reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 577×

    4,4 3577
  • 20 min

  • 654×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na linecké těsto krok za krokem

15. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 555 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1022
    • bra nasrana
      bra nasrana

      vyte jake to je hus upne tlusty hnusny

      03.02.2011 12:03:44

      • Lucka
        Lucka

        Palačinky jsou výborné a pro tebe možná byly hnusný, protože je neumíš udělat :D měla by si se podívat na nějaké video jak se dělají :D :D

        04.02.2011 10:06:05

    • Lucka
      Lucka

      Palačinky byly výborné, těm co se je chystají dělat na sladko doporučuji přidat ještě trochu cukru do těstíčka. Ale i tak jsou dobré s domací marmeládou a zakysanou smetanou smychanou se skřicovým cukrem, doplnit mužeme ovocem:-)

      28.01.2011 13:06:53


    • lůca
      lůca

      Musim říct, že palačinky moc nemusim - tedy na sladko. Ale můžu doporučit: udělejte si palačinky, namažte je špenátovou směsí (klasický špenátový protlak s vejcem), zabalte, vyskládejte na pekáč, polijte rozšlehaným vajíčkem s mlékem a nechte zapést.....Je to výborné:)...

      27.01.2011 18:35:22

    • Evka
      Evka

      Redy, musím říct, že tenhle recept na palačinky jsme si rychle oblíbili. Příprava trvá chviličku a jsou syté. Nám nejvíce chutnají s povidly a domácí šlehačkou.

      22.01.2011 20:40:08

    • Kamila
      Kamila

      Můžu se zeptat na kolik kusů palačinek to zhruba je?

      21.01.2011 15:49:11

    • Allah Islam Mohamed
      Allah Islam Mohamed

      vzdycky kdyz to delam tak se mi neudelaj palačinky ale placky jakto?? a delam to podle navodu

      18.01.2011 13:51:26

      • Lucie
        Lucie

        zkousejte to vic rozredit tak aby se zase netrhali, kdyz rozredite vice, tak zase moukou dohustíte. musi se vychytat spravna hustota testicka. :-)

        19.01.2011 11:27:21

    • Zbyněk
      Zbyněk

      Pokoušel jsem se o palačinky a tyhle se povedli!!!
      100% recept.
      DOPORUČUJU

      17.01.2011 23:15:21


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.