reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pálivá neapolská pizza

Pálivá neapolská pizza

Pizza jako z Itálie na plechu.


  • 4,7

    164×

    4,7 164
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Postup přípravy

Uděláme kvásek. Droždí smícháme se čtyřmi lžícemi vlažné vody a cukrem. Dáme na teplé místo, aby kvásek vzešel.

Sůl a mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, kam vlijeme kvásek, zbytek vody a olej. Dobře propracujeme. Těsto na pizzu necháme kynout asi hodinu. Pak těsto rozválíme na dva plechy, které předtím vymažeme olejem.

Během kynutí si připravíme náplň. Olej , cibule, rajčata, rajčatový protlak, bazalku, oregano, sůl, pepř, česnek, cukr, salám, trochu oliv, feferonky nakrájíme na kolečka nebo nasekáme. Vše společně podusíme v omáčku.

Těsto na plechu natřeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pak vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Neapolskou pizzu pečeme asi 20 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pálivá neapolská pizza

    Celkový počet komentářů: 13
    • karel
      karel

      dotaz na ingredience

      Dobrý den, jsem nekuchař a s vařením spíš experimentuji. Dotaz zní: kolik cukru z uvedených dvou lžic příjde do kvásku a kolik do omáčky? A kolik soli z uvedené půl lžičky příjde do těsta a kolik do omáčky? Jaký byste doporučil sýr na strouhání? Děkuji za případnou reakci.. :)

      10.10.2013 14:40:41

    • Ji
      Ji

      Hledala jsem jen recept na těsto. A musim uznat, ze těsto je bezva. Akorat bych byla taky pro rozdělení surovin, alespon na testo a na ten zbytek. Bylo by to mnohem přehlednější.

      29.12.2011 13:44:25

    • petrsparta
      petrsparta

      no asi se mílíte to je originál recept.asi už 25 let starý.

      11.09.2009 16:43:59


    • milovník pizzy
      milovník pizzy

      Pizza vypadá pěkně, jen proboha není neapolská, italové by omdleli. Neapolská pizza je jen těsto, drcená rajčata, mozzarella, bazalka. Změnil bych název a pak bude vše OK ;-)

      11.09.2009 15:59:55

    • kuchařinka
      kuchařinka

      ingredience

      Proč nejsou ingredience rozděleny na těsto, náplň a ozdobu?? Je to hrozně nepřehledné a pro začínající kuchařku nesrozumitelné.

      12.08.2009 09:39:55


    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pálivá neapolská pizza

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.