reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 822×

    4,4 3822
  • 20 min

  • 671×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.








Další skvělý recept v našem videu
























Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1097
    • evzen
      evzen

      Hele dominiko smazi se to na vyjetym oleji z traktoru, nejlepsi je Castrol s aditivy.

      10.02.2012 13:50:00

    • Petka
      Petka

      Jsou moc dobré,ale bylo jich málo :) příště zdvojnásobím dávku ;)

      09.02.2012 19:36:02

    • eva
      eva

      niektori ludia su na zamyslenie, ako aj v prostřeno. O vareni ani chyru! Recept je mnamka!!

      09.02.2012 11:22:34


    • kotisek
      kotisek

      dneska jsem taky dělala palačinky podle tohoto receptu a na to že jsem je dělala poprvé tak jsem s nima neměla žádný problém jen se po nich zaprášilo

      08.02.2012 18:09:34

    • Pavel
      Pavel

      Prosím klid. Paní-slečně Dominice asi nikdo neřekl (a ani to není v receptu) , že se směs musí nechat uležet !! cca 2 hod- a pak teprve se s tím jde na pánev.Tak pro příště držím palce.

      07.02.2012 14:54:19

    • Honza
      Honza

      ahoj a dekuji za recept, dnes jsem dostal chut na palacinky a pritelkyne mi je uz pripravuje v kuchyni :) a tak mam chvilicku toho casu napsat dominice, ze jestli sis to ty kravo delala na octu, tak se nicemu nedivim :)

      06.02.2012 19:03:47

    • Adrian
      Adrian

      Tento recept je naprosto v pořádku... Všem chutná a dokážu ho udělat i já a to je mi 14... :-)

      05.02.2012 14:02:31

    • Amy
      Amy

      Dominiko,
      palačinky se klasicky nesmaží - neplavou v tuku, pánev se tukem jen pomaže nebo na teflonu pečte i bez tuku - je vidět, že jste ještě kuchyní naprosto nepolíbená, tak alespoň neurážejte klasický recept, podle kterého vaří i kuchařští učni. Až se základní palačinky naučíte, můžete zkusit i tyto varianty - polohrubou mouku (jsou nadýchanější) a přidat: buď dvě hrsti sekaných ovesných vloček a lžičku mleté skořice nebo misku spařeného celozrnného kuskusu a trošku citrónové kůry. Palačinkové těsto musíte nechat vždy nechat tzv. odstát (několik minut nechat odpočinout).
      Tento "polotovar" pak můžete využít dle přidávaných surovin na mnoho způsobů: od moučníku - plněné marmeládou po složitější náplně, po "opravdu smažené" plněné slanými náplněni a obalené v trojobalu jako řízky podávané se zeleninovými přílohami - pak budete královna a můžete sklízet úspěchy. Přeji vám, abyste toho divokého koně jménem vaření brzy zkrotila a nepotřebovala tak hrubě urážet. Zdravím a přeji vše dobré. Amy

      05.02.2012 11:59:55

    • Soptík
      Soptík

      Slečna nebo paní Dominika mě opravdu dostala. Zřejmě je to mladá začínající kuchařka a možná si myslela, že palačinky se smaží jako řízky. :D. Já palačinky dělám podle stejného receptu, jen do těsta přidám špetku, asi půl kávové lžičky prášku do pečiva. Možná by nebylo od věci ještě připsat, že těsto se má nechat chvíli odstát, než se začne smažit. Za mými palačinkami by se všichni utloukli.

      04.02.2012 08:18:45


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.