reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 704×

    4,4 3704
  • 20 min

  • 661×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 704 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?

9. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1032
    • Katrina
      Katrina

      Nejde o to co, ale jak.

      Milá Dominiko, a jaké jiné ingredience byste na palačinky chtěla použít? Palačinky se z ničeho jiného jaksi nedělají...
      to, co je důležité a co v receptu není, je JAK se dělají. Nesmaží se totiž v oleji jako řízek, nýbrž na pánvi téměř suché, jen mikroskopicky potřené olejem - to je to nejdůležitější(rozhodně nepoužívat olivový, ten je chuťově výrazný - prostě normální slunečnicový, řepkový...)(na potření možno použít třeba olejem navlhčený ubrousek, pokud nemáte mašlovačku), těsto nesmí být moc husté, aby se dobře rozteklo po pánvi a vrstva musí být velmi tenká. A pánev mít dost horkou, ale ne "rozpálenou", - teflonová pánev to zařídí sama, kdo je profík, udělá nepotrhsanou palačinku i na smaltované...
      Pokud nalijete půlcentimetrovou vrstvu těsta do půlcentimetru oleje, tak samozřejmě vytvoříte nechutnou gumu.
      Asi dvakrát v životě jsem, ještě jako dítě, někde na návštěvě musela pozřít takový výrobek a tu hrůzu si pamatuju dosud...

      11.01.2014 00:39:45

    • Doga nenažraná
      Doga nenažraná

      delejte si je každý podle sebe a neprudte tu :)

      09.01.2014 11:23:01

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Palačinky

      Ono jde především jaksi o to, že při smažením se ničí všechno, co dělá oliváč tím "výjmenčným". To už je pak jaksi jedno jestli použijete Lukanu nebo oliváč.

      05.01.2014 19:21:08


    • Milan
      Milan

      Komentář k receptu Palačinky

      Skvělé jsou na másle. Stačí troška na potření pánve. Pokud bych měl použít olivový olej, pak jedině lisovaný za horka a filtrovaný. "Salátový" (olivový olej extra panenský), lisovaný za studena se k tomuto účelu nehodí.

      05.01.2014 17:45:44

    • mirek
      mirek

      JAK UPECT PALACINKY JAK ZE ZURNALU

      super nazev a hlavne recept-kreteni zkuste neco jednodusiho to je videt ceskej narod stupidu!!!!

      05.01.2014 14:44:36

    • jmhad
      jmhad

      palačinky nesmažím klasicky

      tady je diskuze o oleji,který dle receptu má být rozpálen. Jako kuchař jsem se nadělal stovky palačinek a vždy jen na pánvi z lehounka potřené olejem.Těsto pak mohu nechat pohybem pánve stejnoměrně roztéci do slabé vrstvy.Palačinky jsou pak pěkně tenoučké a propečené. Kolega je také dělá v oleji,kdy ale musí použít více těsta. Záleží pochopitelně na druhu pánve.V kuchyni mám na to dvě - jednu vypálenou ocelovou,aby na ní nebylo v pórech něco staršího a druhou teflonovou.Je to stejné,jako když babička pekla na litinovém tálu na kamnech bramborové placky. Také jej jen potřela olejem a placky pak husím sádlem.Ale záleží na chuti. Já také,abych dodržel normu,musím dělat místo dvou palačinek tři.

      05.01.2014 08:30:23

    • igi
      igi

      Ja bych si palačinky pekl třeba každý den ale neumím je obracet bez potrhání igi

      05.01.2014 06:27:38

    • Vladimír Tichý
      Vladimír Tichý

      Slazení palačinek

      Pro ty, kteří chtějí omezit cukr vřele doporučuji vyzkoušet sladidlo na bázi steviolglykosidů /STEVIA/ s příchutěmi - vanilka, skořice, karamel, čokoláda, pomeranč jahoda a mnoho dalších.
      Jestli to vyzkoušíte, budu vám povděčný za názor.
      www.steviavd.com

      04.01.2014 19:09:40

    • lomačka
      lomačka

      Komentář k receptu Palačinky

      Jůůů dělám ty samí a fajn :-)

      04.01.2014 17:52:14

    • kika
      kika

      Ujdou akorát těsto bylo moc husté.

      03.01.2014 09:29:21


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.