reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pálivá neapolská pizza

Pálivá neapolská pizza

Pizza jako z Itálie na plechu.


  • 4,7

    164×

    4,7 164
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Postup přípravy

Uděláme kvásek. Droždí smícháme se čtyřmi lžícemi vlažné vody a cukrem. Dáme na teplé místo, aby kvásek vzešel.

Sůl a mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, kam vlijeme kvásek, zbytek vody a olej. Dobře propracujeme. Těsto na pizzu necháme kynout asi hodinu. Pak těsto rozválíme na dva plechy, které předtím vymažeme olejem.

Během kynutí si připravíme náplň. Olej , cibule, rajčata, rajčatový protlak, bazalku, oregano, sůl, pepř, česnek, cukr, salám, trochu oliv, feferonky nakrájíme na kolečka nebo nasekáme. Vše společně podusíme v omáčku.

Těsto na plechu natřeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pak vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Neapolskou pizzu pečeme asi 20 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pálivá neapolská pizza

    Celkový počet komentářů: 13
    • karel
      karel

      dotaz na ingredience

      Dobrý den, jsem nekuchař a s vařením spíš experimentuji. Dotaz zní: kolik cukru z uvedených dvou lžic příjde do kvásku a kolik do omáčky? A kolik soli z uvedené půl lžičky příjde do těsta a kolik do omáčky? Jaký byste doporučil sýr na strouhání? Děkuji za případnou reakci.. :)

      10.10.2013 14:40:41

    • Ji
      Ji

      Hledala jsem jen recept na těsto. A musim uznat, ze těsto je bezva. Akorat bych byla taky pro rozdělení surovin, alespon na testo a na ten zbytek. Bylo by to mnohem přehlednější.

      29.12.2011 13:44:25

    • petrsparta
      petrsparta

      no asi se mílíte to je originál recept.asi už 25 let starý.

      11.09.2009 16:43:59


    • milovník pizzy
      milovník pizzy

      Pizza vypadá pěkně, jen proboha není neapolská, italové by omdleli. Neapolská pizza je jen těsto, drcená rajčata, mozzarella, bazalka. Změnil bych název a pak bude vše OK ;-)

      11.09.2009 15:59:55

    • kuchařinka
      kuchařinka

      ingredience

      Proč nejsou ingredience rozděleny na těsto, náplň a ozdobu?? Je to hrozně nepřehledné a pro začínající kuchařku nesrozumitelné.

      12.08.2009 09:39:55


    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pálivá neapolská pizza

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.