reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 596×

    4,4 3596
  • 20 min

  • 656×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1029
    • Sisinka
      Sisinka

      Hloupost bolí

      Vycházíme-li z francouzské kuchyně - existují dva základní druhy palačinek - sladké palačinky - crepes a slané palačinky - galettes. Ale myslím si, že ani v Čechách nejsou slané palačinky vyjímkou, bez ohledu na francouzskou gastronomii. Howgh

      05.09.2012 08:41:08

    • Romana
      Romana

      Cukr :DDDDDDDDDD

      Myslím, že Angrešt - autor(ka) receptu píše jasně..."Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň....". Proto mi dotaz Evy, kde je cukr, přijde skutečně více než zvláštní :)))). Takže odpověď zní - CUKR se odstěhoval do Humpolce :DDDDDD.

      04.09.2012 14:46:55

    • Martin
      Martin

      krása"

      Vaše komentáře mne při konzumaci palačinek výborně pobavily. Děkuji za to, že žiji v Čechách:)
      Martin

      03.09.2012 12:29:49


    • Peter
      Peter

      Tom44 je peknej kreten co nevi co pise.Zamindrakovanej metrakovej idiot. alespon podle meho nazoru :D.
      Ja osobne cukr do testa spise nedavam.davat jen spetku myslim ze nema ani smysl. Kdyz jsem ho pridaval tak jsem ho daval vzdy primerene a pri smazeni zacli rychle tmavnout a nedosmazili se.cukr sam o sobe dost rychle karamelizuje a po delsi dobe horkne a to ja nemusim. prestal jsem sladit testo a od te doby s tim nemam problem.

      02.09.2012 13:38:06

    • jaebes
      jaebes

      Dobrý to bylo...

      ...jako vždycky, děti to ocenily :-)

      24.08.2012 13:54:36

    • drjan
      drjan

      Mejte se radi a budte na sebe hodni, palacinky byly suprovy :)

      13.08.2012 15:21:49

    • Dandy
      Dandy

      Já osobně dávám do palačinkového těsta nejen cukr ale také trošičku skořice.Nejen že pak nádherně voní ale i chutnají =)

      09.08.2012 12:50:12

    • Danna
      Danna

      Všeobecně se do palačinkového těsta cukr nedává, protože se těsto tím připaluje, ale lidé odjakživa recepty upravují a není na tom nic špatného. Ať už cukrem v těstě či na hotové palačince se podle mého názoru nic nezkazí. Jinak je to základní těsto, které je snai i v receprurách teplých pokrmů :)

      08.08.2012 11:44:56

    • Peťusha
      Peťusha

      podařilo se na první pokus - super :-)

      30.07.2012 12:39:12

    • 111111
      111111

      Doporučuji místo oleje dát trošek másla. Má to pak lepší chuť ;)

      27.07.2012 21:26:24


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.