reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pálivý smažený sýr

Smažený sýr trochu jinak - pikantněji. Recept obsahuje i pálivou přílohu.


  • 4,2

    14×

    4,2 14
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 885 hodnocení

Recept na jablečný závin krok za krokem

25. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 634 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 711 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 584 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Postup přípravy

Smažený sýr necháme do doby, než jej začneme obalovat, v lednici, aby byl dokonale vychlazený, zejména sýr s bílou plísní, bude se s ním lépe pracovat. Připravíme si hladkou mouku, rozšlehaná vejce s trochou soli, na talířek dáme několik lžic pálivé světlé hořčice a do misky strouhanku.

Eidam vcelku nakrájíme na větší a hrubší kostky, sýr s bílou plísní na čtvrtky tak, abychom vytvořili 4 trojúhelníčky. Eidam nejprve obalíme v hladké mouce, namočíme po dvou až čtyřech stranách v hořčici, poté dáme do strouhanky. Celou kostku namočíme ve vajíčku, znovu do strouhanky. Postup vejce - strouhanka můžeme ještě jednou opakovat, abychom měli jistotu, že se nám sýr nerozteče. Sýr s bílou plísní namočíme na rozříznutých stranách v mouce, poté v hořčici, opět jen po stranách namočíme ve vajíčku, poté ve strouhance, Postup opakujeme, ale přidáme i oblou stranu. Zůstanou nám bílé vršky.

Než začneme sýr smažit, dáme si do trouby péct přílohu. Plech vymažeme olejem, rozpálíme ve vyhřáté troubě a na horký plech vhodíme mražené hranolky. Pečeme asi 20 - 30 minut, během pečení posypeme mletou pálivou paprikou. Hranolky solíme až na talíři, aby nezměkly.

V hlubší pánvi rozpálíme olej a kousky sýra osmažíme ze všech stran dozlatova.

Hranolky i pálivý smažený sýr bychom měli mít hotové zároveň. Podáváme ihned a servírujeme na předehřátých talířích s dresinkem podle chuti. K pálivému smaženému sýru se hodí krémovější dresink s chuťově výrazným kořením.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pálivý smažený sýr

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.