reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 596×

    4,4 3596
  • 20 min

  • 656×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 854 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 614 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1026
    • Jan Stary
      Jan Stary

      Komentář k receptu Palačinky

      Porad se setkavam s dementnim nazorem, ze A) olivovy olek je nevhodny na smazeni, a B) ze Extra Virgin (panensky) je ten nejlepsi. Oboji je blbost. Existuji totiz ruznbe druhy olivovych oleju a kazdy je vhodny na neco jineho. Tzv. extra virgin neni na smazeni vhodny, ale naopak se hodi do salatu a studene kuchyne (a extra v nem neznamena, ze je LEPSI!), protoze se rychleji a pri nizsi teplote prepaluje. Pak ale existuje tzv. Light (vyva vzdy svetlejsi a nema typickou chut a vuni panenskeho oleje), a ten snese teploty uplne stejne jako repkovy a hodi se proto i na smazeni a v teple kuchyni. Mam proto doma olivove oleje vzdy dva, tedy oba.Panensky i lehky (filtrovany). Takze ani o te chuti, co tu kdekdo pise, jak bude palacinka odporna s olivovou prichoti, to vubec neni. Na lehkem olivovem opleji BEZ jakekoli vyrazne chuti oliv udelate placinku uplne stejne dobrou jako na repkovem. jen je zdravejsi....

      12.01.2014 11:06:12

      • Jan Stary
        Jan Stary

        Re: Komentář k receptu Palačinky

        A omlouvam se za preklepy, hruza. Nejsem u klavesnice nejzrucnejsi a neprecetl jsem si to po sobe....prominte. :-)

        12.01.2014 11:07:53

    • Radar
      Radar

      Komentář k receptu Palačinky

      Dodám je že palačinky se dají udělat i z vody (a kupodivu chutnají téměř stejně a jen labužník pozná rozdíl) navíc pokud chcete mít palačinky z mléka nadýchanější a lehčí přidejte půl až celí kypřící prášek ale nezapomente těsto nechat alespon hodinu odstát, pokud jste na sladké přidejte do tohoto množsví uvedené v receptu jeden vanilkovy cukr (vůně,chut).
      Smažení na oleji,másle ? inu ono je to uplně jedno já to smažim na slunečnicovem oleji a chutná mi.Jde převážně o individuální záležitost kdy si každý vybere co má rád.
      je to jednoduché a levné jídlo a za 100 kč dokážete palačinkovat klidně celej týden i víc.

      12.01.2014 02:15:00


    • E
      E

      Komentář k receptu Palačinky

      Teda já palačinky dělám zásadně na másle, na jakémkoliv oleji to není ono. Poměr surovin mám téměř stejný a pokařdé se povedou a chutnají.

      11.01.2014 23:41:52

    • blaf
      blaf

      Komentář k receptu Palačinky

      Ten recept, to je nějaká recese?

      11.01.2014 23:16:40

    • ED
      ED

      Komentář k receptu Palačinky

      už dávno je známo, že tělu neškodí cholesterol ( ten si při nedostatku samo ihned umí a musí vyrobit) ale bílá mouka.

      11.01.2014 20:55:49

    • Vojta
      Vojta

      Komentář k receptu Palačinky

      jenom gastroblb neumí udělat palačinku a potřebuje na to recept...

      11.01.2014 12:53:54

      • Doga nenažraná
        Doga nenažraná

        Re: Komentář k receptu Palačinky

        UČENEJ Z NEBE NESPADL

        11.01.2014 13:00:16

      • Nada
        Nada

        Re: Komentář k receptu Palačinky

        Není to tak pravda, je umění udělat dobré palačinky, aby nebyly moc tvrdé, řídké, apod. Mně se osvědčil tento recept: 2 vejce, špetka soli, 1/2 l mléka a 20 dkg polohrubé mouky. Rozšlehat a nechat odpočinout. Smažím na čemkoliv, olej sádlo...

        11.01.2014 13:28:32

      • matesfm
        matesfm

        Re: Komentář k receptu Palačinky

        Takové poznámky si nech pro svou babičku......

        11.01.2014 19:23:43


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.