reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 530×

    4,4 3530
  • 20 min

  • 654×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 667 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1009
    • Petka
      Petka

      Jsou moc dobré,ale bylo jich málo :) příště zdvojnásobím dávku ;)

      09.02.2012 19:36:02

    • eva
      eva

      niektori ludia su na zamyslenie, ako aj v prostřeno. O vareni ani chyru! Recept je mnamka!!

      09.02.2012 11:22:34

    • kotisek
      kotisek

      dneska jsem taky dělala palačinky podle tohoto receptu a na to že jsem je dělala poprvé tak jsem s nima neměla žádný problém jen se po nich zaprášilo

      08.02.2012 18:09:34


    • Pavel
      Pavel

      Prosím klid. Paní-slečně Dominice asi nikdo neřekl (a ani to není v receptu) , že se směs musí nechat uležet !! cca 2 hod- a pak teprve se s tím jde na pánev.Tak pro příště držím palce.

      07.02.2012 14:54:19

    • Honza
      Honza

      ahoj a dekuji za recept, dnes jsem dostal chut na palacinky a pritelkyne mi je uz pripravuje v kuchyni :) a tak mam chvilicku toho casu napsat dominice, ze jestli sis to ty kravo delala na octu, tak se nicemu nedivim :)

      06.02.2012 19:03:47

    • Adrian
      Adrian

      Tento recept je naprosto v pořádku... Všem chutná a dokážu ho udělat i já a to je mi 14... :-)

      05.02.2012 14:02:31

    • Amy
      Amy

      Dominiko,
      palačinky se klasicky nesmaží - neplavou v tuku, pánev se tukem jen pomaže nebo na teflonu pečte i bez tuku - je vidět, že jste ještě kuchyní naprosto nepolíbená, tak alespoň neurážejte klasický recept, podle kterého vaří i kuchařští učni. Až se základní palačinky naučíte, můžete zkusit i tyto varianty - polohrubou mouku (jsou nadýchanější) a přidat: buď dvě hrsti sekaných ovesných vloček a lžičku mleté skořice nebo misku spařeného celozrnného kuskusu a trošku citrónové kůry. Palačinkové těsto musíte nechat vždy nechat tzv. odstát (několik minut nechat odpočinout).
      Tento "polotovar" pak můžete využít dle přidávaných surovin na mnoho způsobů: od moučníku - plněné marmeládou po složitější náplně, po "opravdu smažené" plněné slanými náplněni a obalené v trojobalu jako řízky podávané se zeleninovými přílohami - pak budete královna a můžete sklízet úspěchy. Přeji vám, abyste toho divokého koně jménem vaření brzy zkrotila a nepotřebovala tak hrubě urážet. Zdravím a přeji vše dobré. Amy

      05.02.2012 11:59:55

    • Soptík
      Soptík

      Slečna nebo paní Dominika mě opravdu dostala. Zřejmě je to mladá začínající kuchařka a možná si myslela, že palačinky se smaží jako řízky. :D. Já palačinky dělám podle stejného receptu, jen do těsta přidám špetku, asi půl kávové lžičky prášku do pečiva. Možná by nebylo od věci ještě připsat, že těsto se má nechat chvíli odstát, než se začne smažit. Za mými palačinkami by se všichni utloukli.

      04.02.2012 08:18:45

    • bobeš
      bobeš

      Palačinky dělám v podstatě stejně,jen těsto nechám před smažením tak dvacet minut odpočinout. Cukr zásadně nedávám,při sladké náplni to není nutné a u masové nebo zeleninové by mi to vadilo. Úžasné jsou se špenátem. A co se týká tuku - podle mého takový jaký má kdo rád,pánev jen vymazat peroutkou a správně ji rozpálit. Jak se říká - žádný učený z nebe nespad' a chce to prostě zkoušet.

      03.02.2012 09:15:43


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.