reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 262×

    4,4 3262
  • 20 min

  • 644×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Zobrazit přes 110 dalších receptů pro palačinky!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Palačinky

Celkový počet komentářů: 982
  • Soptík
    Soptík

    Slečna nebo paní Dominika mě opravdu dostala. Zřejmě je to mladá začínající kuchařka a možná si myslela, že palačinky se smaží jako řízky. :D. Já palačinky dělám podle stejného receptu, jen do těsta přidám špetku, asi půl kávové lžičky prášku do pečiva. Možná by nebylo od věci ještě připsat, že těsto se má nechat chvíli odstát, než se začne smažit. Za mými palačinkami by se všichni utloukli.

    04.02.2012 08:18:45

  • bobeš
    bobeš

    Palačinky dělám v podstatě stejně,jen těsto nechám před smažením tak dvacet minut odpočinout. Cukr zásadně nedávám,při sladké náplni to není nutné a u masové nebo zeleninové by mi to vadilo. Úžasné jsou se špenátem. A co se týká tuku - podle mého takový jaký má kdo rád,pánev jen vymazat peroutkou a správně ji rozpálit. Jak se říká - žádný učený z nebe nespad' a chce to prostě zkoušet.

    03.02.2012 09:15:43

  • Ewka
    Ewka

    Někdy se člověk opravdu pobaví, Dominiko, máte obě ruce levé

    03.02.2012 09:13:03

  • Zdeněk
    Zdeněk

    Já dělám palačinky od oka, tento recept je v podstatě dobrý, jen doporučuji do těsta zapracovat rozpuštěné máslo a přidat trošku cukru.Mléko používám zásadně plnotučné a palačinky jsou pak hedvábně vláčné. Smažit palačinky je nejlépe na speciální pánvi s nízkým okrajem, dají se pak obracet ve vzduchu a samozřejmě málo oleje, aby jste si nezacákali celou kuchyň při tom obracení.

    02.02.2012 15:44:44

  • Kacka
    Kacka

    Mňamka! Dnes je ve Francii palačinkový den, takže smažím, až se ze mě kouří! :)

    02.02.2012 14:47:38

  • FIDO
    FIDO

    Dominika...

    Pane Bože - do čeho jsi duši vrazil?!?

    02.02.2012 00:10:27

  • Tomáš
    Tomáš

    Super recept na klasické palačinky. V jednoduchosti krása. ;-)

    01.02.2012 17:00:45

  • Eva
    Eva

    Recept je jednoduchý a dobrý, a ta lata co to pokazila si musí uvedomit, že se to nesmaží jak hranolky. Nechápu jak tohle může někdo pokazit, pokud to vyloženě nepřipálý.

    01.02.2012 16:26:36

  • kopeckova
    kopeckova

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    01.02.2012 08:00:33

  • Tento recept je super mě strašně chutnali prostě mnamka

    31.01.2012 18:19:44

Přidat příspěvek k receptu Palačinky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.