reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 562×

    4,4 3562
  • 20 min

  • 654×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1013
    • weendy
      weendy

      palačinky na sucho

      a co titan.pánev a bez oleje? n a sucho? a naplnit špenátem, posypat strouhaným sýrem?

      02.02.2013 08:19:28

    • konvojta
      konvojta

      Ahoj,bylo to moc dobré smažil sem to na normálním oleji,ale mohly by jste tam přitad i cukr

      01.02.2013 20:00:03

    • Lada15
      Lada15

      Olej nebo tuk

      Když olej, tak asi běžný stolní. U nás se ale palačinky vždycky dělaly na tuku, třeba Omega nebo něco podobného. Viděl jsem takhle dělat palačinky u babičky a maminky. Manželka je dělá také na 100 % tuku. Nevím přesně proč, ale asi na tom něco bude. Naše dcera je nechce mít mastné, tak pro ni používáme slunečnicový olej ve spreji, jen se vystříká pánev a udělají tak asi 3 palačinky. Pak se musí znovu vystříkat. Sice to při nástřiku smrdí (musí se u okna nebo na balkóně), ale výsledkem jsou dobré, křehké, a ne příliš mastné palačinky. To se mi to radí, když jsem nikdy sám palačinky nedělal, ale zato je umím moc dobře jíst. :o)

      27.01.2013 11:41:13


      • Soptík
        Soptík

        Podle posledních názorů odborníků se pokorně vracíme ke klasice. Máslo, sádlo. Pokud je člověk zdravý, nemá, vážné zdravotní problémy se zažíváním, pak i ty živočišné tuky snese. Proto já používám na smažení palačinek sádlo doma vyškvařené a palačinky mám jedna báseň.Stačí jen potřít pánev mašlovačkou smočenou lehce v sádle. Pak nebudete muset při smažení palačinek větrat. Nic nesmrdí. :D

        27.01.2013 13:24:13

      • Iva
        Iva

        Re: Olej nebo tuk

        No, nevím, já naliju trochu oleje do celého těsta a na pánvičku už není potřeba

        27.01.2013 20:59:54

      • postříkej to tovížejo
        postříkej to tovížejo

        Re: Olej nebo tuk

        Myslim si, že vhodnější by bylo pánev vystříkat olejem WD-40, narozdíl od slunečnicového oleje dokonale vytěsňuje vodu a zabraňuje tak korozi pánve. Palačinky poté chutnají snad každému muži, který má rád auta.

        31.01.2013 11:42:12

      • Medvěd z Beskyd
        Medvěd z Beskyd

        Re: Olej nebo tuk

        Já si napíchnu na vidličku špalík špeku a horkou pánev tím špalíkem vždycky jenom důkladně potřu. :-)

        01.02.2013 22:31:37


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.