reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 822×

    4,4 3822
  • 20 min

  • 671×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.








Další skvělý recept v našem videu
























Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1091
    • weendy
      weendy

      palačinky na sucho

      a co titan.pánev a bez oleje? n a sucho? a naplnit špenátem, posypat strouhaným sýrem?

      02.02.2013 08:19:28

    • konvojta
      konvojta

      Ahoj,bylo to moc dobré smažil sem to na normálním oleji,ale mohly by jste tam přitad i cukr

      01.02.2013 20:00:03

    • Martin
      Martin

      Posledne jsem zkousel smazit na domacim sadle a super.
      Staci ho uplne malinko

      31.01.2013 20:38:35


    • pavla
      pavla

      recept je prfektni, palacanky se povedly. .... Pridam radu : do testa pridejte 4 lzice oleje rostlineho ja pouzivam arasidovy olej nebo z kukurice, a nemusite to smazit ! pouzijte panev na palacinky ( tefal ) tuto radu sem dostala od jednoho sef kuchare palacinky se na panev nelepi a perfektne se otoci :-)

      31.01.2013 11:55:14

    • Chajda
      Chajda

      Máznu máslem a super:)

      29.01.2013 12:49:04

    • Lukáš
      Lukáš

      Nechápu, co tady řešíte. Však je to klasický recept na palačinky

      28.01.2013 23:51:21

      • Thorax
        Thorax

        Je to sice normální recept na palačinky, ale každá dnešní moderní ženská vařící zásadně jen podle receptů a kuchařek je smaží na něčem jiném a palačinky pak chytnou pachuť toho na čem se smaží - nejčastěji olivové oleje různých kvalit, fritovací oleje a další - páchne to pak rybinou a nebo opravdu jako MOGUL. Aby palačinky byly chuťově praé palačinky, je nutno je smažit na pánvi pokud možno s nepřilnavým povrchem a jen mírně mašlovačkou potřené stolním olejem, sádlem a nebo ztuženým pokrmovým tukem jako je IVA nebo ISA. Babička dávala jako náplň měkký tvaroh rozetřený s vaječnými žloutky, cukrem a trochou jogurtu a zavinuté je na povrchu buď jen ocukrovala cukrem s přídavkem skořice či vanilky a nebo polila šlehačkou či jogurtem.......... to jsme si dávali.... PS: Podle tabulek má vepřové škvařené sádlo méně cholesterolu než máslo a jiné ztužené pokrmové tuky a nepřepaluje se při vyšších teplotách !!!!!!!

        29.01.2013 06:40:42


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.