reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 556×

    4,4 3556
  • 20 min

  • 654×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1012
    • jana
      jana

      Dominika asi neumi varit. vsem se povedly jenom ona je zkurvila

      20.01.2013 11:46:03

      • lefi
        lefi

        Re: palačinky

        Vážení, dalo by se říci, že jsem palačinkový maniak :),při smažení létají vzduchem, používám 2 pánvičky..prostě koncert:)..ale pozor!..přišla jsem na to, že je rozdíl, jestli v mléce vejce s moukou rozmíchám metličkou nebo mixérem!
        Vždy míchám ručně metličkou a pohoda...palačinky exkluzivní.
        Jednou jsem použila mixér a byla to katastrofa. Palačinky se trhaly, nešly obracet:(
        A to je možná ten zádrhel, proč se slečně nepovedly. Jinak na smažení jen lehce potřu pánev olejem..popřípadě přepuštěným máslem. Pečené na másle jsou asi chuťově nejlepší. Takže přeji všem, ať se daří :)

        23.01.2013 14:36:50

    • Ráďa12
      Ráďa12

      Dnes je jdu dělat znova a zapoměla jsem říct, že dávám polohrubou mouku, příde mi, že se nedělají takové "hrudky."

      16.01.2013 14:48:05


    • Musilka
      Musilka

      výborné, jen jsem trochu více zahustila moukou :) mňam

      15.01.2013 22:34:13

    • Petula
      Petula

      Recept je úplně super, přidala jsem akorát trošku cukru. Nikdy se mi tak nepovedly jako dnes!!

      15.01.2013 14:15:39

    • Nikolkaaa*
      Nikolkaaa*

      Mohu se zeptat? Kolik je počet porcí ?

      14.01.2013 20:26:10

    • Misa
      Misa

      mňamka!!! diky za tento recept...dala jsem na palacinky nutellu a k tomu slehacka a zmrzlina...testo se vazne netrha...palec bahoru.:-)

      13.01.2013 20:16:52

    • Bewave
      Bewave

      Jediný fígl na tenké palačinky je dobrá pánev, hodně rozpálená. Dnes je široký výběr pánví s nepřilnavým povrchem. Oleje jen kapička, opravdu jedna kapka na rozehřátou pánev, těsto musí být řídké a odpočinuté. Tento recept je dobrý, hladká mouka, žádný cukr, plnotučné mléko a do těsta přidat malou lžičku oleje. Doporučuji řepkový, rozhodně ne olivový, ten je mnohem lepší pro studenou kuchyň - saláty. Na pánev nalijeme těsto a ihned krouživým pohybem rozlijeme po povrchu pánve, jakmile změní barvu z bílé na žlutou, obrátíme a již jen chvilku necháme dojít. Správné palačinky mají být tenoučké, žádné lívance :-). Potřeme zavařeninou - džem nebo marmeláda, zamotáme a posypeme moučkovým cukrem. Já k nim ještě dávám jablíčka opečená na másle a jemně zasypaná přírodním cukrem, až zkaramelizuje. Věřte, že jsem kdysi vyhodila nejednu palačinku, která se trhala, než jsem se je naučila dělat tak jak píšu. Chce to cvik a tréning :-D

      04.01.2013 17:34:10

    • Edita
      Edita

      Dělala sem si palačinky poprvé sama podle tohoto receptu a docela dobrý hele :P snadný. :)
      A ta Husa která neví jaký má použít olej tak jí trefilo něco do hlavy ne??:D mařena.

      03.01.2013 14:13:10


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.