reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 822×

    4,4 3822
  • 20 min

  • 671×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.








Další skvělý recept v našem videu
























Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1093
    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Palačinky

      také nemusím olivový olej,používám řepkový nebo sádlo,zkuste do palačinek nastrouhat na hrubo jablko a přihodit rozinky,

      25.01.2014 13:56:49

    • Zuzka
      Zuzka

      a crpnout rum a jsou dokonalé

      My do palačinek na toto množství přidáme 2 lžičky cukru (nebo sáček vanilkového) a přilijeme trošku rumu. Marmeládu máme rádi lineckou, nebo dříve rybízovou (ne tu s kousky, co dělají teď). Jen jsme dávala jedno vajíčko, zkusím šupnout dvě :)

      25.01.2014 10:47:57

    • Demo
      Demo

      Olivový olej

      koukám, že je tu celkem hodně vidláků!!! Pouze gurmáni vaří s olivovým olejem! A prosím paní lida285 ať si o tomto něco přečetla.

      24.01.2014 17:44:29


    • jožka
      jožka

      Palačinky podle receptu J. Šejbalové

      Před mnoha lety vyšla kuchařka J, Šejbalové známé herečky" Vaříme na chatě". doporučuje rozpálit pánev na sucho a udělat si z kousku fáče uzlíček, do kterého zabalí kousek másla. pozor, aby nebyl fáč cítit dezinfekcí. Uzlíkem vždy potřela rozpálenou pánev, vlila sběračku řídkého, těsta. To doporučuje dělat tak, že rozšlehá celá vejce v mléce a pak za stálého šlehání přisypává hladkou mouku, dokud nedostane hustotu poctivé šlehačky. Nechá odpočinout. , Jakmile palačinka oschne, otočí.Pak znovu uzlíčkem přetře pánev. Palačinky jsou tenoučké, nejsou mastné.

      03.01.2014 17:33:44

      • lida285
        lida285

        Re: Palačinky podle receptu J. Šejbalové

        Máte pravdu, palačinky z kuchařky od pí.Šejbalové dělám stále. Hrubá mouka a nechat odstát a potom místo másla v gáze používám, peroutku namočenou v oleji. Výsledek skvělý na slano i na sladko, jen je třeba dodržet hustotu těsta jako u "poctivé smetany".

        12.01.2014 20:06:19

      • Jandová
        Jandová

        Re: Palačinky podle receptu J. Šejbalové

        Mě se osvědčil postup opačný, do mléka hl. mouku a do rozšlehaného teprve vejce. Tak se netvoří hrudky a těsto je hadké. Když je husté, přidám mléko a je.

        14.01.2014 21:47:09


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.