Pampeliškový sirup

1 h 30 min | nápoj | česká kuchyně | recept zobrazen: 39837x
Pampeliškový sirup náramně pomáhá dětem i dospělým. Na recept budeme potřebovat 400 ks pampelišek.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Rozkvetlé pampelišky natrháme a na noc je dáme do vody s nakrájenými plátky citronů. Před vložením do vody s plátky citronů je necháme na 10 minut odstát ve vodě s octem, pokud jsme je nasbírali u silnice, to aby se vypláchly nečistoty.

Druhý den směs scedíme a z vody vyndáme všechny zbytky pampelišek. Do této vody vymačkáme ještě jeden citron a dáme vařit na mírný oheň. Po 15 minutách přidáme cukr podle potřeby a podle toho, jak hustý pampeliškový sirup chceme mít. Na přípravu medu dáváme až 2 kg cukru, na sirup 1 - 1,5 kg cukru. Pampeliškovou vodu s cukrem vaříme 60 - 90 minut za občasného míchání.

Po uvaření do požadované hustoty necháme pampeliškový sirup/med trochu zchladit, nalijeme do skleniček, uzavřeme a dáme zavařit. Můj tip je zavařovat v myčce na nejdelší program. Když myjeme nádobí, přidáme do šuplíčku i skleničky se sirupem/medem, okurkami, džemem. Po umytí nádobí jsou skleničky zavařené. Dáme je dnem dolů, abychom poznali, jestli je vše v pořádku.

Pampeliškový sirup či med podáváme podle potřeby. Dá se použít do pití, k pečení a podávat při nachlazení a kašli.

Meole autor receptu:

Pampeliškový sirup

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pampeliškový sirup

Přidat příspěvek k receptu Pampeliškový sirup
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept