reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Šťavnaté maso z panenky obalené v anglické slanině, navíc se smetanovými brambory.


  • 4,5

    17×

    4,5 17
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 818 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 204 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Postup přípravy

Panenku nakrájíme asi na plátky 3,5 cm, trochu naklepeme klouby ruky, vložíme do misky, zakápneme olivovým olejem a zasypeme trochou barevného pepře. Panenku nesolíme! Necháme ji odpočinout v lednici alespoň hodinu, ideálně přes noc či jeden, dva dny.

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky asi 2 mm silné, poklademe je do zapékací misky. Smícháme smetanu, rozmačkaný česnek, sůl a přelijeme brambory. Překryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C, pečeme asi hodinu, poté sundáme alobal a dopečeme asi půlhodinu dozlatova.

Těsně předtím, než se nám dopečou brambůrky, obalíme panenku do slaniny, převážeme bílou nití. Rozpálíme těžší pánev na nejvyšší možnou teplotu, panenku opečeme z každé strany 2 minuty, bude tak medium rare. Necháme 10 minut odpočívat pod alobalem na talíři, nyní už můžeme osolit. Pokud máme maso raději více tepelně upravené, nepřesmažujeme jej. Dáme jej na chvíli do trouby, jen co vyndmte brambory. Stačí 3 minuty.

Panenku ve slanině naskládáme na předehřáté talíře, přidáme brambory a přesypeme je trochou parmezánu. Panenku ve slanině s gratinovanými brambory ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Panenka ve slanině s gratinovanými brambory

    Celkový počet komentářů: 1

    • Eliška
      Eliška

      místo panenky jsem použila kýtu (panenka nebyla), ale i tak to bylo moc dobré. Doporučuji :)

      26.02.2012 22:47:48


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Panenka ve slanině s gratinovanými brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.