reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 796×

    4,4 3796
  • 20 min

  • 669×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 796 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě chutney

11. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 742 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 209 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

9. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

9. 8. 2020

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1059
    • Kajoušek
      Kajoušek

      Na palačinky je dobré si udělat těsto několik hodin předem.
      Může být i řidší, mouka se nasákne a lépe placka drží pohromadě ( aktivuje se lepek ).

      29.07.2020 05:50:30

    • Anca
      Anca

      palacynky jináč

      Játo delám jynak na grylu a po mažu to sardelovou paztou!

      24.07.2020 15:37:39

      • quino
        quino

        Re: palacynky jináč

        nauč se česky,blbe

        27.07.2020 15:45:15


      • m
        m

        Re: palacynky jináč

        Anca,si tak blbá,že ti nejde gramatika? Otřesné,vrať se do školy,blbko

        31.07.2020 14:22:52

    • Lada15
      Lada15

      Olej nebo tuk

      Když olej, tak asi běžný stolní. U nás se ale palačinky vždycky dělaly na tuku, třeba Omega nebo něco podobného. Viděl jsem takhle dělat palačinky u babičky a maminky. Manželka je dělá také na 100 % tuku. Nevím přesně proč, ale asi na tom něco bude. Naše dcera je nechce mít mastné, tak pro ni používáme slunečnicový olej ve spreji, jen se vystříká pánev a udělají tak asi 3 palačinky. Pak se musí znovu vystříkat. Sice to při nástřiku smrdí (musí se u okna nebo na balkóně), ale výsledkem jsou dobré, křehké, a ne příliš mastné palačinky. To se mi to radí, když jsem nikdy sám palačinky nedělal, ale zato je umím moc dobře jíst. :o)

      27.01.2013 11:41:13


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.