reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 594×

    4,4 3594
  • 20 min

  • 656×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 594 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 853 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 613 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Jak mlsají na Vánoce ve světě?

4. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Videorecept: Sobí lízátka - sladké překvapení pro děti na Mikuláše

3. 12. 2019

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1026
    • Vlastik
      Vlastik

      Proč pění těsto na palačinky

      Předem bych rád napsal aby mi prosím zaslal někdo odpověd na mail !! nebot už tu nepříjdu .Takže ,dávám hl.mouku mlíko ,vejce ,sul ,cukr ,proč to pění ? ale tak že to leze z hrnce ,Už 5 let se snažím udělat palačinky ,ale v životě se mi nepodařilo .

      14.10.2012 16:25:12

    • Honzina
      Honzina

      mnamka

      14.10.2012 09:36:31

    • Eva
      Eva

      A kde máte CUKR napsaný v tom receptu??? o.O :O

      03.06.2012 15:02:37


      • tom44
        tom44

        Re: Eva - cukr

        Cukr? A to jako k čemu? Pokud chcete být špekatá a mít všelijaké zdravotní problémy (jestli už nemáte), tak si dejte tunu cukru do těsta a ještě si to tunou cukru na závěr posypte.. Bohatě stačí cukr v marmeládě kde je ho taky požehnaně (cca 50%)..

        Ke všemu ten bílý cukr je pěkné svinstvo.. stejně jak všude proklamovaný třtinový, jež je úplně stejný, jen je tam přidáno/zachováno 1% melasy a tak je hnědý. O chemických sladidlech ani nemluvě. Ono jakýkoliv cukr, i když je i přírodního původu, který je z látky extrahován v čistém stavu není zdravý.. V přírodě není nic jen prostě čistého, ale je v kombinaci s ostatními látkami, díky kterým je dobře stravitelný.. když tyto látky odstraníte, tak hádejte?

        Ke všemu to množství co dnešní člověk zkonzumuje za den, ve všech možných výrobcích, je několikanásobně překročena potřebná denní dávka.. (Tu nám např pokryjí dvě velká jablka).. šetřete s cukrem a zvykejte si nejlépe bez něj.. a pokud chcete sladkou chuť, pouze sladkou chuť, tak si kupte Stévii - rostlina co neobsahuje žádné kalorie, má pouze sladkou chuť.. (a je také dobrá na chrup)

        Hezký den..

        18.06.2012 16:53:45


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.