nám malé medailonky. Na plátky nakrájíme též slaninu. Cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a rozebereme na lupínky, papriky nakrájíme na větší kusy.

Naporcované ingredience navlékáme na špejli. Začínáme syrovou panenkou, dále pokračujeme kouskem papriky, uzenou panenkou, kouskem cibule, slaninou a následuje opět syrová panenka. Tento postup celkem třikrát zopakujeme. Po čtvrté syrové panence celý špíz "uzavřeme" cherry rajčátkem. Podle chuti můžeme špíz posypat solí, grilovacím kořením či vegetou.

Následně si připravíme pekáč, nalijeme do něj dle potřeby olej. A špízy ze všech stran nejprve krátce orestujeme na plotně. Poté pekáč přesuneme do trouby vyhřáté na 180 °C. Špíz pečeme maximálně 20 minut.

Mezitím si můžeme připravit omáčku. Na ní užijeme zbytky zeleniny. Nejprve si na oleji osmahneme cibulku a přidáme na menší kousky nakrájenou zeleninu. Vmícháme rajčatový protlak, případně kečup, a krátce zarestujeme. Následně vlijeme horký vývar a omáčku dusíme pod pokličkou 15 - 20 minut. Poté ji můžeme lehce zahustit jíškou.

Ke špízům se nejlépe hodí jasmínová rýže.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Panenský špíz

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.