reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pálivé krůtí řízky na slanině

Krůtí řízky v pikantní marinádě a provoněné slaninou.


  • 3,5

    13×

    3,4 13
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Velké krůtí řízky trochu naklepeme paličkou, okraje mírně nařízneme, aby se nám při přípravě nezkroutily. Osolíme, opepříme z obou stran a potřeme feferonovou pastou rozmíchanou se lžící oleje. Pasty můžeme podle chuti ubrat, bývá velmi ostrá. Krůtí řízky necháme odležet přes noc.

Na pánvi rozpálíme trošku oleje a slaninu jen mírně osmahneme. Vyjmeme a na výpeku zprudka osmahneme krůtí řízky. Podlijeme trochou vývaru a bez pokličky za vyšší teploty necháváme probublávat, občas řízky otočíme. Když je vývar z půlky vyvařený, přidáme plátky slaniny a necháme vývar úplně vybublat. Odstavíme.

Pálivé krůtí řízky na slanině dáme na talíře i s plátky slaniny a podáváme s rýžovou přílohou, bramborovou kaší nebo jen krajícem chleba. Můžeme doplnit tatarkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pálivé krůtí řízky na slanině

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.