reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 559×

    4,4 3559
  • 20 min

  • 654×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1012
    • feherkocos
      feherkocos

      s ingrediencemi "ze dvora"

      Žiju na vesnici, takže u nás palačinky s vejci od našich slepic a mléko od našich kozenek. To se nedá srovnat s kupovaným, není to obarvená voda, je lahodné a absolutně bez kozího zápachu. A když na palačinky dám marmeládu z našich třešní, nemá to chybu, jsou perfektní! Přála bych všem víc potravin z domácích zdrojů, je to opravdu rozdíl...

      20.12.2012 14:23:47

    • lucíí
      lucíí

      mnam!!!!

      17.12.2012 16:15:46

    • Adka
      Adka

      myslím že je to bezva recept,vyzkoušela jsem ho a moc mi chutnali,je mi 11 ale zvládl by to každej

      17.12.2012 16:14:34


    • Tomi
      Tomi

      Hej Dominika ty co si napisala ze je blbe ze tu nenapisali na akom oleji to treba robit , ty si vobec zena ? abo mas iba 8 rokov ? podla mna tebe este mama caj zalieva :-)

      30.11.2012 11:08:01

    • Armes
      Armes

      Sice jsem ten recept nezkoušela a když by byl špatný,napsala bych to normálně,stačí si jednoduše najít jiný recept a nebo vyspět!

      29.11.2012 14:14:19

    • David Javůrek
      David Javůrek

      I já je dnes vyzkoušel, a jsou opravdu lehké a jednoduché. Vše se podařilo. Jen jsem do těsta přimíchal asi 30g moučkového cukru (rád si osladím život).
      Děkuji za recept

      25.11.2012 14:19:02

    • Píďalka
      Píďalka

      Dělala také, a jsou jednoduché a dobré :-) Nechápu jak se někomu nemohly povést .

      24.11.2012 18:41:41

    • tomcze
      tomcze

      Díky za recept zvládl jsem to úplně v pohodě. :D

      21.11.2012 15:37:56

    • Jarda213
      Jarda213

      Zdar, evidentně tu někdo nemá všech 5 pohromadě. Normální recept, normální přísady a takovej koment? To je na bambulárnu a ne na web Vaření.

      15.11.2012 18:40:01

    • klaun
      klaun

      Skoro v každé kuchyni se používá špek, tak si kupte pěknej kousek špeku s kůží, tu seřízněte a máte na dosti dlouho vystaráno s vymaštěním pánve pod palačinky.
      Rozpálenou pánev přetřu špekovou kůží a peču. Po dopečení dejte špek do pečícího papíru a uložte v chladničce ve spodní části, kde je teplota kolem 2-4 °C a uchovejte na další použití. Vydrží až půl roku.

      30.10.2012 10:25:34


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.