reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 597×

    4,4 3597
  • 20 min

  • 656×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 597 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 565 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1029
    • tatanka
      tatanka

      Do těsta , které je- lepší dělat z polohrubé mouky je dobré ještě přidat olej, cukr, vanilkový cukr a strouhanou citronovou kůru. Poté jsou to opravdu dobré palačinky.

      15.03.2014 12:42:49

    • jituna
      jituna

      Komentář k receptu Palačinky

      ncjkdbvnxcmb

      07.03.2014 18:31:04

    • kebab
      kebab

      vyšlo mi to

      na 4 :)

      04.03.2014 22:00:17


    • 6T57883
      6T57883

      Jsou moc dobré,těsto, ale musím dělat bohužel z dvojité dávky, mám doma jedlíky.

      04.03.2014 07:56:35

    • Hančís
      Hančís

      Komentář k receptu Palačinky

      Klaun mě dostal :D :D ... ani bych se nedivila kdyby dotyčná opravdu smažila na něčem podobném :D :D ...je pravda že z tohoto receptu sem palačinky nikdy nedělala,vždy sem do něj přidala kypřící prášek a dělala z něho "lívance" a nikdo si nikdy nestěžoval,ba naopak :)

      02.03.2014 18:51:08

    • Dominika P.
      Dominika P.

      Komentář k receptu Palačinky

      Opravdu jsem se nyní velice pobavila u komentáře mé jmenovkyně ... Snad nikdy nepochopím lidi ,co se baví psaním hanlivých komentářů. Myslím, že když bys měla lepší recept určitě bys nehledala jiný zde , a už vůbec by ses nepodivovala nad tím jaký olej použít na smažení palačinek ;).
      Recept jsem dnes použila a sice jako tradičně do něj přidala i svoje ingredience, ale můžu říct, že je zcela určitě jedlý :)

      25.02.2014 16:59:59

    • Kocour Mikeš
      Kocour Mikeš

      Znovu a lépe

      Nejlepší palačinky svého života jsem se naučil od paní Nady v Podstraně u Splitu, dokonalé kuchařky. V její přípravě jsou tři odlišnosti od uvedeného receptu, který dělají rozdíl mezi obyčejnou palačinkou a úžasnou palačinkou:
      1) Mouku naloží do mléka nejméně 2 hodiny před smažením a vajíčko vešlehá až těsně, než začne smažit
      2) Do těsta přidává špetku skořice a na kilo mouky dvě vrchovaté lžíce cukru. Je to daleko chutnější, když děláte palačinky na sladko.
      3) Vedle dvou železných pánví (žádný teflon) má na třetím hořáku horký olej v rendlíčku a před nalitím těsta jím pánev vždycky pomašluje.
      Výsledkem naležení lepku v mléce jsou palačinky pružné jako z gumy, tenoučké, luxusní. Maže buď nutellou, nebo višňovým rozvarem se zakysanou smetanou, ale hodí se i každá marmoška nebo ovocná klevela či žahour.

      22.02.2014 12:40:35

    • kolemjdoucí
      kolemjdoucí

      Komentář k receptu Palačinky

      Je to normální recept na palačinky, akorát já dávám půl hladké a půl polohrubé mouky, a jenom půl hrnku mléka a zbytek vodu.

      Palačinky jsou jinak hlavně o umu a praxi a ne o receptu, takže jde spíš o to vytvořit si zkušenost a dostat to do ruky - hustota těsta spíš řidší, ale ne úplně řídké, aby se to dobře rozlévalo po pánvi a palačinky byly správně tenké a dobře se propékaly, ale zároveň aby těsto nedělalo velké bubliny při pečení nebo příliš nepěnilo při nalévání na pánev, to značí příliš vody. Trochu ale pění vždy a je to tak správně, zejména pokud je hodně rozpálený olej. Olej dávám jednodruhový řepkový, ten dobře snáší vysoké teploty a nepřepaluje se, což je důležitější než to, jaké obsahuje nebo neobsahuje tuky. Oleje tak akorát, aby se palačinka nepřipékala nasucho na pánev (tomu nepomůže ani teflon, takže olej je potřeba vždy), ale aby nebyly ve výsledku palačinky příliš mastné. Obracím ve vzduchu (zvolit vhodnou pánev), nejjistější způsob jak ji neroztrhat, na obracení obracečkou musí být trochu silnější (hustší těsto).

      Jak říkám, je to hlavně o zkušenosti a cviku, takže nebát se a trénovat. Žádnej učenej z nebe nikdy nespadl, ani mě se to zezačátku nedařilo ;-) Takže vydržet, kdo není úplný terdlo, tak po pár nezdařených pokusech už pozná co je špatně a co je třeba udělat jinak.

      22.02.2014 09:04:38

      • Manka
        Manka

        Re: Komentář k receptu Palačinky

        Zkoušela jste udělat silnější z bílkového sněhu? Jsou nadýchané, fakticky piškotové a vůbec nevadí že jsou "silné".

        22.02.2014 11:09:41


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.