reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 510×

    4,4 3510
  • 20 min

  • 654×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1006
    • Píďalka
      Píďalka

      Dělala také, a jsou jednoduché a dobré :-) Nechápu jak se někomu nemohly povést .

      24.11.2012 18:41:41

    • tomcze
      tomcze

      Díky za recept zvládl jsem to úplně v pohodě. :D

      21.11.2012 15:37:56

    • Jarda213
      Jarda213

      Zdar, evidentně tu někdo nemá všech 5 pohromadě. Normální recept, normální přísady a takovej koment? To je na bambulárnu a ne na web Vaření.

      15.11.2012 18:40:01


    • klaun
      klaun

      Skoro v každé kuchyni se používá špek, tak si kupte pěknej kousek špeku s kůží, tu seřízněte a máte na dosti dlouho vystaráno s vymaštěním pánve pod palačinky.
      Rozpálenou pánev přetřu špekovou kůží a peču. Po dopečení dejte špek do pečícího papíru a uložte v chladničce ve spodní části, kde je teplota kolem 2-4 °C a uchovejte na další použití. Vydrží až půl roku.

      30.10.2012 10:25:34

    • Ignis
      Ignis

      Taková drobná vychytávka - ne každý má štětečky na roztírání oleje po pánvičce a když ho tam je moc, palačinky se velmi špatně smaží. U nás to řešíme tím že přidáme malé množství obyčejného oleje (slunečnicový, řepkový..) přímo do těsta a pořádně rozmícháme aby se olej s těstem úplně spojil. Pak už jdou palačinky smažit "nasucho" i na obyčejné pánvi a jsou delikátní :)

      30.10.2012 08:10:53

    • Zorka
      Zorka

      Díky za skvělý recept, všem palačinky moc chutnaly :)

      29.10.2012 23:26:57

    • Ren
      Ren

      Výborné palačinky!=o)

      29.10.2012 22:19:10

    • Marcel
      Marcel

      Je mi 14 let ,a tento recept je úplně normální, zvládl jsem ho za 30 minut i s oslazením palačinek. Dopuručuji

      28.10.2012 17:02:14

    • Boroxi
      Boroxi

      Je mi 11 - let a palačinky jsem si udělal naprosto v kludu všem chutnali a byli opravdu vynikající. Dominiko nevím kolik ti je, ale měla by jsi se stydět.!

      27.10.2012 20:11:00

    • Zorka
      Zorka

      Palačinky byly vynikající. Jen to chce méně oleje, pro příště...

      23.10.2012 23:07:24

    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.