reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 649×

    4,4 3649
  • 20 min

  • 656×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 649 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

13. 2. 2020

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1048
    • Petula
      Petula

      Recept je úplně super, přidala jsem akorát trošku cukru. Nikdy se mi tak nepovedly jako dnes!!

      15.01.2013 14:15:39

    • Nikolkaaa*
      Nikolkaaa*

      Mohu se zeptat? Kolik je počet porcí ?

      14.01.2013 20:26:10

      • Petula
        Petula

        Dělala jsem je na celé menší pánvi, palačinky jsou malinko silnější a mám jich 7.

        15.01.2013 14:18:06


    • Misa
      Misa

      mňamka!!! diky za tento recept...dala jsem na palacinky nutellu a k tomu slehacka a zmrzlina...testo se vazne netrha...palec bahoru.:-)

      13.01.2013 20:16:52

    • Bewave
      Bewave

      Jediný fígl na tenké palačinky je dobrá pánev, hodně rozpálená. Dnes je široký výběr pánví s nepřilnavým povrchem. Oleje jen kapička, opravdu jedna kapka na rozehřátou pánev, těsto musí být řídké a odpočinuté. Tento recept je dobrý, hladká mouka, žádný cukr, plnotučné mléko a do těsta přidat malou lžičku oleje. Doporučuji řepkový, rozhodně ne olivový, ten je mnohem lepší pro studenou kuchyň - saláty. Na pánev nalijeme těsto a ihned krouživým pohybem rozlijeme po povrchu pánve, jakmile změní barvu z bílé na žlutou, obrátíme a již jen chvilku necháme dojít. Správné palačinky mají být tenoučké, žádné lívance :-). Potřeme zavařeninou - džem nebo marmeláda, zamotáme a posypeme moučkovým cukrem. Já k nim ještě dávám jablíčka opečená na másle a jemně zasypaná přírodním cukrem, až zkaramelizuje. Věřte, že jsem kdysi vyhodila nejednu palačinku, která se trhala, než jsem se je naučila dělat tak jak píšu. Chce to cvik a tréning :-D

      04.01.2013 17:34:10

    • Edita
      Edita

      Dělala sem si palačinky poprvé sama podle tohoto receptu a docela dobrý hele :P snadný. :)
      A ta Husa která neví jaký má použít olej tak jí trefilo něco do hlavy ne??:D mařena.

      03.01.2013 14:13:10

    • feherkocos
      feherkocos

      s ingrediencemi "ze dvora"

      Žiju na vesnici, takže u nás palačinky s vejci od našich slepic a mléko od našich kozenek. To se nedá srovnat s kupovaným, není to obarvená voda, je lahodné a absolutně bez kozího zápachu. A když na palačinky dám marmeládu z našich třešní, nemá to chybu, jsou perfektní! Přála bych všem víc potravin z domácích zdrojů, je to opravdu rozdíl...

      20.12.2012 14:23:47

    • lucíí
      lucíí

      mnam!!!!

      17.12.2012 16:15:46

    • Adka
      Adka

      myslím že je to bezva recept,vyzkoušela jsem ho a moc mi chutnali,je mi 11 ale zvládl by to každej

      17.12.2012 16:14:34

    • Tomi
      Tomi

      Hej Dominika ty co si napisala ze je blbe ze tu nenapisali na akom oleji to treba robit , ty si vobec zena ? abo mas iba 8 rokov ? podla mna tebe este mama caj zalieva :-)

      30.11.2012 11:08:01


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.