Dominiko,
palačinky se klasicky nesmaží - neplavou v tuku, pánev se tukem jen pomaže nebo na teflonu pečte i bez tuku - je vidět, že jste ještě kuchyní naprosto nepolíbená, tak alespoň neurážejte klasický recept, podle kterého vaří i kuchařští učni. Až se základní palačinky naučíte, můžete zkusit i tyto varianty - polohrubou mouku (jsou nadýchanější) a přidat: buď dvě hrsti sekaných ovesných vloček a lžičku mleté skořice nebo misku spařeného celozrnného kuskusu a trošku citrónové kůry. Palačinkové těsto musíte nechat vždy nechat tzv. odstát (několik minut nechat odpočinout).
Tento "polotovar" pak můžete využít dle přidávaných surovin na mnoho způsobů: od moučníku - plněné marmeládou po složitější náplně, po "opravdu smažené" plněné slanými náplněni a obalené v trojobalu jako řízky podávané se zeleninovými přílohami - pak budete královna a můžete sklízet úspěchy. Přeji vám, abyste toho divokého koně jménem vaření brzy zkrotila a nepotřebovala tak hrubě urážet. Zdravím a přeji vše dobré. Amy