reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 594×

    4,4 3594
  • 20 min

  • 656×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 594 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 853 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 613 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Jak mlsají na Vánoce ve světě?

4. 12. 2019

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1026
    • Hádej?
      Hádej?

      Moc dobré! Jen přidávám trochu více mléka aby těsto lépe teklo.

      15.04.2017 13:37:55

    • Kikox
      Kikox

      Idealni recept

      Tento recept mi prijde jako naprosto idealni, doporucuji panev olejem jenom potrit, nebo pred zacatkem smazeni prebytecny olej odlit pryc, pak se nestane ze byste prvni palacinku skazili.

      K.

      19.03.2017 21:00:01

    • Jan
      Jan

      Komentář k receptu Palačinky

      Nechapu jak to myslite:) ja jsem premyslel ze trochu zahustim....

      13.03.2017 11:11:03


    • Nikol
      Nikol

      super palačinky

      Jsem začínající kuchařka a tento recept je super. Lehký a palačinky jsou skvělé :) moc děkuju.

      20.02.2017 19:11:01

    • Adriana
      Adriana

      Komentář k receptu Palačinky

      Nechapem, co tu vsetci riesite. Toto je naj recept na palacinky, ktory som nasla! ;)

      04.02.2017 19:19:58

    • avorecok
      avorecok

      Výborné

      Těste je křehké, tenké a křupavé. Výborné.

      11.01.2017 23:08:50

    • Kerstyn
      Kerstyn

      Kementar palacinky

      Porad to neni to co hledam..slabsi meli tvrdy okraj a hrubsi byli moc tezce stravitelne. Neco tam je moc nebo malo ..

      08.01.2017 17:19:47

    • Monika
      Monika

      Palačinky na sucho

      Zkusila jsem smažit na sucho na No Stick fólii a jde to. Palačinky nejsou suché, a ušetřím kalorie, protože nesmažím na oleji. Doporučuji pro dietáře :-)

      08.01.2017 12:14:41

    • foreeveryoung
      foreeveryoung

      Komentář k receptu Palačinky

      Recept výborný, nemohu si stěžovat,doporučuji ale opravdu těsto více naředit do tekutější formy mlékem. Pak je více palačinek,jsou tenčí a je to super.

      08.01.2017 11:15:20

    • michal (tecka) kovar2003
      michal (tecka) kovar2003

      Udělal jsem mamce o narozeninách ráno a super �

      04.01.2017 20:07:01


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.