reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 800×

    4,4 3800
  • 20 min

  • 669×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 800 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 016 hodnocení

Tip na báječnou letní snídani: Cuketová frittata krok za krokem

15. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 830 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 610 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 790 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1060
    • Ráďa12
      Ráďa12

      Dnes je jdu dělat znova a zapoměla jsem říct, že dávám polohrubou mouku, příde mi, že se nedělají takové "hrudky."

      16.01.2013 14:48:05

    • Musilka
      Musilka

      výborné, jen jsem trochu více zahustila moukou :) mňam

      15.01.2013 22:34:13

    • Petula
      Petula

      Recept je úplně super, přidala jsem akorát trošku cukru. Nikdy se mi tak nepovedly jako dnes!!

      15.01.2013 14:15:39


    • Nikolkaaa*
      Nikolkaaa*

      Mohu se zeptat? Kolik je počet porcí ?

      14.01.2013 20:26:10

    • Misa
      Misa

      mňamka!!! diky za tento recept...dala jsem na palacinky nutellu a k tomu slehacka a zmrzlina...testo se vazne netrha...palec bahoru.:-)

      13.01.2013 20:16:52

    • Bewave
      Bewave

      Jediný fígl na tenké palačinky je dobrá pánev, hodně rozpálená. Dnes je široký výběr pánví s nepřilnavým povrchem. Oleje jen kapička, opravdu jedna kapka na rozehřátou pánev, těsto musí být řídké a odpočinuté. Tento recept je dobrý, hladká mouka, žádný cukr, plnotučné mléko a do těsta přidat malou lžičku oleje. Doporučuji řepkový, rozhodně ne olivový, ten je mnohem lepší pro studenou kuchyň - saláty. Na pánev nalijeme těsto a ihned krouživým pohybem rozlijeme po povrchu pánve, jakmile změní barvu z bílé na žlutou, obrátíme a již jen chvilku necháme dojít. Správné palačinky mají být tenoučké, žádné lívance :-). Potřeme zavařeninou - džem nebo marmeláda, zamotáme a posypeme moučkovým cukrem. Já k nim ještě dávám jablíčka opečená na másle a jemně zasypaná přírodním cukrem, až zkaramelizuje. Věřte, že jsem kdysi vyhodila nejednu palačinku, která se trhala, než jsem se je naučila dělat tak jak píšu. Chce to cvik a tréning :-D

      04.01.2013 17:34:10

    • Edita
      Edita

      Dělala sem si palačinky poprvé sama podle tohoto receptu a docela dobrý hele :P snadný. :)
      A ta Husa která neví jaký má použít olej tak jí trefilo něco do hlavy ne??:D mařena.

      03.01.2013 14:13:10

    • feherkocos
      feherkocos

      s ingrediencemi "ze dvora"

      Žiju na vesnici, takže u nás palačinky s vejci od našich slepic a mléko od našich kozenek. To se nedá srovnat s kupovaným, není to obarvená voda, je lahodné a absolutně bez kozího zápachu. A když na palačinky dám marmeládu z našich třešní, nemá to chybu, jsou perfektní! Přála bych všem víc potravin z domácích zdrojů, je to opravdu rozdíl...

      20.12.2012 14:23:47


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.