reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 528×

    4,4 3528
  • 20 min

  • 654×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 528 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1009
    • Soňa
      Soňa

      palačinky?

      Já už dělám palačinky asi tak 50 let. Dělám je od oka, ale pro představu to dělám asi takto: řekněme, že do těch 400 ml mléka dám dvě špetky soli (aby bylo poznat, že je mléko trošku slané), přidám asi 4 špetky jakéhokoliv cukru (aby bylo poznat, že je mléko sladkoslané), přidám jen jedno vajíčko (protože ve vejcích je prý cholesterol) a pak opatrně přisypávám a přišprudlávám přesátou hladkou mouku (přesátou proto, abych zkontrolovala, že tam z obchodu nebyli voli moli) a to tak dlouho - nebo krátko, aby ta směs byla hladká a s konzistencí velmi řídké omáčky. Nebojte se, i to řídké těsto na rozehřáté pánvi ztuhne, ale má čas ,než ztuhne, se pěkně po pánvičce rozlít a být tak krásně tenkou palačinkou. Palačinky smažím na trošce oleje. Já používám nejradši slunečnicový, ale je možný i jiný stolní olej, olivový není vhodný. U nás je nepřekonatelnou náplní takové palačinky šlehaný tvaroh smíchaný s cukrem a trochou citronové kůry společně s domácí borůvkovou marmeládou. Tak to zkuste takto a dejte vědět, jak se povedlo. (pozn.: samozřejmě, že pokud plánuju dát na palačinku něco slaného, nedávám do těsta cukr.)
      Tento příspěvek je věnován začátečníkům, tolerujte tedy podrobný popis.

      11.01.2014 18:18:53

    • Peter
      Peter

      Gabino mate naprostou pravdu ale vetsina lidi neustale veri tomu velkemu podvodu s cholesterolem, ta propaganda proti prirozenym zdravim tukum trva uz 40 let, lidem jen tak hned nenamluvite, ze je to vsechno vlastne naopak,,,

      11.01.2014 01:06:04

    • Katrina
      Katrina

      Nejde o to co, ale jak.

      Milá Dominiko, a jaké jiné ingredience byste na palačinky chtěla použít? Palačinky se z ničeho jiného jaksi nedělají...
      to, co je důležité a co v receptu není, je JAK se dělají. Nesmaží se totiž v oleji jako řízek, nýbrž na pánvi téměř suché, jen mikroskopicky potřené olejem - to je to nejdůležitější(rozhodně nepoužívat olivový, ten je chuťově výrazný - prostě normální slunečnicový, řepkový...)(na potření možno použít třeba olejem navlhčený ubrousek, pokud nemáte mašlovačku), těsto nesmí být moc husté, aby se dobře rozteklo po pánvi a vrstva musí být velmi tenká. A pánev mít dost horkou, ale ne "rozpálenou", - teflonová pánev to zařídí sama, kdo je profík, udělá nepotrhsanou palačinku i na smaltované...
      Pokud nalijete půlcentimetrovou vrstvu těsta do půlcentimetru oleje, tak samozřejmě vytvoříte nechutnou gumu.
      Asi dvakrát v životě jsem, ještě jako dítě, někde na návštěvě musela pozřít takový výrobek a tu hrůzu si pamatuju dosud...

      11.01.2014 00:39:45


    • Doga nenažraná
      Doga nenažraná

      delejte si je každý podle sebe a neprudte tu :)

      09.01.2014 11:23:01

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Palačinky

      Ono jde především jaksi o to, že při smažením se ničí všechno, co dělá oliváč tím "výjmenčným". To už je pak jaksi jedno jestli použijete Lukanu nebo oliváč.

      05.01.2014 19:21:08

    • Milan
      Milan

      Komentář k receptu Palačinky

      Skvělé jsou na másle. Stačí troška na potření pánve. Pokud bych měl použít olivový olej, pak jedině lisovaný za horka a filtrovaný. "Salátový" (olivový olej extra panenský), lisovaný za studena se k tomuto účelu nehodí.

      05.01.2014 17:45:44

    • mirek
      mirek

      JAK UPECT PALACINKY JAK ZE ZURNALU

      super nazev a hlavne recept-kreteni zkuste neco jednodusiho to je videt ceskej narod stupidu!!!!

      05.01.2014 14:44:36

    • jmhad
      jmhad

      palačinky nesmažím klasicky

      tady je diskuze o oleji,který dle receptu má být rozpálen. Jako kuchař jsem se nadělal stovky palačinek a vždy jen na pánvi z lehounka potřené olejem.Těsto pak mohu nechat pohybem pánve stejnoměrně roztéci do slabé vrstvy.Palačinky jsou pak pěkně tenoučké a propečené. Kolega je také dělá v oleji,kdy ale musí použít více těsta. Záleží pochopitelně na druhu pánve.V kuchyni mám na to dvě - jednu vypálenou ocelovou,aby na ní nebylo v pórech něco staršího a druhou teflonovou.Je to stejné,jako když babička pekla na litinovém tálu na kamnech bramborové placky. Také jej jen potřela olejem a placky pak husím sádlem.Ale záleží na chuti. Já také,abych dodržel normu,musím dělat místo dvou palačinek tři.

      05.01.2014 08:30:23


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.