reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 707×

    4,4 3707
  • 20 min

  • 661×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 707 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

Velikonoční beránek z kynutých uzlíků krok za krokem

10. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 756 hodnocení

Jak přežít Velikonoce ve zdraví a nepřibrat

9. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?

9. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 633 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1037
    • Martin
      Martin

      krása"

      Vaše komentáře mne při konzumaci palačinek výborně pobavily. Děkuji za to, že žiji v Čechách:)
      Martin

      03.09.2012 12:29:49

    • Peter
      Peter

      Tom44 je peknej kreten co nevi co pise.Zamindrakovanej metrakovej idiot. alespon podle meho nazoru :D.
      Ja osobne cukr do testa spise nedavam.davat jen spetku myslim ze nema ani smysl. Kdyz jsem ho pridaval tak jsem ho daval vzdy primerene a pri smazeni zacli rychle tmavnout a nedosmazili se.cukr sam o sobe dost rychle karamelizuje a po delsi dobe horkne a to ja nemusim. prestal jsem sladit testo a od te doby s tim nemam problem.

      02.09.2012 13:38:06

    • jaebes
      jaebes

      Dobrý to bylo...

      ...jako vždycky, děti to ocenily :-)

      24.08.2012 13:54:36


    • drjan
      drjan

      Mejte se radi a budte na sebe hodni, palacinky byly suprovy :)

      13.08.2012 15:21:49

    • Dandy
      Dandy

      Já osobně dávám do palačinkového těsta nejen cukr ale také trošičku skořice.Nejen že pak nádherně voní ale i chutnají =)

      09.08.2012 12:50:12

    • Danna
      Danna

      Všeobecně se do palačinkového těsta cukr nedává, protože se těsto tím připaluje, ale lidé odjakživa recepty upravují a není na tom nic špatného. Ať už cukrem v těstě či na hotové palačince se podle mého názoru nic nezkazí. Jinak je to základní těsto, které je snai i v receprurách teplých pokrmů :)

      08.08.2012 11:44:56

    • Peťusha
      Peťusha

      podařilo se na první pokus - super :-)

      30.07.2012 12:39:12

    • 111111
      111111

      Doporučuji místo oleje dát trošek másla. Má to pak lepší chuť ;)

      27.07.2012 21:26:24

    • Janča L.
      Janča L.

      Jsou moc dobré!receptů je spousta,ale tyhle se dají dobře rolovat když jsou hotové!já říkám super!!!

      23.07.2012 09:22:53

    • Jarda
      Jarda

      Asi moc oleje... Všiměte si, jak to dělají profíci, co pečou palačinky na ulici. Na té plotýnce se olej neudrží, je jenom mastná. A palačinka musí být tenká, není to lívanec.

      10.07.2012 15:31:55


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.