reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 822×

    4,4 3822
  • 20 min

  • 671×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.








Další skvělý recept v našem videu
























Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1092
    • Soňa
      Soňa

      palačinky?

      Já už dělám palačinky asi tak 50 let. Dělám je od oka, ale pro představu to dělám asi takto: řekněme, že do těch 400 ml mléka dám dvě špetky soli (aby bylo poznat, že je mléko trošku slané), přidám asi 4 špetky jakéhokoliv cukru (aby bylo poznat, že je mléko sladkoslané), přidám jen jedno vajíčko (protože ve vejcích je prý cholesterol) a pak opatrně přisypávám a přišprudlávám přesátou hladkou mouku (přesátou proto, abych zkontrolovala, že tam z obchodu nebyli voli moli) a to tak dlouho - nebo krátko, aby ta směs byla hladká a s konzistencí velmi řídké omáčky. Nebojte se, i to řídké těsto na rozehřáté pánvi ztuhne, ale má čas ,než ztuhne, se pěkně po pánvičce rozlít a být tak krásně tenkou palačinkou. Palačinky smažím na trošce oleje. Já používám nejradši slunečnicový, ale je možný i jiný stolní olej, olivový není vhodný. U nás je nepřekonatelnou náplní takové palačinky šlehaný tvaroh smíchaný s cukrem a trochou citronové kůry společně s domácí borůvkovou marmeládou. Tak to zkuste takto a dejte vědět, jak se povedlo. (pozn.: samozřejmě, že pokud plánuju dát na palačinku něco slaného, nedávám do těsta cukr.)
      Tento příspěvek je věnován začátečníkům, tolerujte tedy podrobný popis.

      11.01.2014 18:18:53

    • Peter
      Peter

      Gabino mate naprostou pravdu ale vetsina lidi neustale veri tomu velkemu podvodu s cholesterolem, ta propaganda proti prirozenym zdravim tukum trva uz 40 let, lidem jen tak hned nenamluvite, ze je to vsechno vlastne naopak,,,

      11.01.2014 01:06:04

    • Katrina
      Katrina

      Nejde o to co, ale jak.

      Milá Dominiko, a jaké jiné ingredience byste na palačinky chtěla použít? Palačinky se z ničeho jiného jaksi nedělají...
      to, co je důležité a co v receptu není, je JAK se dělají. Nesmaží se totiž v oleji jako řízek, nýbrž na pánvi téměř suché, jen mikroskopicky potřené olejem - to je to nejdůležitější(rozhodně nepoužívat olivový, ten je chuťově výrazný - prostě normální slunečnicový, řepkový...)(na potření možno použít třeba olejem navlhčený ubrousek, pokud nemáte mašlovačku), těsto nesmí být moc husté, aby se dobře rozteklo po pánvi a vrstva musí být velmi tenká. A pánev mít dost horkou, ale ne "rozpálenou", - teflonová pánev to zařídí sama, kdo je profík, udělá nepotrhsanou palačinku i na smaltované...
      Pokud nalijete půlcentimetrovou vrstvu těsta do půlcentimetru oleje, tak samozřejmě vytvoříte nechutnou gumu.
      Asi dvakrát v životě jsem, ještě jako dítě, někde na návštěvě musela pozřít takový výrobek a tu hrůzu si pamatuju dosud...

      11.01.2014 00:39:45


    • Doga nenažraná
      Doga nenažraná

      delejte si je každý podle sebe a neprudte tu :)

      09.01.2014 11:23:01

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Palačinky

      Ono jde především jaksi o to, že při smažením se ničí všechno, co dělá oliváč tím "výjmenčným". To už je pak jaksi jedno jestli použijete Lukanu nebo oliváč.

      05.01.2014 19:21:08

    • Milan
      Milan

      Komentář k receptu Palačinky

      Skvělé jsou na másle. Stačí troška na potření pánve. Pokud bych měl použít olivový olej, pak jedině lisovaný za horka a filtrovaný. "Salátový" (olivový olej extra panenský), lisovaný za studena se k tomuto účelu nehodí.

      05.01.2014 17:45:44

    • mirek
      mirek

      JAK UPECT PALACINKY JAK ZE ZURNALU

      super nazev a hlavne recept-kreteni zkuste neco jednodusiho to je videt ceskej narod stupidu!!!!

      05.01.2014 14:44:36

    • jmhad
      jmhad

      palačinky nesmažím klasicky

      tady je diskuze o oleji,který dle receptu má být rozpálen. Jako kuchař jsem se nadělal stovky palačinek a vždy jen na pánvi z lehounka potřené olejem.Těsto pak mohu nechat pohybem pánve stejnoměrně roztéci do slabé vrstvy.Palačinky jsou pak pěkně tenoučké a propečené. Kolega je také dělá v oleji,kdy ale musí použít více těsta. Záleží pochopitelně na druhu pánve.V kuchyni mám na to dvě - jednu vypálenou ocelovou,aby na ní nebylo v pórech něco staršího a druhou teflonovou.Je to stejné,jako když babička pekla na litinovém tálu na kamnech bramborové placky. Také jej jen potřela olejem a placky pak husím sádlem.Ale záleží na chuti. Já také,abych dodržel normu,musím dělat místo dvou palačinek tři.

      05.01.2014 08:30:23

    • igi
      igi

      Ja bych si palačinky pekl třeba každý den ale neumím je obracet bez potrhání igi

      05.01.2014 06:27:38

    • Vladimír Tichý
      Vladimír Tichý

      Slazení palačinek

      Pro ty, kteří chtějí omezit cukr vřele doporučuji vyzkoušet sladidlo na bázi steviolglykosidů /STEVIA/ s příchutěmi - vanilka, skořice, karamel, čokoláda, pomeranč jahoda a mnoho dalších.
      Jestli to vyzkoušíte, budu vám povděčný za názor.
      www.steviavd.com

      04.01.2014 19:09:40


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.