reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 775×

    4,4 3775
  • 20 min

  • 667×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1047
    • Romana
      Romana

      Cukr :DDDDDDDDDD

      Myslím, že Angrešt - autor(ka) receptu píše jasně..."Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň....". Proto mi dotaz Evy, kde je cukr, přijde skutečně více než zvláštní :)))). Takže odpověď zní - CUKR se odstěhoval do Humpolce :DDDDDD.

      04.09.2012 14:46:55

    • Martin
      Martin

      krása"

      Vaše komentáře mne při konzumaci palačinek výborně pobavily. Děkuji za to, že žiji v Čechách:)
      Martin

      03.09.2012 12:29:49

    • Peter
      Peter

      Tom44 je peknej kreten co nevi co pise.Zamindrakovanej metrakovej idiot. alespon podle meho nazoru :D.
      Ja osobne cukr do testa spise nedavam.davat jen spetku myslim ze nema ani smysl. Kdyz jsem ho pridaval tak jsem ho daval vzdy primerene a pri smazeni zacli rychle tmavnout a nedosmazili se.cukr sam o sobe dost rychle karamelizuje a po delsi dobe horkne a to ja nemusim. prestal jsem sladit testo a od te doby s tim nemam problem.

      02.09.2012 13:38:06


    • jaebes
      jaebes

      Dobrý to bylo...

      ...jako vždycky, děti to ocenily :-)

      24.08.2012 13:54:36

    • Dandy
      Dandy

      Já osobně dávám do palačinkového těsta nejen cukr ale také trošičku skořice.Nejen že pak nádherně voní ale i chutnají =)

      09.08.2012 12:50:12

    • Danna
      Danna

      Všeobecně se do palačinkového těsta cukr nedává, protože se těsto tím připaluje, ale lidé odjakživa recepty upravují a není na tom nic špatného. Ať už cukrem v těstě či na hotové palačince se podle mého názoru nic nezkazí. Jinak je to základní těsto, které je snai i v receprurách teplých pokrmů :)

      08.08.2012 11:44:56

    • Peťusha
      Peťusha

      podařilo se na první pokus - super :-)

      30.07.2012 12:39:12

    • 111111
      111111

      Doporučuji místo oleje dát trošek másla. Má to pak lepší chuť ;)

      27.07.2012 21:26:24

    • Janča L.
      Janča L.

      Jsou moc dobré!receptů je spousta,ale tyhle se dají dobře rolovat když jsou hotové!já říkám super!!!

      23.07.2012 09:22:53

    • Jarda
      Jarda

      Asi moc oleje... Všiměte si, jak to dělají profíci, co pečou palačinky na ulici. Na té plotýnce se olej neudrží, je jenom mastná. A palačinka musí být tenká, není to lívanec.

      10.07.2012 15:31:55


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.