reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Palačinky

Celkový počet komentářů: 985
  • Václav
    Václav

    Recept klasika. Akorát porcí jste tu neodhadli. Dělal jsem palačinky pouze pro dva lidi a tím pádem jsem podělil suroviny. Na konci jsem měl 5 palačinek, což je porce asi tak pro mě. Čili to co píšete jako 4 porce, jsou ve skutečnosti 2.

    23.07.2018 08:25:07

  • Jakub
    Jakub

    Dávkování

    Supr konzistence, chuť jak má být. Jen připravujte přibližně dvojnásobek porcí, napoprvé jsem usmažil 2 porce palačinek a ony to jsou 2 porce, když jeden není doma. Na pánvi, kde d = 28 cm, to vyšlo na 3 palačinky.

    17.05.2018 14:56:40

  • Anička Haková
    Anička Haková

    Jednoduchý recept za každé situace. Neměla jsem normální mléko, tak jsem použila sojové a výsledek super.

    11.05.2018 22:05:51

  • neznáme meno :DDD
    neznáme meno :DDD

    milujem palacinky. taky jednoduchy a dobry recept

    22.03.2018 14:51:27

  • Kuchťa
    Kuchťa

    Komentář k receptu Palačinky

    Já dávám naběračku oleje do těsta

    11.02.2018 07:18:01

  • IVCA
    IVCA

    Komentář k receptu Palačinky

    palacinky nemaji chybu jsou super ale opravdu vice mleka.

    09.02.2018 22:02:43

  • Mira
    Mira

    Dekuji za navod dobrora.

    09.02.2018 18:35:48

  • Alena
    Alena

    Komentář k receptu Palačinky

    Dávám o trochu více mléka a ještě do těsta dávám kypřící prášek, palačinky jsou jak peřinka :)

    07.02.2018 18:48:14

  • Honzík
    Honzík

    Komentář k receptu Palačinky

    já od malička dělám palačinky zásadně na másle nebo margarýnu :) to je pak úplně jiná chuť :) hlavně pak nejsou oschlé apod

    06.02.2018 21:11:32

    • andrejka
      andrejka

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      Fuj! Na margarýnu to musí být teda pochoutka...
      Používej máslo a margarýn vyhoď do koše. Akorát ti ničí zdraví. Palačinky na kokosovém oleji jsou top

      17.02.2018 09:07:07

  • Ami
    Ami

    Komentář k receptu Palačinky

    Rozhodně více mléka

    24.01.2018 12:00:52

  • Veronika Kaletová
    Veronika Kaletová

    Komentář k receptu Palačinky

    Nejlepsi recept ,co znám :)

    19.01.2018 19:19:30

  • Miruš
    Miruš

    Komentář k receptu Palačinky

    Jsou fakt mňamka. Povedeno a presňe podle receptu.

    18.01.2018 21:48:03

  • Karla
    Karla

    Opatrně s olejem při smažení,aby se nedělali bubliny na krajích
    Řešení dávat menší množství oleje na pánev

    14.01.2018 16:47:24

  • Fhztctzch
    Fhztctzch

    Mňamina!

    10.01.2018 13:18:03

  • Fhztctzch
    Fhztctzch

    Mňamina!

    10.01.2018 13:16:56

  • Ep
    Ep

    Komentář k receptu Palačinky

    Na pánev Z rozpáleným olejem?! To snad ne!

    05.01.2018 16:16:14

  • spinner
    spinner

    Denis kdo je ku*va Denis? no to je Denis TV :DDD

    29.11.2017 23:10:32

  • Denis
    Denis

    Komentář k receptu Palačinky

    Recept nepresny. Malo mlika

    29.11.2017 19:00:30

  • HONZA-57
    HONZA-57

    Komentář k receptu Palačinky

    Na keramické pánvi jde smažit i bez oleje.

    31.10.2017 06:49:05

  • Irenka Bambuli Vasiljevová
    Irenka Bambuli Vasiljevová

    Komentář k receptu Palačinky

    Dělala jsem poloviční dávku a vyšlo na 3 palačinky.

    26.10.2017 12:07:44

  • Daniela
    Daniela

    Komentář k receptu Palačinky

    Moc dekujem za recept,pridali jsme trochu vodky a moc jsme si pochutnali:)

    30.09.2017 22:16:44

  • Marketa
    Marketa

    Komentář k receptu Palačinky

    Do palacinkove smesi pridavam vanilkovy cukr a palacinky smazim na kokosovem oleji. Jsou vynikajici.

    05.09.2017 20:37:16

  • honza
    honza

    delam to s marmeladou jak je ve hrusce za 60kc dobre basta jenom stim zajebu celou kuchyn a stara pak na me rve ze sem hovado

    15.08.2017 13:37:44

  • bronislavap
    bronislavap

    Komentář k receptu Palačinky

    Těsto bylo docela dobré,jen se mi první kusy moc nepovedly.Chyba byla ale v mých rukou...

    06.08.2017 09:02:07

  • Helisek
    Helisek

    Komentář k receptu Palačinky

    Kolik kusů přibližně jste z toho udělali

    22.07.2017 10:38:10

  • Hana
    Hana

    Vynikající

    Děkuji za recept. Udělala jsem krásně teňoučké a jen se po nich zaprášilo :-)

    21.07.2017 10:51:25

  • Petr
    Petr

    Super recept

    Opakovaně potvrzeno, palačinky vždy vyborné, úspěch zaručen� Děkuji

    06.07.2017 05:57:23

    • Jana Zimova
      Jana Zimova

      Re: Super recept

      Recept vyzkouším, jen doufám, že to nedopadne jako ta čeština!!!Kolegyně se totiž píše s tvrdým Y. Pravopis hrozný, vraťte školné a zpátky do školy.

      13.08.2017 15:05:12

  • Karolína
    Karolína

    Komentář k receptu Palačinky

    Skvělý recept, doma jsem byla pochválena.. :-)

    11.06.2017 15:23:02

  • e (tecka) wi (tecka) cz (tecka) ka
    e (tecka) wi (tecka) cz (tecka) ka

    palačinky letěly do koše!!!! jedním slovem hnus!

    04.06.2017 13:01:55

  • spinner
    spinner

    Trocha droždí

    ...neuškodí.

    25.05.2017 10:10:33

  • Tereza
    Tereza

    Vyborny rychli

    16.05.2017 16:41:31

  • Michaela
    Michaela

    Komentář k receptu Palačinky

    Dělala jsem palačinky úplně poprvé a právě podle tohoto receptu. Protože jsme dva, zvolila jsem počet porcí na 2 + mám menší pánev z Ikei, takže palačinek bylo celkem 8. A povedly se úplně všechny, těsto vyborneeee� ��.

    07.05.2017 18:30:53

  • m (tecka) bonny
    m (tecka) bonny

    Komentář k receptu Palačinky

    Těsto jsem nechala 5 minut odležet. Pracovalo se s ním skvěle, netrhá se. Recept funguje, doporučuji :)

    05.05.2017 19:12:26

  • Koník
    Koník

    SOLNÁ Konspirace

    SŮL TAM NEDÁVEJTE, TO TAM NEPATŘÍ ! JE TO JEN VLÁDNÍ KONSPIRACE. ZASTAVTE SOLNÉ ŠÍLENSTVÍ JEN ČTIŘI ŠPETKY CUKRU

    05.05.2017 13:00:15

  • Hádej?
    Hádej?

    Moc dobré! Jen přidávám trochu více mléka aby těsto lépe teklo.

    15.04.2017 13:37:55

  • Kikox
    Kikox

    Idealni recept

    Tento recept mi prijde jako naprosto idealni, doporucuji panev olejem jenom potrit, nebo pred zacatkem smazeni prebytecny olej odlit pryc, pak se nestane ze byste prvni palacinku skazili.

    K.

    19.03.2017 21:00:01

  • Jan
    Jan

    Komentář k receptu Palačinky

    Nechapu jak to myslite:) ja jsem premyslel ze trochu zahustim....

    13.03.2017 11:11:03

  • Nikol
    Nikol

    super palačinky

    Jsem začínající kuchařka a tento recept je super. Lehký a palačinky jsou skvělé :) moc děkuju.

    20.02.2017 19:11:01

  • Josef
    Josef

    Komentář k receptu Palačinky

    Klascký recept jen těsto musíte nařídit tak aby teklo, ideálně z vajíček oddělit bílek vyšlehat sníh a ten pomalu do těsta vmíchejte. Palačinky budou hezky nadýchané, pokud máte rádi těsto sladší tak přidejte trochu cukru.

    18.02.2017 14:37:58

    • Míra
      Míra

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      Cukr bych nedoporučoval,spíš špetku soli, s cukrem se muže palačinka připéct k pánvičce,palačinka nemusí byt sladká,pač se stejně na ní přidají sladké suroviny,nebo slané se špenátem.

      02.05.2017 23:40:25

  • Adriana
    Adriana

    Komentář k receptu Palačinky

    Nechapem, co tu vsetci riesite. Toto je naj recept na palacinky, ktory som nasla! ;)

    04.02.2017 19:19:58

  • avorecok
    avorecok

    Výborné

    Těste je křehké, tenké a křupavé. Výborné.

    11.01.2017 23:08:50

  • Kerstyn
    Kerstyn

    Kementar palacinky

    Porad to neni to co hledam..slabsi meli tvrdy okraj a hrubsi byli moc tezce stravitelne. Neco tam je moc nebo malo ..

    08.01.2017 17:19:47

  • Monika
    Monika

    Palačinky na sucho

    Zkusila jsem smažit na sucho na No Stick fólii a jde to. Palačinky nejsou suché, a ušetřím kalorie, protože nesmažím na oleji. Doporučuji pro dietáře :-)

    08.01.2017 12:14:41

  • foreeveryoung
    foreeveryoung

    Komentář k receptu Palačinky

    Recept výborný, nemohu si stěžovat,doporučuji ale opravdu těsto více naředit do tekutější formy mlékem. Pak je více palačinek,jsou tenčí a je to super.

    08.01.2017 11:15:20

  • michal (tecka) kovar2003
    michal (tecka) kovar2003

    Udělal jsem mamce o narozeninách ráno a super �

    04.01.2017 20:07:01

  • Ondřej
    Ondřej

    Do těsta jsem přidal asi o 200 ml mléka více a pak to bylo moc dobrý.:-)

    01.01.2017 20:29:34

  • Liška
    Liška

    Komentář k receptu Palačinky

    Paráda.

    28.12.2016 13:42:18

  • Orichi
    Orichi

    Komentář k receptu Palačinky

    No nevim, těsto bylo dost husté pomalu rozprostíratelne na větší plochu. takže sem to musel naředit mlékem. Původní hustota ideální na malé lívanečky. Možná se na tom podílel i fakt, že jsem nahradil hladkou mouku za žitnou celozrnnou. Každopádně příště zkusím s hladkou jinak přecházím na jinej recept.

    01.12.2016 21:19:24

  • delikaa
    delikaa

    Komentář k receptu Palačinky

    Recept formou videa zde: https://www.youtube.com/watch? v=APR5VNtE1pU

    28.11.2016 18:06:32

  • Pavla
    Pavla

    Komentář k receptu Palačinky

    Skvělý recept na palačinky. Dávám si je s tímto http://lepefoods.cz/produkt/ar asidy-slazene/

    22.11.2016 19:04:02

  • Vlaďa
    Vlaďa

    do těsta přidávám dva hrnky nastrouhaných jablek a smažím. Je to super a najím se.

    21.11.2016 08:02:10

  • verunka2356
    verunka2356

    Rychli a spolehlivy

    17.11.2016 15:43:10

  • Lenka
    Lenka

    příspěvek k palačinkám

    Ahojky lidičky, autorka za nic nemůže její recept je dobrý, akorát se to některým asi moc nepovedlo, což se stává i mě když to dělám podle receptů z kuchařky. A tato 12slečna má holt pravdu, že bych se nechlubila svou blblostí, je to logické že do těst se nedávají skořápky, to ani nepíšou v klasické kuchařce že musíte skořápky oddělit

    12.11.2016 19:20:25

  • Aneta
    Aneta

    FUJ!!! Těsto se hrudkuje, palačinky se připékají a trhají. Autorka by měla přijít k nám ochutnat výsledek, který skončil v koši.

    04.11.2016 10:56:15

  • Neználek
    Neználek

    Komentář k receptu Palačinky

    A jak je to teda se skořápkama nebo bez ? Nechce se mi to číst celé =)

    19.10.2016 16:49:52

    • Marie
      Marie

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      Není třeba nadávat,já bych mohla o mých přehmatech napsat knihu,znala jsem paní
      která se mojí maminky docela vážně ptala,jak se dělá bílá káva, jestli se tam dává jíška,a to už měla 3 děti.A tady je to taky někdy na pobavení. Já jsem se naučila dělat palačinkové těsto jinak než jsem nastoupila do práce v kuchyni.
      To mi poradila kolegině,dělám to tak léta.Dám šlehat vejce s cukrem,jedno kolik,našlehám jako piškot,osolím,nasypu postupně hladkou mouku kolik to veme,postupně ředím mlékem,až to má správnou hustotu.vždycky si na zkoušku upečte,Tyhle jsou nadýchané.Můžete si to zředit,nebo přidat mouku.

      26.05.2017 14:44:09

    • Radek
      Radek

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      Celé znamená celé, vidíš tam někde napsané rozbijte vejce a skořápku dejte bokem? :D
      Krásně křupavé mi vyšly ;)

      13.07.2017 06:54:00

    • Pepa Tatar
      Pepa Tatar

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      Doporučuji kupovat vajíčka bez skořápek. Je to rozhodně zdravější, neboť skořápky obsahují všechen stres a nemoci od slepice. Je to ovšem finančně náročnější. :)

      14.07.2017 13:12:55

    • Petr
      Petr

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      Dej tam skořápky, jsou použitelné jako perfektní zdroj vápníku.

      10.10.2017 17:33:45

  • Marendy
    Marendy

    Komentář k receptu Palačinky

    Komentátorům: :-D vy jste dementi, to snad není pravda

    13.10.2016 08:06:50

  • Bajka
    Bajka

    Komentář k receptu Palačinky

    Ja osobne proti skorapkam nic nemam, od mala trpim na nedostatek vapniku, tak nevidim duvod, proc bych takovou lahudku mela vyhodit slepicim.
    Recept doporucuju, chutnalo to i detem.
    Dekuji za tip s octem, priste urcite vyzkousime �

    05.10.2016 12:12:07

  • Benji1986
    Benji1986

    Komentář k receptu Palačinky

    Naopak stěma skořápkamy je to úplně super .a dál jsem tam ještě čtvr litru octu na dochuceni a musím říct že super .a jinak přesně tak . RIP SOCIETY.

    26.09.2016 20:29:13

  • Mia
    Mia

    Bylo moc dobry . Ja s manzel moc chutnat.
    S Spinat a Chinken .
    Dekuji pro Rezept :)

    06.09.2016 16:21:06

  • Keri
    Keri

    Komentář k receptu Palačinky

    Vajíčka se kotě loupají

    27.08.2016 13:10:35

  • Xzoel
    Xzoel

    Komentář k receptu Palačinky

    Díky za recept. Palačinky se povedly na jedničku :-)

    21.08.2016 21:18:54

  • Kravko
    Kravko

    Komentář k receptu Palačinky

    400ml a 200g mouky? Debilnejsi recept fakt neexistuje. Díky!!!!!

    14.08.2016 20:14:56

    • kinga
      kinga

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      To snad ví i děcko,že vajíčka se do vaření dávají bez skořápek,ale to si tady děláte pr........

      18.08.2016 17:17:29

  • Pavel Outlý
    Pavel Outlý

    Komentář k receptu Palačinky

    Dělat tyhle palačinky nakalenej je nejlepší.) pro ty co ještě nezkusili...slivovice misto oleje je lepší:)

    05.08.2016 23:03:20

  • maria
    maria

    Me to s tema skorapkama chutnalo jeste vic nez klasicky palacinky. Budu si je doma delat casteji

    27.06.2016 10:53:47

  • Samík
    Samík

    Komentář k receptu Palačinky

    Myslim vanilky ne vinilky,sorry.

    23.06.2016 22:09:44

  • Samík
    Samík

    Komentář k receptu Palačinky

    Skorapky ,ne skorapky. Chybi tam jedna vec a to,ze testo se ma dat na 20-30 min do lednice. Testo je mnohem chutnejsi ,neni z neho citit mouka. Trochu cukru a vinilky take neuskodi.

    23.06.2016 22:08:42

  • domka1912
    domka1912

    nejlepší co muže na palačinku byt :D

    22.05.2016 11:44:06

  • kája
    kája

    Sheylla si určtě dělala legraci,kolik lidí se chytí.Vždyť že vejce mají být bez skořápek vědí i děti.

    25.04.2016 12:20:32

  • Leona
    Leona

    Tak jsem si je dělala k snídani a v poovičním poměru. JEdiné, co opravdu doporučuji je hlavně smažit na oleji pozvolna.

    17.04.2016 08:49:37

  • Karol
    Karol

    Dle tohoto receptu dělám palačinky již po několikáté,dělám prckovi s marmoškou a sobě na slano,kečup,uzenina,sýr,prot o mi vyhovuje,že je recept bez cukru.v jiném receptu přidávají i vanilk.cukr,což nemusí být vůbec špatné.ALE až dnes díky pročítání jiných receptů jsem,dle mého názoru přišla na ten správny postup.nejdříve vyšlehat mléko s vejcem a pak postupně přidávat mouku,těsto je nadýchanější.

    09.04.2016 09:27:55

  • jaja
    jaja

    zdravejsi verze

    Klidne je mozne hladkou mouku doplnit polohrubou, nebo nahradit spaldovou. A hlavne patri do palacinek citronova kura a testo musi odpocinout. Kdyz je usmazite na ghi nebo kokosovem oleji, je to delikatesa ... vonave, zdrave a chutne.

    13.03.2016 12:08:00

  • Hanka
    Hanka

    Moc dobré, jednoduché a rychlé!
    Fakt moc chutné, ale ještě jsem musela přidat trošičku cukru :)

    11.03.2016 15:21:05

  • Sheylla
    Sheylla

    Komentář k receptu Palačinky

    bylo to opravdu nechutné, cítila sem tam moc škrobu a skořápek, křupalo mi to mezi zubama :( to nemůžete napsat že se ty vajíčka mají dávat bez skořápek?! koho to má napadnout

    05.03.2016 09:26:53

  • Ondra
    Ondra

    Komentář k receptu Palačinky

    Super,dělal jsem pro přítelkyni, se zmrzlinou,ovocem a domaci šlehačkou a mohla se utlouct :) normálně papka jak vrabec, ale ted 4kousky nebylo problém. Dělal jsem hodně tenký, nemám rad když je moc tlustá. Těsto jsem dal jeste na cca 30min do lednice. A pak jen na kapce oleje usmazil. Nebyly mastný a bylo jich krásných 11. Takže nám zbylo ještě na snidani. A palacinky se stali takovou tresnickou na dortu ,pri našem výročí :) Děkuji za recept

    01.03.2016 01:19:21

  • zurnalistka
    zurnalistka

    palačinkovač

    Zakoupila jsem si palačinkovač, spíš ze zvědavosti než z nutnosti a musím říci, že práce s ním není zase až tak jednoduchá, jak se nám reklama snaží dokázat. Opravdu velmi záleží na správné hustotě těsta-řidší nečiní takové potíže na obyčejné pánvi, ale zde nevytvoří tu perfektní jednolitou palačinku. Rovněž těsto musí být dobře rozmíchané, žádné žmolky. Až na třetí pokus jsem mohla říct, že je jakžtakž zvládám, ale je to umění i tak-položit palačinkovač do těsta a včas vyndat.
    Možná mohl výrobce přiložit i osvědčený recept..

    23.02.2016 14:00:09

  • Indila
    Indila

    Jen jsme se oblizovali... :-)

    22.02.2016 16:41:45

  • Andrea 11 let
    Andrea 11 let

    Tyhle palacinky sem delala poprvý a taky na poprvý se povedli
    byli krasne nadychane a hned se snedli:-)

    14.02.2016 11:16:01

  • YaYrA
    YaYrA

    tak to byl mazec nejdriv duha a pak, mlecna draha no to sem jelen

    13.02.2016 13:06:36

  • Tereza 11
    Tereza 11

    Poprvé palačinky

    Ahoj doufám že se povedou (je mi 11) :D

    11.02.2016 15:45:57

  • Petra
    Petra

    Komentář k receptu Palačinky

    Super povedly se, jen se mu trochu v těstu udělali hrudky... na chuti a kvalitě se to ale nepoznalo :D

    06.02.2016 12:54:55

  • janina
    janina

    palačinkové těsto

    Řelůa bych, že pravopis je důležitý. Když ho neumím, radši nikam nepíšu. Je to ostuda, neumět pořádně česky. Nejdřív se to naučte a pak reagujte na příspěvky.Janina

    03.02.2016 13:28:13

  • ludmilac
    ludmilac

    Komentář k receptu Palačinky

    Palacinky se povedly, zadny cukr nepotrebuji, dzem je sladky dost. Senza recept, napoprve se povedl! Dekuji moc.

    30.01.2016 21:00:23

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Palačinky

    palačinky jsou z mléka,vajec,mouky polohrubé nebo hladké,špetky soli,někdo i přisladí,mouku bych nevážila,různá mouka různě váže tekutinu,tak postupně mouku přidávejte a nikdy nedejte celé množství najednou a hlavně je zbytečné přidávat další recepty na palačinky,vždyť se liší jen náplněmi,posypáním,přípa dně jdou to těsta přidat třeba nastrouhaná jablka,zapojta fantazii a nehádejte se kvůli zbytečnostem

    29.12.2015 08:09:20

    • Kenny
      Kenny

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      Klasickou mouku lze nahradit z 1/3 i celozrnnou. Celkově dávám ale na půl litru mléka pouze 200 g mouky, jsou pak podle mě lepší.

      10.01.2016 18:42:23

  • hanicka (tecka) 164
    hanicka (tecka) 164

    Komentář k receptu Palačinky

    Hele k lidé k jako vyřešte si to mezi 4 očima...

    28.12.2015 20:47:27

  • Zdenal
    Zdenal

    Kdo nemá doma váhu, a má rád hrníčkovou metodu, tak 200g hladké mouhy odpovídá 370ml nádobce... -- takže odměrka stačí ;)

    18.12.2015 14:08:15

  • Miloslav
    Miloslav

    Super palačinky, do těsta jsem přidal ještě špetku cukru.

    08.12.2015 19:49:03

  • DazzlingCZ
    DazzlingCZ

    Vynikající palačinky! :)

    30.11.2015 18:13:10

  • Honza
    Honza

    Komentář k receptu Palačinky

    Výborný, dal jsem si do nich trochu moučky (cukru, ne heráku) a byly jeste lepsi.

    15.11.2015 12:43:26

  • Miška
    Miška

    Doporučuji

    Opravdu vynikající palačinky, moc se povedly i mně začátečníkovi. Vřele doporučuji!!!!!!!!!!!!

    07.11.2015 18:33:02

  • Hell
    Hell

    Vinykajycy palacynki...nezomeňte mi to opravit vy pipinky

    04.11.2015 17:49:21

  • Nestaci
    Nestaci

    Komentář k receptu Palačinky

    jedna porcia 2 palacinky, mozno pre 3 rocne dieta.
    inak napad s uskladnenim nie je zly

    27.10.2015 00:39:46

  • Recepty
    Recepty

    Komentář k receptu Palačinky

    U Toho 2 od stance jak tam je na panev z rozpalenym olejem,tam ma byt na panev"s"rozpalenym olejem vy cestinari.To by napsal lip i malej Jarda!!!!!!!

    22.10.2015 19:48:49

  • jij
    jij

    jhbhjbhjbhjbjbjbhj

    06.10.2015 21:04:08

  • Arrow
    Arrow

    Čokoláda nic?

    Tak co to je, vy vyjmenujete samé hnusy a cokolaladku tam nenapisete? Tak co si jak moloch??!!

    26.09.2015 13:42:23

  • Kackakac
    Kackakac

    Komentář k receptu Palačinky

    Dávám ještě trochu cukru, jsou fantastické! :-)

    17.09.2015 12:25:42

  • Silva
    Silva

    Komentář k receptu Palačinky

    Cukr si tam můžete dát a nemusíte, Já je mám ráda sladké tak si tam cukr dávám. Teď jsem je zrovna dojedla a byly super.

    27.08.2015 14:43:52

  • Alexandr Ramiš
    Alexandr Ramiš

    Jen takový dodatečná připomínka

    Je to pravda cukr se přidává až na ochucení po přidání marmelády nebo podobně takže až mate zabalenou pavačinku pak se teprve jen naozdobu trochu pocukruje

    25.08.2015 18:01:14

  • jaja
    jaja

    Komentář k receptu Palačinky

    Muzeme pouzit i polohrubou mouku??

    23.08.2015 10:54:59

  • Míša
    Míša

    Komentář k receptu Palačinky

    Nejlepší recept, akorad teď už musim dělat palačinky vždycky jen ja ... muz je pry tak dobre neumi :D

    19.08.2015 12:21:39

  • Jana
    Jana

    Pred chvulu jsem si je dala k veceri a pridala jsem si na marmeladu tvrdy tvaroh

    08.08.2015 19:09:43

  • LadyTery
    LadyTery

    Komentář k receptu Palačinky

    Moc dobré, děkuji :)

    08.08.2015 15:18:37

  • hajsik
    hajsik

    neprehledny recept. JSem chlap a malem shorela kuchyn

    18.07.2015 14:26:54

  • Alenka
    Alenka

    Komentář k receptu Palačinky

    Je to něco úžasného!

    14.07.2015 19:34:48

  • Klara
    Klara

    Také se přidám k pozitivním recenzím a musím říct že tyto palačinky byly velmi velmi dobré

    13.07.2015 14:07:01

  • makyna
    makyna

    Kacka koutkova

    Zkuste mixér nebo metličku na šlehání. Prvně dejte mouku, sůl, mléko, vejce a švalky nebudou. ;-)

    20.06.2015 19:41:57

  • milfhunter69
    milfhunter69

    Komentář k receptu Palačinky

    VERY GOOD

    19.06.2015 18:43:40

  • Kláruš
    Kláruš

    Super těsto :) . Palačinky se moc povedly. Cukr nedávat, začly by se přichytávat. Jako náplň sem dala domácí jahodovou marmeládu a nemají chybu. :)

    18.06.2015 14:31:52

  • Michaela
    Michaela

    Komentář k receptu Palačinky

    Nechybí tam náhodou curk? o.O

    11.06.2015 16:13:09

  • Sendyman
    Sendyman

    Je teda příšerný,

    že se takový triviální recepty nepředávaj v rodině, že to lidi musí hledat na netu. Ale zaplaťpámbu aspoň za to. :-)

    09.06.2015 06:43:36

  • Petr
    Petr

    velice dobré

    Velice dobré palačinky :-D

    08.06.2015 18:44:55

  • nela-tesarikova
    nela-tesarikova

    POCHUTNALA SI CELÁ RODINA :) JEM JSME TOHO UDĚLALI TROCHU VÍC :´D

    19.05.2015 17:35:13

  • Jitka
    Jitka

    perfektní palačinky :) děkuju za recept :)

    30.04.2015 10:15:24

  • Cyrdik
    Cyrdik

    Palačinky super, pokud chcete malou změnu, tak se vůbec nebojte použít celozrnnou mouku. Já ji používám a je to moc dobré :) zdravější varianta ;) a mléka jsem taky trochu přilila, ale celozrnná mouka potřebuje více tekutin, to bylo asi proto. Super recept :)

    28.04.2015 12:26:57

  • Klára
    Klára

    Komentář k receptu Palačinky

    Děkuji za recept. =) To je poprvé, co se mi palačinky povedly. =)

    12.04.2015 15:52:10

  • Bohuslava
    Bohuslava

    Palačinkové těsto v lahvi od mléka

    Těsto na palačinky si můžete nalít do lahve od mléka a nechat v lednici a kdikoliv dostanete chuť na palačinky, tak si je rychle uděláte.
    Dobrou chuť

    12.04.2015 09:14:28

    • Evka
      Evka

      Re: Palačinkové těsto v lahvi od mléka

      Naučte se česky!!!!

      17.07.2015 09:47:24

    • Dan
      Dan

      Re: Palačinkové těsto v lahvi od mléka

      Tak to je dobrej typ, skladovat si nějakou dobu těstíčko. Jsem si dělal vždy jednu porci a pak zašpinil znovu misku když jsem je páchal znova.

      26.10.2015 19:50:51

    • Raina
      Raina

      Re: Palačinkové těsto v lahvi od mléka

      A jak dlouho vydrzi v lednici? 3-4 dny?

      18.11.2015 11:35:36

  • palačinky
    palačinky

    Komentář k receptu Palačinky

    jsou výborné , jen jsem přidala cukr :)

    11.04.2015 18:18:08

  • Klaudie
    Klaudie

    Já teda nevím, ale ty palačinky vždycky mám na kraji takové suché a upadají :( čím to je?

    23.03.2015 16:31:30

  • Petr
    Petr

    Výborný recept, dcera (15m) si je schovávala i za uši a vždy mňam mňam.

    15.03.2015 10:57:06

  • lolka
    lolka

    ahojda mám 7 led a bydlím v Praze jak je ??

    13.03.2015 09:31:37

  • Petra
    Petra

    Komentář k receptu Palačinky

    Také jsem pak přidávala mléko , páč těsto nebylo řídké .

    07.03.2015 10:25:39

  • drangi
    drangi

    Opravdu hodně dobré palačinky, lepší recept jsem ještě nenašel :-) jen pro ty, co by rádi přidávali cukr jim radím, ať to raději nědělají, palačinky se pak budou na pánvičce lepit a trchat a bylo by to na houby :-). Ale vanilkáč je v pohodě :-). palačinky budou i poté co jich potřete marmeládou dost sladké :-). už jsem dělal 4x. Šlehačkou poté taky nic nezkazíte :D ;-)

    05.03.2015 18:45:41

  • Alena Průšová
    Alena Průšová

    Dělám to jako moje mamka, podržím v alobalu kus špeku, abych se nespálila a rychle vytřu pánev a na to šup rychle těsto. Mňam.

    01.03.2015 15:27:27

  • Alex
    Alex

    Komentář k receptu Palačinky

    Palačinky byly vynikající, dělala jsem je holkám na koleji a oblizovaly se až za ušima

    27.02.2015 11:38:27

  • maja (tecka) ticha123
    maja (tecka) ticha123

    Komentář k receptu Palačinky

    ahojky tady Markétka pošlu vám můj recept ano děkuji ozvu se vám

    26.02.2015 14:27:34

  • Vladimír
    Vladimír

    Máte v pořádku poměr mouka mléko???Já musel přidat mouku

    21.02.2015 21:09:20

  • Vasik
    Vasik

    Komentář k receptu Palačinky

    Mne je 8 a taky všem chutnaly..... Moc děkuji MTMR

    15.02.2015 13:43:52

  • Kate
    Kate

    Moje první palačinky vůbec a dopadly skvěle! :) Použila jsem žitnou celozrnnou mouku a přidala o trošku více mléka. Super recept! :)

    21.01.2015 15:21:20

  • Michal
    Michal

    Komentář k receptu Palačinky

    Každý má rád své a tomu je potřeba přizpůsobit poměry surovin, já mám úplně jiný a byly dokonalé. Vyzkoušejte kokosový tuk, stačí troška a palačinka jinak voní.
    (0,33 litru mléka, 2 vejce, trochu soli a stejně cukru, 4 vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky) Dobrou chuť...

    19.01.2015 00:30:59

  • Katka
    Katka

    :-D tvl !!!
    tak to jsem se fakt zasmála :-D paní či slečna bude asi hodně velká kuchařka, když vytkne autorovi olej !! možná tam paní ještě zapomněla napsat že se to smaží na pánvi že jo :-D bože!!! já z podobných komentářů dostávám záchvat smíchu a pak chytám nerva protože nechápu jak někdo může být tak blbej. sorry ale jste blbá !

    13.01.2015 16:12:10

  • Lukas
    Lukas

    Komentář k receptu Palačinky

    Dobry den, u prispevku klauna jsem se tez zasmal. Ano je mi 22 a taky delam palacinky uplne normlane a pokud je nekdo tak chybny ze smazi palacinky na olivovem oleji tak je to k smichu. Samozrejme ze jsem nejak zacinali kazdej taky se mi pokazde nepovedou ale snazim se aby mi sli. Jak jsem cetl v komentarich tak opravdu jen palacinky na jedlem oleji ne na olivovem , snad se slecna pouci a zkusi to jinak.

    04.01.2015 18:01:43

  • Ann Weissová
    Ann Weissová

    Komentář k receptu Palačinky

    Ahoj, je mi 13, palacinky jsme dělala poprvé v životě a recept jsem použila tento, protože mám zkušenost, ze na tehle stránce jsou recepty fajn. Palacinky mi chutnaly a všichni co je měli také si je moc vychvalovali :)takže mi na tomto receptu mi nepřijde nic spatneho. S tím olejem je jasné, ze to nebude olej treba so auta a kdo už někdy vařil, tak ví, že olivovy olej je dobrý třeba do zeleninoveho salátu a ne do palacinek. Ta holka to trosku prehnala.
    Ann

    01.01.2015 22:25:47

  • Treya
    Treya

    Tyto palačinky dělám už po několikáté a jsou výborné. Ještě jsem někde okoukala, že se tam dá přidat trochu rozpuštěného másla přímo do těsta.

    31.12.2014 10:11:28

  • teushka
    teushka

    Zapamatovatelny:)))

    22.11.2014 20:00:24

  • teushka
    teushka

    Jednoduchy snad zapamatovalny recept, palacinky byly dokonale:)!! Udelala jsem pro sebe jen z polovicni varky a nadhera:) diky

    22.11.2014 19:59:03

  • Martinka
    Martinka

    Komentář k receptu Palačinky

    Konečně někdo normální, kdo píše recept pro normální lidi ne jak pro neandrtálce

    12.11.2014 12:50:58

  • oldbarel
    oldbarel

    Komentář k receptu Palačinky

    mňam :-) ani se nestihly dopékat

    08.11.2014 20:33:55

  • Nikola
    Nikola

    Komentář k receptu Palačinky

    Zvládnu uvařit spoustu věcí, ale palačinky se mi pořád trhaly. Pak jsem zkusila prostě první recept, jenž na mě vykoukl - TENTO recept. A palačinky byly super! Ovoce k tomu a jsou dokonalé :)

    02.11.2014 20:11:26

  • Jirka
    Jirka

    Komentář k receptu Palačinky

    Jakožto chlap, který si musí vařit sám a nemůže se spoléhat na nikoho, použil tento recept...použil všechny dostupné ingredience, které jsou v běžném obchodě, tedy i olej, který byl v akci za 24Kč....a byly super. Kdo tu haní tento velmi jednoduchý recept, nechť se zamyslí, zda patří za plotnu...když jsem to zvládl já, musí to to zvládnout i sebevětší nemotora....

    26.10.2014 08:41:45

  • Acinka
    Acinka

    Komentář k receptu Palačinky

    Tyto palacinky jsou super můj syn se po nich muže utlouct. Velmi děkuji za skvělý recept..

    21.10.2014 14:18:00

  • Helena
    Helena

    Komentář k receptu Palačinky

    Výborné palačinky ... mizí pod rukama :-) ... kokosový olej je fakt dobrá varianta

    11.10.2014 18:32:00

  • Phepa z depa
    Phepa z depa

    Komentář k receptu Palačinky

    dominiko dominiko vždyt to jsou bezva palacinky

    06.10.2014 18:06:17

  • xoxo
    xoxo

    jako alergik na mléko nahrazuji porci mléka 6 lžícemi sušeného do 600ml vody, vyšlo mi 14 palačinek a byly vážně skvělé, dělané poprvé v životě :-) díky za recept :-)

    28.09.2014 17:05:23

  • Bacorka
    Bacorka

    dobry zaklad

    zaklad je dobry, len mi tam chyba citronova kora a vanilkovy cukor. Na toto mnozstvo davam koru z jedneho citronu a 1 vanilkovy cukor (kto ma rad sladsie, tak kludne nech da dva), obycajne este pridam trochu vanilkovej esencie.

    23.09.2014 14:06:06

  • Bimbelína
    Bimbelína

    Špaldová mouka

    Místo klasické mouky jsem použila špaldovou a byly vynikající! :-)

    21.09.2014 20:31:51

  • Chiva Scully
    Chiva Scully

    Vylepšení receptu;

    Palačinky jsem potřela vrstvou Nutelly a na ni vyskládala pár koleček banánu - super kombinace!

    18.09.2014 12:02:43

  • Karina
    Karina

    Komentář k receptu palačinky

    Dělala jsem dnes poprvé palačinky podle tohoto receptu. Jsou výborné :)

    31.08.2014 11:08:09

  • Kajikk
    Kajikk

    Komentář k receptu Palačinky

    Dneska jsem je dělala.....výborné!:-) ale musela jsem je dělat ze dvou dávek...z jedné mi to vyšlo jen na 6 palačinek...všem moc chutnaly!!:-)

    29.08.2014 12:32:36

  • Viktor Řehořovský
    Viktor Řehořovský

    Komentář k receptu Palačinky

    Palačinky jsem dnes dělal. Do těsta jsem dal jen 350 ml mléka a ještě přidával mouku. Přidal jsem tam ještě špetku vanilkového cukru a špetku jedlé sody. Moc si celá rodina pochutnala =)

    26.08.2014 18:03:48

  • Veronika
    Veronika

    Komentář k receptu Palačinky

    Dnes mi je dělala má 9-ti letá dcera, která si zde našla recept a mooooc se jí povedly. Děkuji :-)

    23.08.2014 17:55:55

    • martina
      martina

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      ja palacinky delam na teflonove panvi potru vzdy jen prvni maslem ci slunecnicovim olejem a vzdy se krasne pvedou

      26.08.2014 16:56:35

  • Petr
    Petr

    Doporucuju po nasmazeni palacinky vratit vsechny na panev a zalit stavou z citronu a patkrat prohodit.. pak jen trosku cukru a skorice.. krasne svezi takhle v lete..

    11.08.2014 17:00:20

  • valerie
    valerie

    Komentář k receptu Palačinky

    jsou moc výborné a budu je dělat pokaždé :-)

    07.08.2014 10:55:06

  • Jakub
    Jakub

    Komentář k receptu Palačinky

    Ahoj dělám je prvně a někde jsem viděl že se nepoužijí celá vejce ale jen žlotky. Je to tak nebo mám použít celá?

    07.08.2014 10:53:40

    • Jandová
      Jandová

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      Sice jsem palačinky jen ze žloutků nedělala, ale domnívám se, že právě bílky drží těsto na pánvi pohromadě a netrhají se.

      07.08.2014 22:00:08

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Palačinky

    včera jsem dělala palačinky vnoučatům,starší vnučky milují palačinky s marmeládou,osmiletá vnučka vymyslela inovaci.Palačinky potřela domácím kečupem,dale plátek šunky a moc jí i nejmladšímu vnoučkovi chutnaly.

    03.08.2014 12:54:16

  • Rori
    Rori

    Komentář k receptu Palačinky

    Palacinky skvele, jen sem do testa dala mene mleka...bohate mi stacilo cca 300-350 ml :-)

    03.08.2014 10:38:01

  • marketa
    marketa

    Komentář k receptu Palačinky

    jjjjjj

    02.08.2014 12:00:46

  • Beata
    Beata

    Komentář k receptu Palačinky

    Vyzkoušejte kokosový olej,to je teprve dobrota!

    30.07.2014 19:05:08

  • jana
    jana

    ja je dělám na másle a jsou luxus

    30.07.2014 15:16:48

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k receptu Palačinky

    Výborný recept,těsto se netrhá je krásně nadýchané a vláčné a pokud řešíte olej já smažila na řepkovém oleji a mňam :-) doporučuji

    30.07.2014 12:09:13

  • Andrea
    Andrea

    Komentář k receptu Palačinky

    Palacinky jsou výborné , chtěla jsem.vyzkoušet jiný recept , než dělám a ten vas nezklamal :-) A Dominika by je mela vyzkoušet ještě jednou ;-) jeslí tam nalila hruuzu oleje , tak to by se ji nepovedly žádné palacinky ;-) já dávám olej jen na tu prví a na teflonove panvy a je to super ;-).Diky .

    26.07.2014 12:59:16

  • Moje kuchařka
    Moje kuchařka

    Je mi 13 let a zvládl jsem to udělat docela chvalitebně :D

    22.07.2014 14:14:36

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Palačinky

    palačinky jsou mouka(hladká nebo polohrubá),mléko,vejce,sůl. Cukr do těsta nedávám,jde o to vychytat správnou hustotu,nedržet se slepě váhy uvedené v receptu,mouky se chovají různě,nechat těsto chvíli odpočinout.

    14.07.2014 15:44:43

    • Jandová
      Jandová

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      Přesně tak! Hlavně nepoužívat polská vejce, to se těsto trhá a je jako z vody. Jiná než česká ani nekupuji.

      03.08.2014 09:52:40

    • Václav
      Václav

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      Kromě vajíček (1-2) dáván všeho "přiměřeně" a palačinky jsou skvělé :-).

      Kamarádka v Polsku je naplní masem, zabalí a pak ještě "zasmaží", nebo zapeče. Taky dobré.
      V.

      03.08.2014 12:42:01

  • re.re.re
    re.re.re

    mladá paní po přečtení příspěvku ,bych řekla ,že je to rukama jinak klasika na tom není co pokazit a slunečnicovy olej asi použivate...:D

    13.07.2014 23:19:04

  • Jana Zlatníková
    Jana Zlatníková

    Komentář k receptu Palačinky

    Opravdu dobrý recept. Jen je třeba dát pozor na to, abyste palačinky dlouhým smažením nepřesušili. Pak jsou okolo dost křupavé. Mám radši, když nekřupou. Lépe je potírat pánvičku slabou vrstvou oleje, aby se palačinka pekla a ne smažila v oleji. Jinak nejlepší úprava je pomazat borůvkovou kvalitní marmeládou, přidat trošku zakysané smetany, zabalit a pocukrovat moučkovým cukrem. Této úpravě nikdo neodolá!

    13.07.2014 16:33:23

  • IVETA
    IVETA

    Ahoj,znám lepší,vyzkoušený a dobrý:-)1/2 l mléka
    2.vejce
    vanilkový cukr
    Hladkou mouku 300g
    špetku soli

    Vše dobře rozmixujeme ručním šlehačem,na pánev dáme pouze lžičku oleje,nelepí se .Dobrou chut´

    13.07.2014 14:01:31

  • Marek
    Marek

    Komentář k receptu Palačinky

    já sem chlap a dělám to od oka, když si chci udělat jen jednu nebo dvě malý, tak nedávám ani vejce, skoro to nejde totiž poznat. když máte domácí marmeládu, tak je to lahoda. a chlapi jestli vám vaše princezna není schopná udělat tak jednoduchý pokrm jako palačinky, tak ji kopněte nebo vyměňte za normální babu :)

    11.07.2014 21:21:06

  • Dominika
    Dominika

    Pardon jsou výtečné

    03.07.2014 12:09:30

  • Markétka
    Markétka

    Komentář k receptu Palačinky

    Je možné přidávat do těsta cukr když se jedná o sladké palacinky nebo stačí bez cukru, ze náplň palacinky osladi dostatečně?

    02.07.2014 18:08:39

  • petra
    petra

    Komentář k receptu Palačinky

    Super recept, už delší dobu takto dělám palačinky a nemůžu říct, žádnou sebemenší kritiku :)

    29.06.2014 16:33:58

  • anonim
    anonim

    ehm kdibi něco chybí tam cukr, né?

    29.06.2014 09:18:59

    • zlatunka
      zlatunka

      Re: kritiuka

      Není třeba,když je pomažeš marmeladou nebo nutelou tak to je sladké dost.A taky když je v těstě cukr tak se palačinky při smažení trhaji.Dobrou chuť

      29.06.2014 16:28:23

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k receptu Palačinky

    supééér recept

    20.06.2014 14:52:30

  • palačinky
    palačinky

    Komentář k receptu Palačinky

    Tak pani Dominika me fakt pobavila :D

    20.06.2014 07:45:36

  • veronika
    veronika

    Komentář k receptu Palačinky

    Super recept, s jahodovou marmeladkou, bilym jogurtem a posypane cerstvýma jahodama..mnamka na 1*

    10.06.2014 10:36:19

  • lucinka (tecka) nepolisy
    lucinka (tecka) nepolisy

    Skvělý recept se skvělými komentáři :D
    Pobavilo mě, že smažit na olivovém oleji je rakovinotvorné a že tento recept je ´hnusný a nechutný´ :D
    Jsem největší antitalent na vaření a pečení a tohle jsem taky zvládla. A přidávám se k těm, který palačinky nesmaží na oleji! Moje mamka to dělala doteď a já jí to asi odnaučím, protože jsou zaručeně lepší! :)
    Jednoduše a chytře sestavenému receptu dávám 100 bodov:D:)
    Děkuji:)

    20.05.2014 18:40:51

  • Luky
    Luky

    Moc děkuji vždy když jsem to dělal od oka dopadlo to špatně.

    20.05.2014 11:09:23

  • jitka (tecka) kosova
    jitka (tecka) kosova

    Tento recept je přesně to, co dělala moje babička. je super. akorát já na oleji nedělám. mám teflonku a nemám moc ráda, když je nasáklé olejem, takže těsto a dát vařit jen tak... tenke, velke a chutné. prostě super :) Jinak Dominiko, není to chyba oleje? mimochodem na olivovém se nesmaží, je to rakovinotvorné ;)

    19.05.2014 18:44:48

  • Věra
    Věra

    Komentář k receptu Palačinky

    Taky dělám tyto, akorát dávám 500ml mléka. A podle toho jak to našlehám a vidím, tak buď přidám po trochách mouku na požadovanou hustotu, a nebo je prostě nechám tak. Nechávám těsto určitě nejméně půl hodiny oddechnout. Dělám tento recept již roky a dobrý :-), Dominiko zkuste ještě jednou - učený z nebe nespadl, a třeba se teď podaří a budete spokojená :-), pokud ne, tak si prostě najděte jiný lepší recept :-)

    16.05.2014 23:03:10

  • Baboušek
    Baboušek

    Olej řepkový, slunečnicový, ale vtip je v tom, že rozpálenou pánvičku jenom potíráme, olej tam nelijeme a mléka dáme 500 ml. Jinak recept sedí, dělám takto palačinky mnoho let a vždycky se povedou, palačinky jsou tenké a všem moc chutnají :)

    14.05.2014 08:26:08

  • jedlickova (tecka) dagmar
    jedlickova (tecka) dagmar

    S odstupem času a přibývajícím věkem se dokážu vcítit do pocitů Dominiky. V mládí jsem se obdobně vztekala, a nejen u vaření, proto chápu její bezradnost. Těsto nemusí být podle receptu správně husté, záleží na velikosti vajíčka, proto někdy přidej více mléka nebo naopak. Těsto musí být řídké, pokud chceš dělat hodně tenké palačinky. Také je dobré mouku prosít přes cedník. Jak už bylo řečeno, těsto nech odpočinout, klidně na hodinu i do druhého dne v lednici, a teprve potom na teflonovou pánev rozetři kapku oleje, záleží na kvalitě teflonu, čím kvalitnější, tím méně oleje. Lepší je slunečnicový, olivový určitě ne, je příliš aromatický. Máslo se zase připaluje, prostě olej bez chuti. Uvidíš, že palačinky takto hravě zvládneš.

    12.05.2014 09:47:17

  • anonym
    anonym

    udělal jsem všechno dobře a potom se dozvídam že tam nemá bejt skořápka to je fakt dobrý recept když tam ani neřeknou že ji mam sundat DEBILNÍ RECEPT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    06.05.2014 13:07:33

  • Markéta
    Markéta

    Komentář k receptu Palačinky

    Nevím co udělala špatně, ale palačinky se mi přilepily na pánev a nešly sundat :-( Tento recept nedoporučuji.

    05.05.2014 16:35:56

  • cert rohatej
    cert rohatej

    dobry recept

    29.04.2014 18:34:45

  • timka
    timka

    Komentář k receptu Palačinky

    18.04.2014 16:25:20

  • Soňa
    Soňa

    Moje mamka, třeba potírá pánvičku herou: Pokaždé když má jednu hotovou, potře pánvičku herou a dělá se další :-)

    17.04.2014 18:35:04

  • tom
    tom

    Komentář k receptu Palačinky

    moc dobre

    13.04.2014 18:08:03

  • kuchar
    kuchar

    Komentář k receptu Palačinky

    Jedno vajíčko stačí drahoušku :-) když dáte dvě , těsto se bude lepit a trhat

    13.04.2014 17:21:59

  • Jindra
    Jindra

    Komentář k receptu Palačinky

    S tím olejem jsem v případě palačinek opatrná a vždy jen pánev potřu před každou palačinkou peroutkou namočenou ve slunečnicovém oleji.Nejsou tím pádem mastné...recept dělám od oka ,ale ze stejných surovin.

    12.04.2014 22:09:26

  • Jindra
    Jindra

    Komentář k receptu Palačinky

    S tím olejem jsem v případě palačinek opatrná a vždy jen pánev potřu před každou palačinkou peroutkou namočenou ve slunečnicovém oleji.Nejsou tím pádem mastné...recept dělám od oka ,ale ze stejných surovin.

    12.04.2014 22:08:08

  • Palačinkář
    Palačinkář

    Komentář k receptu Palačinky

    Tohle je hodně osekanej a obyčejnej recept. Chce to ještě přidat do těsta víc vajec, hustší smetanu, vanilku a cukr (popř. vanilkový cukr, který ale vanilku opravdu obsahuje), máslo a dostanete tak mnohem chutnější Crepes.

    12.04.2014 12:59:56

    • slim
      slim

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      jo,jo,... víc vajec, hustší smetanu, vanilku máslo.....
      ale my nepracujem v Parlamentu - takže já spíš používám místo mléka vodu a vajíčko jen o svátcích...

      14.04.2014 04:26:34

  • Pavla
    Pavla

    200 g hladké mouky
    3 vejce /sníh/
    1/2 l mléka/studené/
    1 vanilkový cukr
    trochu soli
    vepřové sádlo na smažení /je nejlepší/

    Do mísy dáme mouku,postupně přiléváme mléko a mícháme metlou,aby se neudělaly hrudky.Do hladké směsi přimícháme zbylé ingredience a nakonec vmícháme metlou tuhý sníh.
    Rozpustíme asi 1/2 malé lžičky sádla a sběračkou naléváme na pánev těsto.
    Na každou další palačinku dávám jen na špici nože sádlo,aby neplavaly,spíš by měly být suché,pak nejsou těžké.Potíráme ochuceným tvarohem,nebo marmeládou.Navrch můžeme dát šlehačku a posypat grankem.
    Recept mám od maminky a úspěšně ho předávám dál.Dobrou chuť.

    09.04.2014 16:18:54

  • Hanka
    Hanka

    Komentář k receptu Palačinky

    Super recept, vetsinou se mi 1. palacinka prilepi...pak dovychytam, tady se to povedlo hned:-)

    03.04.2014 12:43:13

  • Honza
    Honza

    Komentář k receptu Palačinky

    recept- ale jo dobry, pokud nejste uplni trotlové, tak použijete spravny olej a navrch si dáte ingredience ktere se tam hodi (třeba ovoce a ne nakládanou okurku Dominiko)

    30.03.2014 16:57:32

  • devika
    devika

    Komentář k receptu Palačinky

    Tenhle recept mám hodně dlouho a palačinky jsou mňamózní, nedám na ně dopustit, smažím je na staré, napečené hliníkové pánvi, kde se nádherně usmaží a hlavně se nepřipalují, jsou tenonké a okraje jsou krásně krajkové...mimochodem smažím na oleji slunečnicovém, nic se tím nepokazí...:-)

    24.03.2014 23:32:07

  • McBorecGYNEKOLOGIE
    McBorecGYNEKOLOGIE

    Takovou sračku už sem do hajzlu vážně dlouho nevypustil twl...
    Já se tak posral až mě pálila týden prdel...
    Kokoti zasraný!
    MC JE NEJ!
    A ten se na hajzlu hrat neda!

    24.03.2014 16:33:26

  • Benedict Cumberbatch
    Benedict Cumberbatch

    Komentář k receptu Palačinky

    Opravdu dobré. Nemám co vytknout...

    23.03.2014 17:14:27

  • Eva
    Eva

    tady se vaří a peče, tak neřešte chemické rozbory blbostí. Hoďte to na sádlo, když si nevíte rady. Já smažím na řepkovém oleji, a chemické rozbory kašlu, na něčem to usmažit musím.

    22.03.2014 02:27:53

  • tatanka
    tatanka

    Do těsta , které je- lepší dělat z polohrubé mouky je dobré ještě přidat olej, cukr, vanilkový cukr a strouhanou citronovou kůru. Poté jsou to opravdu dobré palačinky.

    15.03.2014 12:42:49

  • jituna
    jituna

    Komentář k receptu Palačinky

    ncjkdbvnxcmb

    07.03.2014 18:31:04

  • kebab
    kebab

    vyšlo mi to

    na 4 :)

    04.03.2014 22:00:17

  • 6T57883
    6T57883

    Jsou moc dobré,těsto, ale musím dělat bohužel z dvojité dávky, mám doma jedlíky.

    04.03.2014 07:56:35

  • Hančís
    Hančís

    Komentář k receptu Palačinky

    Klaun mě dostal :D :D ... ani bych se nedivila kdyby dotyčná opravdu smažila na něčem podobném :D :D ...je pravda že z tohoto receptu sem palačinky nikdy nedělala,vždy sem do něj přidala kypřící prášek a dělala z něho "lívance" a nikdo si nikdy nestěžoval,ba naopak :)

    02.03.2014 18:51:08

  • Dominika P.
    Dominika P.

    Komentář k receptu Palačinky

    Opravdu jsem se nyní velice pobavila u komentáře mé jmenovkyně ... Snad nikdy nepochopím lidi ,co se baví psaním hanlivých komentářů. Myslím, že když bys měla lepší recept určitě bys nehledala jiný zde , a už vůbec by ses nepodivovala nad tím jaký olej použít na smažení palačinek ;).
    Recept jsem dnes použila a sice jako tradičně do něj přidala i svoje ingredience, ale můžu říct, že je zcela určitě jedlý :)

    25.02.2014 16:59:59

  • Kocour Mikeš
    Kocour Mikeš

    Znovu a lépe

    Nejlepší palačinky svého života jsem se naučil od paní Nady v Podstraně u Splitu, dokonalé kuchařky. V její přípravě jsou tři odlišnosti od uvedeného receptu, který dělají rozdíl mezi obyčejnou palačinkou a úžasnou palačinkou:
    1) Mouku naloží do mléka nejméně 2 hodiny před smažením a vajíčko vešlehá až těsně, než začne smažit
    2) Do těsta přidává špetku skořice a na kilo mouky dvě vrchovaté lžíce cukru. Je to daleko chutnější, když děláte palačinky na sladko.
    3) Vedle dvou železných pánví (žádný teflon) má na třetím hořáku horký olej v rendlíčku a před nalitím těsta jím pánev vždycky pomašluje.
    Výsledkem naležení lepku v mléce jsou palačinky pružné jako z gumy, tenoučké, luxusní. Maže buď nutellou, nebo višňovým rozvarem se zakysanou smetanou, ale hodí se i každá marmoška nebo ovocná klevela či žahour.

    22.02.2014 12:40:35

    • alibaba47
      alibaba47

      Re: Znovu a lépe

      Vypadá to velice dobře, ovšem to je recept pro celý regiment, trošku mi tam nesedí ta skořice - nevím,možná,že je to OK!

      22.02.2014 13:21:10

    • Soňa
      Soňa

      Re: Znovu a lépe

      Na kilo mouky dáte kolik mléka a kolik vajec? Zajímalo by mne, na kolik porcí je tento váš recept... Maminka vždy na smažení používala rozteklé máslo, které na pánvičku potírala mašlovačkou. Než začala smažit, také nechávala těsto odstát. Ale tak dlouho asi ne.

      22.02.2014 13:51:44

  • kolemjdoucí
    kolemjdoucí

    Komentář k receptu Palačinky

    Je to normální recept na palačinky, akorát já dávám půl hladké a půl polohrubé mouky, a jenom půl hrnku mléka a zbytek vodu.

    Palačinky jsou jinak hlavně o umu a praxi a ne o receptu, takže jde spíš o to vytvořit si zkušenost a dostat to do ruky - hustota těsta spíš řidší, ale ne úplně řídké, aby se to dobře rozlévalo po pánvi a palačinky byly správně tenké a dobře se propékaly, ale zároveň aby těsto nedělalo velké bubliny při pečení nebo příliš nepěnilo při nalévání na pánev, to značí příliš vody. Trochu ale pění vždy a je to tak správně, zejména pokud je hodně rozpálený olej. Olej dávám jednodruhový řepkový, ten dobře snáší vysoké teploty a nepřepaluje se, což je důležitější než to, jaké obsahuje nebo neobsahuje tuky. Oleje tak akorát, aby se palačinka nepřipékala nasucho na pánev (tomu nepomůže ani teflon, takže olej je potřeba vždy), ale aby nebyly ve výsledku palačinky příliš mastné. Obracím ve vzduchu (zvolit vhodnou pánev), nejjistější způsob jak ji neroztrhat, na obracení obracečkou musí být trochu silnější (hustší těsto).

    Jak říkám, je to hlavně o zkušenosti a cviku, takže nebát se a trénovat. Žádnej učenej z nebe nikdy nespadl, ani mě se to zezačátku nedařilo ;-) Takže vydržet, kdo není úplný terdlo, tak po pár nezdařených pokusech už pozná co je špatně a co je třeba udělat jinak.

    22.02.2014 09:04:38

    • Manka
      Manka

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      Zkoušela jste udělat silnější z bílkového sněhu? Jsou nadýchané, fakticky piškotové a vůbec nevadí že jsou "silné".

      22.02.2014 11:09:41

  • kolemjdoucí
    kolemjdoucí

    Komentář k receptu Palačinky

    Je to normální recept na palačinky, akorát já dávám půl hladké a půl polohrubé mouky, a jenom půl hrnku mléka a zbytek vodu.

    Palačinky jsou jinak hlavně o umu a praxi a ne o receptu, takže jde spíš o to vytvořit si zkušenost a dostat to do ruky - hustota těsta spíš řidší, ale ne úplně řídké, aby se to dobře rozlévalo po pánvi a palačinky byly správně tenké a dobře se propékaly, ale zároveň aby těsto nedělalo velké bubliny při pečení nebo příliš nepěnilo při nalévání na pánev, to značí příliš vody. Trochu ale pění vždy a je to tak správně, zejména pokud je hodně rozpálený olej. Olej dávám jednodruhový řepkový, ten dobře snáší vysoké teploty a nepřepaluje se, což je důležitější než to, jaké obsahuje nebo neobsahuje tuky. Oleje tak akorát, aby se palačinka nepřipékala nasucho na pánev (tomu nepomůže ani teflon, takže olej je potřeba vždy), ale aby nebyly ve výsledku palačinky příliš mastné. Obracím ve vzduchu (zvolit vhodnou pánev), nejjistější způsob jak ji neroztrhat, na obracení obracečkou musí být trochu silnější (hustší těsto).

    Jak říkám, je to hlavně o zkušenosti a cviku, takže nebát se a trénovat. Žádnej učenej z nebe nikdy nespadl, ani mě se to zezačátku nedařilo ;-) Takže vydržet, kdo není úplný terdlo, tak po pár nezdařených pokusech už pozná co je špatně a co je třeba udělat jinak.

    22.02.2014 09:02:45

  • bajer
    bajer

    Komentář k receptu Palačinky

    Hnusne

    14.02.2014 17:38:34

  • Nikča
    Nikča

    Výborný recept

    Moc děkuji za tento recept, palačinky se moc provedly! :)

    07.02.2014 10:13:22

  • marketa
    marketa

    sou dobre moc :)

    04.02.2014 18:02:29

  • Lenka
    Lenka

    Do palačinej přidávám i trošku vanilkového cukru a citronové kůry, smažím na klasickém oleji... Mňamka. Tento recept doporučuji :)
    Asi to madam neumí, když se jí to nepovedlo :))

    02.02.2014 17:05:55

  • Fikina
    Fikina

    Komentář k receptu Palačinky

    Podobný recept dělám léta.Jen mléka dávám 500ml a 2lžíce cukru jinak je to stejné.Výborné palačinky.Smažím na klasickém oleji.

    01.02.2014 16:31:44

    • Evina
      Evina

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      Souhlas, léta dělám stejné na půl litru mléka a jsou báječné :-).

      Dominika by měla víc trénovat místo prskání. A Klaune bacha, ta vypadá, že je schopná ten olej fakt použít :-).

      03.02.2014 19:00:20

    • Evina
      Evina

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      Souhlas, léta dělám stejné jen na půl litru mléka a jsou báječné :-).

      A Klaun opravdu pobavil:-). Dominiko, věnuj víc času tréninku místo prskání, vaření musíš dostat do ruky, na poprvé máloco vyjde :-).

      03.02.2014 19:03:41

  • Luboš Kulhavý
    Luboš Kulhavý

    Komentář k receptu Palačinky

    vařil jsem to včera a dneska taky

    01.02.2014 11:21:19

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Palačinky

    také nemusím olivový olej,používám řepkový nebo sádlo,zkuste do palačinek nastrouhat na hrubo jablko a přihodit rozinky,

    25.01.2014 13:56:49

  • Zuzka
    Zuzka

    a crpnout rum a jsou dokonalé

    My do palačinek na toto množství přidáme 2 lžičky cukru (nebo sáček vanilkového) a přilijeme trošku rumu. Marmeládu máme rádi lineckou, nebo dříve rybízovou (ne tu s kousky, co dělají teď). Jen jsme dávala jedno vajíčko, zkusím šupnout dvě :)

    25.01.2014 10:47:57

  • Demo
    Demo

    Olivový olej

    koukám, že je tu celkem hodně vidláků!!! Pouze gurmáni vaří s olivovým olejem! A prosím paní lida285 ať si o tomto něco přečetla.

    24.01.2014 17:44:29

  • Pavel
    Pavel

    Palačinky ze žurnálu nemám rád, já radši z mouky.

    12.01.2014 19:39:50

  • lili
    lili

    vylepšení receptu

    doporučuji připravit těsto dříve a nechat odležet, např.ráno a péct v poledne, já nechávám těsto odležet přes celou noc.Recept je z Francie, kde dělají úžasné křehké palačinky crepes.

    12.01.2014 11:25:25

  • Jan Stary
    Jan Stary

    Komentář k receptu Palačinky

    Porad se setkavam s dementnim nazorem, ze A) olivovy olek je nevhodny na smazeni, a B) ze Extra Virgin (panensky) je ten nejlepsi. Oboji je blbost. Existuji totiz ruznbe druhy olivovych oleju a kazdy je vhodny na neco jineho. Tzv. extra virgin neni na smazeni vhodny, ale naopak se hodi do salatu a studene kuchyne (a extra v nem neznamena, ze je LEPSI!), protoze se rychleji a pri nizsi teplote prepaluje. Pak ale existuje tzv. Light (vyva vzdy svetlejsi a nema typickou chut a vuni panenskeho oleje), a ten snese teploty uplne stejne jako repkovy a hodi se proto i na smazeni a v teple kuchyni. Mam proto doma olivove oleje vzdy dva, tedy oba.Panensky i lehky (filtrovany). Takze ani o te chuti, co tu kdekdo pise, jak bude palacinka odporna s olivovou prichoti, to vubec neni. Na lehkem olivovem opleji BEZ jakekoli vyrazne chuti oliv udelate placinku uplne stejne dobrou jako na repkovem. jen je zdravejsi....

    12.01.2014 11:06:12

    • Jan Stary
      Jan Stary

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      A omlouvam se za preklepy, hruza. Nejsem u klavesnice nejzrucnejsi a neprecetl jsem si to po sobe....prominte. :-)

      12.01.2014 11:07:53

  • Radar
    Radar

    Komentář k receptu Palačinky

    Dodám je že palačinky se dají udělat i z vody (a kupodivu chutnají téměř stejně a jen labužník pozná rozdíl) navíc pokud chcete mít palačinky z mléka nadýchanější a lehčí přidejte půl až celí kypřící prášek ale nezapomente těsto nechat alespon hodinu odstát, pokud jste na sladké přidejte do tohoto množsví uvedené v receptu jeden vanilkovy cukr (vůně,chut).
    Smažení na oleji,másle ? inu ono je to uplně jedno já to smažim na slunečnicovem oleji a chutná mi.Jde převážně o individuální záležitost kdy si každý vybere co má rád.
    je to jednoduché a levné jídlo a za 100 kč dokážete palačinkovat klidně celej týden i víc.

    12.01.2014 02:15:00

  • E
    E

    Komentář k receptu Palačinky

    Teda já palačinky dělám zásadně na másle, na jakémkoliv oleji to není ono. Poměr surovin mám téměř stejný a pokařdé se povedou a chutnají.

    11.01.2014 23:41:52

  • blaf
    blaf

    Komentář k receptu Palačinky

    Ten recept, to je nějaká recese?

    11.01.2014 23:16:40

  • ED
    ED

    Komentář k receptu Palačinky

    už dávno je známo, že tělu neškodí cholesterol ( ten si při nedostatku samo ihned umí a musí vyrobit) ale bílá mouka.

    11.01.2014 20:55:49

  • Soňa
    Soňa

    palačinky?

    Já už dělám palačinky asi tak 50 let. Dělám je od oka, ale pro představu to dělám asi takto: řekněme, že do těch 400 ml mléka dám dvě špetky soli (aby bylo poznat, že je mléko trošku slané), přidám asi 4 špetky jakéhokoliv cukru (aby bylo poznat, že je mléko sladkoslané), přidám jen jedno vajíčko (protože ve vejcích je prý cholesterol) a pak opatrně přisypávám a přišprudlávám přesátou hladkou mouku (přesátou proto, abych zkontrolovala, že tam z obchodu nebyli voli moli) a to tak dlouho - nebo krátko, aby ta směs byla hladká a s konzistencí velmi řídké omáčky. Nebojte se, i to řídké těsto na rozehřáté pánvi ztuhne, ale má čas ,než ztuhne, se pěkně po pánvičce rozlít a být tak krásně tenkou palačinkou. Palačinky smažím na trošce oleje. Já používám nejradši slunečnicový, ale je možný i jiný stolní olej, olivový není vhodný. U nás je nepřekonatelnou náplní takové palačinky šlehaný tvaroh smíchaný s cukrem a trochou citronové kůry společně s domácí borůvkovou marmeládou. Tak to zkuste takto a dejte vědět, jak se povedlo. (pozn.: samozřejmě, že pokud plánuju dát na palačinku něco slaného, nedávám do těsta cukr.)
    Tento příspěvek je věnován začátečníkům, tolerujte tedy podrobný popis.

    11.01.2014 18:18:53

  • Vojta
    Vojta

    Komentář k receptu Palačinky

    jenom gastroblb neumí udělat palačinku a potřebuje na to recept...

    11.01.2014 12:53:54

    • Doga nenažraná
      Doga nenažraná

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      UČENEJ Z NEBE NESPADL

      11.01.2014 13:00:16

    • Nada
      Nada

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      Není to tak pravda, je umění udělat dobré palačinky, aby nebyly moc tvrdé, řídké, apod. Mně se osvědčil tento recept: 2 vejce, špetka soli, 1/2 l mléka a 20 dkg polohrubé mouky. Rozšlehat a nechat odpočinout. Smažím na čemkoliv, olej sádlo...

      11.01.2014 13:28:32

    • matesfm
      matesfm

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      Takové poznámky si nech pro svou babičku......

      11.01.2014 19:23:43

  • Peter
    Peter

    Gabino mate naprostou pravdu ale vetsina lidi neustale veri tomu velkemu podvodu s cholesterolem, ta propaganda proti prirozenym zdravim tukum trva uz 40 let, lidem jen tak hned nenamluvite, ze je to vsechno vlastne naopak,,,

    11.01.2014 01:06:04

  • Katrina
    Katrina

    Nejde o to co, ale jak.

    Milá Dominiko, a jaké jiné ingredience byste na palačinky chtěla použít? Palačinky se z ničeho jiného jaksi nedělají...
    to, co je důležité a co v receptu není, je JAK se dělají. Nesmaží se totiž v oleji jako řízek, nýbrž na pánvi téměř suché, jen mikroskopicky potřené olejem - to je to nejdůležitější(rozhodně nepoužívat olivový, ten je chuťově výrazný - prostě normální slunečnicový, řepkový...)(na potření možno použít třeba olejem navlhčený ubrousek, pokud nemáte mašlovačku), těsto nesmí být moc husté, aby se dobře rozteklo po pánvi a vrstva musí být velmi tenká. A pánev mít dost horkou, ale ne "rozpálenou", - teflonová pánev to zařídí sama, kdo je profík, udělá nepotrhsanou palačinku i na smaltované...
    Pokud nalijete půlcentimetrovou vrstvu těsta do půlcentimetru oleje, tak samozřejmě vytvoříte nechutnou gumu.
    Asi dvakrát v životě jsem, ještě jako dítě, někde na návštěvě musela pozřít takový výrobek a tu hrůzu si pamatuju dosud...

    11.01.2014 00:39:45

  • Doga nenažraná
    Doga nenažraná

    delejte si je každý podle sebe a neprudte tu :)

    09.01.2014 11:23:01

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k receptu Palačinky

    Ono jde především jaksi o to, že při smažením se ničí všechno, co dělá oliváč tím "výjmenčným". To už je pak jaksi jedno jestli použijete Lukanu nebo oliváč.

    05.01.2014 19:21:08

  • Milan
    Milan

    Komentář k receptu Palačinky

    Skvělé jsou na másle. Stačí troška na potření pánve. Pokud bych měl použít olivový olej, pak jedině lisovaný za horka a filtrovaný. "Salátový" (olivový olej extra panenský), lisovaný za studena se k tomuto účelu nehodí.

    05.01.2014 17:45:44

  • mirek
    mirek

    JAK UPECT PALACINKY JAK ZE ZURNALU

    super nazev a hlavne recept-kreteni zkuste neco jednodusiho to je videt ceskej narod stupidu!!!!

    05.01.2014 14:44:36

  • jmhad
    jmhad

    palačinky nesmažím klasicky

    tady je diskuze o oleji,který dle receptu má být rozpálen. Jako kuchař jsem se nadělal stovky palačinek a vždy jen na pánvi z lehounka potřené olejem.Těsto pak mohu nechat pohybem pánve stejnoměrně roztéci do slabé vrstvy.Palačinky jsou pak pěkně tenoučké a propečené. Kolega je také dělá v oleji,kdy ale musí použít více těsta. Záleží pochopitelně na druhu pánve.V kuchyni mám na to dvě - jednu vypálenou ocelovou,aby na ní nebylo v pórech něco staršího a druhou teflonovou.Je to stejné,jako když babička pekla na litinovém tálu na kamnech bramborové placky. Také jej jen potřela olejem a placky pak husím sádlem.Ale záleží na chuti. Já také,abych dodržel normu,musím dělat místo dvou palačinek tři.

    05.01.2014 08:30:23

  • igi
    igi

    Ja bych si palačinky pekl třeba každý den ale neumím je obracet bez potrhání igi

    05.01.2014 06:27:38

  • Venom
    Venom

    Komentář k receptu Palačinky

    Úplně obyčejné palačinky, na těch se snad nedá nic zkazit.

    04.01.2014 21:18:51

  • Vladimír Tichý
    Vladimír Tichý

    Slazení palačinek

    Pro ty, kteří chtějí omezit cukr vřele doporučuji vyzkoušet sladidlo na bázi steviolglykosidů /STEVIA/ s příchutěmi - vanilka, skořice, karamel, čokoláda, pomeranč jahoda a mnoho dalších.
    Jestli to vyzkoušíte, budu vám povděčný za názor.
    www.steviavd.com

    04.01.2014 19:09:40

  • lomačka
    lomačka

    Komentář k receptu Palačinky

    Jůůů dělám ty samí a fajn :-)

    04.01.2014 17:52:14

  • jožka
    jožka

    Palačinky podle receptu J. Šejbalové

    Před mnoha lety vyšla kuchařka J, Šejbalové známé herečky" Vaříme na chatě". doporučuje rozpálit pánev na sucho a udělat si z kousku fáče uzlíček, do kterého zabalí kousek másla. pozor, aby nebyl fáč cítit dezinfekcí. Uzlíkem vždy potřela rozpálenou pánev, vlila sběračku řídkého, těsta. To doporučuje dělat tak, že rozšlehá celá vejce v mléce a pak za stálého šlehání přisypává hladkou mouku, dokud nedostane hustotu poctivé šlehačky. Nechá odpočinout. , Jakmile palačinka oschne, otočí.Pak znovu uzlíčkem přetře pánev. Palačinky jsou tenoučké, nejsou mastné.

    03.01.2014 17:33:44

    • lida285
      lida285

      Re: Palačinky podle receptu J. Šejbalové

      Máte pravdu, palačinky z kuchařky od pí.Šejbalové dělám stále. Hrubá mouka a nechat odstát a potom místo másla v gáze používám, peroutku namočenou v oleji. Výsledek skvělý na slano i na sladko, jen je třeba dodržet hustotu těsta jako u "poctivé smetany".

      12.01.2014 20:06:19

    • Jandová
      Jandová

      Re: Palačinky podle receptu J. Šejbalové

      Mě se osvědčil postup opačný, do mléka hl. mouku a do rozšlehaného teprve vejce. Tak se netvoří hrudky a těsto je hadké. Když je husté, přidám mléko a je.

      14.01.2014 21:47:09

  • kika
    kika

    Ujdou akorát těsto bylo moc husté.

    03.01.2014 09:29:21

  • Tereza
    Tereza

    Malé vylepšení

    Dobrý den, je mi 12 a snažím se něco upéct. Např. jsem upekla skořicové sušenky z této stránky a byli mňamka ... A tyhle palačinky jsou také výborné a jeden vylepšovák je přidat celej vanilkový cukr (pokud děláte sladké palačinky) jinak to jde i s olivovým olejem (používáme ho častěji než slunečnicový).

    23.12.2013 15:20:09

    • Tomáš
      Tomáš

      Re: Malé vylepšení

      Terezo, olivový olej je vhodný spíše na studenou kuchyni, na smažení vhodný není. Na smažení raději řepkový...

      28.12.2013 09:49:20

    • Tereza
      Tereza

      Re: Malé vylepšení

      Já neřikala že je to nejlepší ale že to také jde...

      29.12.2013 16:38:48

    • aknel1967
      aknel1967

      Re: Malé vylepšení

      Palačinky smažím výhradně na másle. Vyzkoušejte.

      04.01.2014 21:48:08

    • Draha
      Draha

      Re: Malé vylepšení

      Olivový olej se na smažení nehodí. Mrzí mne že to nevědí ani ti kuchaři kteří vaří s takovou slávou v televizi.

      05.01.2014 08:22:23

    • misak
      misak

      Re: Malé vylepšení

      Já olej nepoužívám vůbec.Stačí oříšek másla nebo Hery na pánev.

      05.01.2014 08:50:33

    • babi herb.
      babi herb.

      Re: Malé vylepšení

      Terezko, když k té vanilce ještě přidáš citronovou kůru, tak z palačinek vyrobíš úžasnou dobrotu. Jsi šikulka !

      05.01.2014 14:45:25

    • cittron
      cittron

      Re: Malé vylepšení

      vážení, v naší rodině se tyto palačinky dělají od nepaměti a vždy se smažily na vepřovém sádle, stačí peroutkou jen lehce potřít pánvičku a smažit.

      05.01.2014 15:15:51

    • Petr
      Petr

      Re: Malé vylepšení

      Dávám Vám za pravdu, já používám na většinu jídel olivový olej, případně máslo a vyjímečně slunečnicový. Řepkový olej čerpám z donucení EU do auta a používám jej na řezání závitů (na to je vynikající), je možná zdravý, ale nechutný.

      12.01.2014 14:43:28

  • sasa54
    sasa54

    Prostě luxus oblizovali jsme se, konečně jsem našla supr recept :-)

    22.12.2013 11:26:40

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Palačinky

    kolik let je asi Dominice?Dítě které by šlo omluvit to asi nebude...

    15.12.2013 18:23:27

  • Vláďa
    Vláďa

    tak jsem to zkusil poprvé a rovnou na radu v jednom z příspěvků na počáteční kapičce oleje, ostatní už bez. Žádné bubliny, směs jsem na pánvi roztahoval pohybem pánve ve vzduchu, aby se vyplnilo celé dno tenkou vrstvou. Šlo to rychle a mělo to úspěch, musel jsem hned vyrobit další dávku. Fakt velice dobré.

    14.12.2013 20:34:34

  • Lenka
    Lenka

    Už jsem dělala palačinky kolikrát, taky nejsem žádný zajíc, ale většinou podle oka a né vždy to bylo ok, někdy se trhaly, někdy kroutily,... ale tyto??? Super, od začátku až do konce, rychlé, výborné, prostě díky.

    10.12.2013 08:07:36

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k receptu Palačinky

    Dekuji za recept je skvely a palacinky jsou bajecne

    05.12.2013 20:06:41

  • Mikous
    Mikous