reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pampeliškový med s pomerančem

Pampeliškový med s pomerančem

Je čas smetanky lékařské, tak si dejme tu práci a uvařme si domácí med.


  • 4,2

    191×

    4,2 191
  • 12×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 742 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Postup přípravy

Květy z pampelišek (bez stonků) propláchneme vodou, abychom je zbavili malých černých broučků a necháme pořádně okapat.

Okapané květy dáme do hrnce a zalijeme vodou. Pomeranče důkladně odrhneme. Přidáme na kolečka nakrájené celé pomeranče a kyselinu citronovou. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Pak necháme 24 hodin luhovat.

Druhý den přecedíme přes plátýnko a vymačkáme. Přidáme cukr a za občasného míchání vaříme asi hodinu a půl do zhoustnutí. Nesmí se připálit!

Pampeliškový med necháme trochu vychladnout. Potom jím plníme nahřáté menší sklenice - třeba od tatarky nebo výživy (podle velikosti 5 až 6).

Pampeliškový med s pomerančem nesterilujeme!

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pampeliškový med s pomerančem

    Celkový počet komentářů: 41
    • marcuslojek
      marcuslojek

      Dorian Sladká

      Vařil jsem, je dobrý
      Važil sem, že dobžý

      09.05.2020 11:30:27

    • Hanka
      Hanka

      Mám jen jednu faktickou poznámku, a to k označení výrobku jako "med". Je to velmi zavádějící, protože tato sladká, ač možná dobrota, nemá s medem pranic společného.A někoho by mohl název svádět k doměnce, že když si toto doma vyrobí, bude mít plnohodnotnou náhradu skutečného a jedině včelami produkovaného výtvoru.Což samozřejmě není pravda, a proto bych se přimlouvala za označení pampelišková pochoutka nebo tak podobně. :-)

      24.04.2008 19:59:06

      • autorka
        autorka

        Re: MED? NE!

        Jste asi jediná, komu název "med" vadí. Já ho považuji za plnohodnotnou náhradu medu a používám ho i na pečení cukroví i perníků.

        25.04.2008 08:24:35


      • Jana
        Jana

        Re: MED? NE!

        ty jsi snad odkojená směrnicemi EU nebo co? Nejsi Ty náhodou Poturčenec horší Turka? :-))

        04.05.2008 11:10:29


    Nalezeno receptů: 41
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pampeliškový med s pomerančem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.