reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 562×

    4,4 3562
  • 20 min

  • 654×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1013
    • E
      E

      Komentář k receptu Palačinky

      Teda já palačinky dělám zásadně na másle, na jakémkoliv oleji to není ono. Poměr surovin mám téměř stejný a pokařdé se povedou a chutnají.

      11.01.2014 23:41:52

    • blaf
      blaf

      Komentář k receptu Palačinky

      Ten recept, to je nějaká recese?

      11.01.2014 23:16:40

    • ED
      ED

      Komentář k receptu Palačinky

      už dávno je známo, že tělu neškodí cholesterol ( ten si při nedostatku samo ihned umí a musí vyrobit) ale bílá mouka.

      11.01.2014 20:55:49


    • Soňa
      Soňa

      palačinky?

      Já už dělám palačinky asi tak 50 let. Dělám je od oka, ale pro představu to dělám asi takto: řekněme, že do těch 400 ml mléka dám dvě špetky soli (aby bylo poznat, že je mléko trošku slané), přidám asi 4 špetky jakéhokoliv cukru (aby bylo poznat, že je mléko sladkoslané), přidám jen jedno vajíčko (protože ve vejcích je prý cholesterol) a pak opatrně přisypávám a přišprudlávám přesátou hladkou mouku (přesátou proto, abych zkontrolovala, že tam z obchodu nebyli voli moli) a to tak dlouho - nebo krátko, aby ta směs byla hladká a s konzistencí velmi řídké omáčky. Nebojte se, i to řídké těsto na rozehřáté pánvi ztuhne, ale má čas ,než ztuhne, se pěkně po pánvičce rozlít a být tak krásně tenkou palačinkou. Palačinky smažím na trošce oleje. Já používám nejradši slunečnicový, ale je možný i jiný stolní olej, olivový není vhodný. U nás je nepřekonatelnou náplní takové palačinky šlehaný tvaroh smíchaný s cukrem a trochou citronové kůry společně s domácí borůvkovou marmeládou. Tak to zkuste takto a dejte vědět, jak se povedlo. (pozn.: samozřejmě, že pokud plánuju dát na palačinku něco slaného, nedávám do těsta cukr.)
      Tento příspěvek je věnován začátečníkům, tolerujte tedy podrobný popis.

      11.01.2014 18:18:53

    • Vojta
      Vojta

      Komentář k receptu Palačinky

      jenom gastroblb neumí udělat palačinku a potřebuje na to recept...

      11.01.2014 12:53:54

      • Doga nenažraná
        Doga nenažraná

        Re: Komentář k receptu Palačinky

        UČENEJ Z NEBE NESPADL

        11.01.2014 13:00:16

      • Nada
        Nada

        Re: Komentář k receptu Palačinky

        Není to tak pravda, je umění udělat dobré palačinky, aby nebyly moc tvrdé, řídké, apod. Mně se osvědčil tento recept: 2 vejce, špetka soli, 1/2 l mléka a 20 dkg polohrubé mouky. Rozšlehat a nechat odpočinout. Smažím na čemkoliv, olej sádlo...

        11.01.2014 13:28:32

      • matesfm
        matesfm

        Re: Komentář k receptu Palačinky

        Takové poznámky si nech pro svou babičku......

        11.01.2014 19:23:43

    • Peter
      Peter

      Gabino mate naprostou pravdu ale vetsina lidi neustale veri tomu velkemu podvodu s cholesterolem, ta propaganda proti prirozenym zdravim tukum trva uz 40 let, lidem jen tak hned nenamluvite, ze je to vsechno vlastne naopak,,,

      11.01.2014 01:06:04

    • Katrina
      Katrina

      Nejde o to co, ale jak.

      Milá Dominiko, a jaké jiné ingredience byste na palačinky chtěla použít? Palačinky se z ničeho jiného jaksi nedělají...
      to, co je důležité a co v receptu není, je JAK se dělají. Nesmaží se totiž v oleji jako řízek, nýbrž na pánvi téměř suché, jen mikroskopicky potřené olejem - to je to nejdůležitější(rozhodně nepoužívat olivový, ten je chuťově výrazný - prostě normální slunečnicový, řepkový...)(na potření možno použít třeba olejem navlhčený ubrousek, pokud nemáte mašlovačku), těsto nesmí být moc husté, aby se dobře rozteklo po pánvi a vrstva musí být velmi tenká. A pánev mít dost horkou, ale ne "rozpálenou", - teflonová pánev to zařídí sama, kdo je profík, udělá nepotrhsanou palačinku i na smaltované...
      Pokud nalijete půlcentimetrovou vrstvu těsta do půlcentimetru oleje, tak samozřejmě vytvoříte nechutnou gumu.
      Asi dvakrát v životě jsem, ještě jako dítě, někde na návštěvě musela pozřít takový výrobek a tu hrůzu si pamatuju dosud...

      11.01.2014 00:39:45


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.