reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 510×

    4,4 3510
  • 20 min

  • 654×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1006
    • Zuzka
      Zuzka

      Cukr - cukr - cukr

      Pane bože...=D

      Jak by bylo krásně na světě, jen kdyby lidi neřešili BLBOSTI !!!!

      13.10.2012 11:05:32

    • Jindra
      Jindra

      Cukr""

      Nevím co tu řešíte ,cukr" že tam nenapsala, Boože,, tak myslela že každý si
      na palačinku dá marmeládu a jeto,

      10.10.2012 17:33:55

    • Žanet
      Žanet

      JSTE TRAPÁCI!!!!!

      10.10.2012 15:58:46


    • Pavel
      Pavel

      "Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná." To mě pobavilo :D Ale Bourbon tam nedrží.... :(

      13.09.2012 22:46:19

    • Veronika
      Veronika

      Já čekala nějaké tipy k palačinkám a tady se zatím jen hádá o cukru. No, škoda.

      12.09.2012 13:01:47

    • bozkahortova
      bozkahortova

      Já do palačinek také dávám trochu cukru a ještě vejce rozdělím na žloutek a bílek.
      Z bílku ušlehám sníh a lehce ho zamíchám do těsta.Jsou kypřejší.

      10.09.2012 10:16:54

    • Sisinka
      Sisinka

      Hloupost bolí

      Vycházíme-li z francouzské kuchyně - existují dva základní druhy palačinek - sladké palačinky - crepes a slané palačinky - galettes. Ale myslím si, že ani v Čechách nejsou slané palačinky vyjímkou, bez ohledu na francouzskou gastronomii. Howgh

      05.09.2012 08:41:08

    • Romana
      Romana

      Cukr :DDDDDDDDDD

      Myslím, že Angrešt - autor(ka) receptu píše jasně..."Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň....". Proto mi dotaz Evy, kde je cukr, přijde skutečně více než zvláštní :)))). Takže odpověď zní - CUKR se odstěhoval do Humpolce :DDDDDD.

      04.09.2012 14:46:55

    • Martin
      Martin

      krása"

      Vaše komentáře mne při konzumaci palačinek výborně pobavily. Děkuji za to, že žiji v Čechách:)
      Martin

      03.09.2012 12:29:49

    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.