reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 342×

    4,4 3342
  • 20 min

  • 646×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Další skvělý recept v našem videu



reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 985
    • Adrian
      Adrian

      Tento recept je naprosto v pořádku... Všem chutná a dokážu ho udělat i já a to je mi 14... :-)

      05.02.2012 14:02:31

    • Amy
      Amy

      Dominiko,
      palačinky se klasicky nesmaží - neplavou v tuku, pánev se tukem jen pomaže nebo na teflonu pečte i bez tuku - je vidět, že jste ještě kuchyní naprosto nepolíbená, tak alespoň neurážejte klasický recept, podle kterého vaří i kuchařští učni. Až se základní palačinky naučíte, můžete zkusit i tyto varianty - polohrubou mouku (jsou nadýchanější) a přidat: buď dvě hrsti sekaných ovesných vloček a lžičku mleté skořice nebo misku spařeného celozrnného kuskusu a trošku citrónové kůry. Palačinkové těsto musíte nechat vždy nechat tzv. odstát (několik minut nechat odpočinout).
      Tento "polotovar" pak můžete využít dle přidávaných surovin na mnoho způsobů: od moučníku - plněné marmeládou po složitější náplně, po "opravdu smažené" plněné slanými náplněni a obalené v trojobalu jako řízky podávané se zeleninovými přílohami - pak budete královna a můžete sklízet úspěchy. Přeji vám, abyste toho divokého koně jménem vaření brzy zkrotila a nepotřebovala tak hrubě urážet. Zdravím a přeji vše dobré. Amy

      05.02.2012 11:59:55

    • Soptík
      Soptík

      Slečna nebo paní Dominika mě opravdu dostala. Zřejmě je to mladá začínající kuchařka a možná si myslela, že palačinky se smaží jako řízky. :D. Já palačinky dělám podle stejného receptu, jen do těsta přidám špetku, asi půl kávové lžičky prášku do pečiva. Možná by nebylo od věci ještě připsat, že těsto se má nechat chvíli odstát, než se začne smažit. Za mými palačinkami by se všichni utloukli.

      04.02.2012 08:18:45

    • bobeš
      bobeš

      Palačinky dělám v podstatě stejně,jen těsto nechám před smažením tak dvacet minut odpočinout. Cukr zásadně nedávám,při sladké náplni to není nutné a u masové nebo zeleninové by mi to vadilo. Úžasné jsou se špenátem. A co se týká tuku - podle mého takový jaký má kdo rád,pánev jen vymazat peroutkou a správně ji rozpálit. Jak se říká - žádný učený z nebe nespad' a chce to prostě zkoušet.

      03.02.2012 09:15:43

    • Ewka
      Ewka

      Někdy se člověk opravdu pobaví, Dominiko, máte obě ruce levé

      03.02.2012 09:13:03

    • Zdeněk
      Zdeněk

      Já dělám palačinky od oka, tento recept je v podstatě dobrý, jen doporučuji do těsta zapracovat rozpuštěné máslo a přidat trošku cukru.Mléko používám zásadně plnotučné a palačinky jsou pak hedvábně vláčné. Smažit palačinky je nejlépe na speciální pánvi s nízkým okrajem, dají se pak obracet ve vzduchu a samozřejmě málo oleje, aby jste si nezacákali celou kuchyň při tom obracení.

      02.02.2012 15:44:44

    • Kacka
      Kacka

      Mňamka! Dnes je ve Francii palačinkový den, takže smažím, až se ze mě kouří! :)

      02.02.2012 14:47:38

    • FIDO
      FIDO

      Dominika...

      Pane Bože - do čeho jsi duši vrazil?!?

      02.02.2012 00:10:27

    • Tomáš
      Tomáš

      Super recept na klasické palačinky. V jednoduchosti krása. ;-)

      01.02.2012 17:00:45

    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.