reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 599×

    4,4 3599
  • 20 min

  • 656×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1029
    • Soňa
      Soňa

      palačinky?

      Já už dělám palačinky asi tak 50 let. Dělám je od oka, ale pro představu to dělám asi takto: řekněme, že do těch 400 ml mléka dám dvě špetky soli (aby bylo poznat, že je mléko trošku slané), přidám asi 4 špetky jakéhokoliv cukru (aby bylo poznat, že je mléko sladkoslané), přidám jen jedno vajíčko (protože ve vejcích je prý cholesterol) a pak opatrně přisypávám a přišprudlávám přesátou hladkou mouku (přesátou proto, abych zkontrolovala, že tam z obchodu nebyli voli moli) a to tak dlouho - nebo krátko, aby ta směs byla hladká a s konzistencí velmi řídké omáčky. Nebojte se, i to řídké těsto na rozehřáté pánvi ztuhne, ale má čas ,než ztuhne, se pěkně po pánvičce rozlít a být tak krásně tenkou palačinkou. Palačinky smažím na trošce oleje. Já používám nejradši slunečnicový, ale je možný i jiný stolní olej, olivový není vhodný. U nás je nepřekonatelnou náplní takové palačinky šlehaný tvaroh smíchaný s cukrem a trochou citronové kůry společně s domácí borůvkovou marmeládou. Tak to zkuste takto a dejte vědět, jak se povedlo. (pozn.: samozřejmě, že pokud plánuju dát na palačinku něco slaného, nedávám do těsta cukr.)
      Tento příspěvek je věnován začátečníkům, tolerujte tedy podrobný popis.

      11.01.2014 18:18:53

    • Peter
      Peter

      Gabino mate naprostou pravdu ale vetsina lidi neustale veri tomu velkemu podvodu s cholesterolem, ta propaganda proti prirozenym zdravim tukum trva uz 40 let, lidem jen tak hned nenamluvite, ze je to vsechno vlastne naopak,,,

      11.01.2014 01:06:04

    • Katrina
      Katrina

      Nejde o to co, ale jak.

      Milá Dominiko, a jaké jiné ingredience byste na palačinky chtěla použít? Palačinky se z ničeho jiného jaksi nedělají...
      to, co je důležité a co v receptu není, je JAK se dělají. Nesmaží se totiž v oleji jako řízek, nýbrž na pánvi téměř suché, jen mikroskopicky potřené olejem - to je to nejdůležitější(rozhodně nepoužívat olivový, ten je chuťově výrazný - prostě normální slunečnicový, řepkový...)(na potření možno použít třeba olejem navlhčený ubrousek, pokud nemáte mašlovačku), těsto nesmí být moc husté, aby se dobře rozteklo po pánvi a vrstva musí být velmi tenká. A pánev mít dost horkou, ale ne "rozpálenou", - teflonová pánev to zařídí sama, kdo je profík, udělá nepotrhsanou palačinku i na smaltované...
      Pokud nalijete půlcentimetrovou vrstvu těsta do půlcentimetru oleje, tak samozřejmě vytvoříte nechutnou gumu.
      Asi dvakrát v životě jsem, ještě jako dítě, někde na návštěvě musela pozřít takový výrobek a tu hrůzu si pamatuju dosud...

      11.01.2014 00:39:45


    • Doga nenažraná
      Doga nenažraná

      delejte si je každý podle sebe a neprudte tu :)

      09.01.2014 11:23:01

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Palačinky

      Ono jde především jaksi o to, že při smažením se ničí všechno, co dělá oliváč tím "výjmenčným". To už je pak jaksi jedno jestli použijete Lukanu nebo oliváč.

      05.01.2014 19:21:08

    • Milan
      Milan

      Komentář k receptu Palačinky

      Skvělé jsou na másle. Stačí troška na potření pánve. Pokud bych měl použít olivový olej, pak jedině lisovaný za horka a filtrovaný. "Salátový" (olivový olej extra panenský), lisovaný za studena se k tomuto účelu nehodí.

      05.01.2014 17:45:44

    • mirek
      mirek

      JAK UPECT PALACINKY JAK ZE ZURNALU

      super nazev a hlavne recept-kreteni zkuste neco jednodusiho to je videt ceskej narod stupidu!!!!

      05.01.2014 14:44:36


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.