reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 581×

    4,4 3581
  • 20 min

  • 654×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1022
    • feherkocos
      feherkocos

      s ingrediencemi "ze dvora"

      Žiju na vesnici, takže u nás palačinky s vejci od našich slepic a mléko od našich kozenek. To se nedá srovnat s kupovaným, není to obarvená voda, je lahodné a absolutně bez kozího zápachu. A když na palačinky dám marmeládu z našich třešní, nemá to chybu, jsou perfektní! Přála bych všem víc potravin z domácích zdrojů, je to opravdu rozdíl...

      20.12.2012 14:23:47

    • lucíí
      lucíí

      mnam!!!!

      17.12.2012 16:15:46

    • Adka
      Adka

      myslím že je to bezva recept,vyzkoušela jsem ho a moc mi chutnali,je mi 11 ale zvládl by to každej

      17.12.2012 16:14:34


    • Tomi
      Tomi

      Hej Dominika ty co si napisala ze je blbe ze tu nenapisali na akom oleji to treba robit , ty si vobec zena ? abo mas iba 8 rokov ? podla mna tebe este mama caj zalieva :-)

      30.11.2012 11:08:01

    • Armes
      Armes

      Sice jsem ten recept nezkoušela a když by byl špatný,napsala bych to normálně,stačí si jednoduše najít jiný recept a nebo vyspět!

      29.11.2012 14:14:19

    • David Javůrek
      David Javůrek

      I já je dnes vyzkoušel, a jsou opravdu lehké a jednoduché. Vše se podařilo. Jen jsem do těsta přimíchal asi 30g moučkového cukru (rád si osladím život).
      Děkuji za recept

      25.11.2012 14:19:02

    • Píďalka
      Píďalka

      Dělala také, a jsou jednoduché a dobré :-) Nechápu jak se někomu nemohly povést .

      24.11.2012 18:41:41

    • tomcze
      tomcze

      Díky za recept zvládl jsem to úplně v pohodě. :D

      21.11.2012 15:37:56

    • Jarda213
      Jarda213

      Zdar, evidentně tu někdo nemá všech 5 pohromadě. Normální recept, normální přísady a takovej koment? To je na bambulárnu a ne na web Vaření.

      15.11.2012 18:40:01

    • klaun
      klaun

      Skoro v každé kuchyni se používá špek, tak si kupte pěknej kousek špeku s kůží, tu seřízněte a máte na dosti dlouho vystaráno s vymaštěním pánve pod palačinky.
      Rozpálenou pánev přetřu špekovou kůží a peču. Po dopečení dejte špek do pečícího papíru a uložte v chladničce ve spodní části, kde je teplota kolem 2-4 °C a uchovejte na další použití. Vydrží až půl roku.

      30.10.2012 10:25:34


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.