reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 582×

    4,4 3582
  • 20 min

  • 654×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 843 hodnocení

Recept na perník s ořechy krok za krokem

23. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Letošní plán pečení vánočního cukroví

22. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1022
    • michi
      michi

      Doporučuji ještě přidat trochu čerstvé chili, dal jsem jednu cca. 4cm chili papričku v kombinaci s tím sladkým je příjemně pikantní, sladké a zároveň "povzbuzujíci" :-). Můj muž je snědl skoro všechny a potom byl k nezastavení ;-)

      18.08.2011 19:27:19

    • Ondra
      Ondra

      když to trošku naředíte mlíkem je to skvělý ;)

      12.08.2011 12:12:44

    • Mmmm
      Mmmm

      Skvělý recept ! :)

      11.08.2011 13:15:10


    • misa
      misa

      Jednoduchý recept, moc dobrý a hlavně se nepřipalujou , netrhaj atd....:-)

      10.08.2011 07:45:44

    • darrah
      darrah

      Na kolik je to +-palačinek? Minule jsem dělala lívance podle receptu na netu a bylo jich jak pro celou dědinu :-D

      09.08.2011 15:33:58

    • lucie
      lucie

      a jak mooc husta ta smes ma byyt?? :) sem u faze ,,Pánev"..dnes vařím poprvé!!

      05.08.2011 17:03:48

    • Včera sem dělala, bez oleje. Skvělý, ani jedna nepřišla na zmar. :-) Dělala jsem je s tvarohem, ovocem, opražila sem oříšky a na vrch čokoládovou polevu a pochutnala sem si moc a muž taky nic nenamítal :-)

      04.08.2011 09:05:09

    • Veronika
      Veronika

      suprové palačinky

      tak já u tohoto receptu už zůstávám. Lehce se zapamatuje a je moc moc dobrý... a to jsem těch palačinkových receptů vyzkoušela už spoustu. PS. Pánvičku jsem vymazala obyčejným sádlem. Spotřebuji ho totiž vždycky mnohem méně než oleje a i palačinky mi příjdou lepší.

      31.07.2011 19:26:28

      • klaun
        klaun

        Rady a porady

        Na vymazávání pánvičky při pečení palačinek používám ji6 několik desítek let kůži ze špeku. Pouze pánvičku přetřete a pokračujete v pečení. Věřím ve vaši spokojenost.

        24.08.2011 12:55:33

    • pixik
      pixik

      skvele! sme se sklukem naprali jak sv...!!!

      31.07.2011 15:42:51


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.